0%

Şeffaf Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Şeffaf telefon kılıfları, şeffaf görünümü elde etmek için genellikle silikon veya diğer plastiklerden yapılır. Bu, özellikle güzel görünen bir cihazımız varsa, telefonumuzu kendi başına harika gösterebilir. Şeffaf telefon kılıflarının en çok tercih edilme nedenlerinin başında telefon tasarımını da gizlemeden telefonu koruyabilmektir. Düşme, çarpma ve çizilme gibi durumlara karşı telefonu korurken aynı zamanda telefonun tasarımını gözler önüne sermesidir. Opak telefon kılıflarının aksine, şeffaf telefon kılıflarına olan rağbet daha yüksektir. Telefonlarımızı her geçen gün daha fazla kullandığımız için kirlenmeleri çok kolay olabiliyor. Şeffaf telefon kılıflarında kir çok daha görünür ve ayrıca şeffaf telefon kılıfları sararmaya eğilimlidir.

Sararan Şeffaf Telefon Kılıfı Nasıl Beyazlatılır?

Şeffaf telefon kılıfları her ne kadar telefonumuzun güzelliğini ön plana çıkarsa da çabuk kirlendiği ve sarardığı için hem hijyen hem de görsellik açısından sık sık temizlemek gerekir. Yazımızda her evde rahatça bulunan malzemelerle şeffaf telefon kılıfları nasıl temizlenir onlara değineceğiz.

Evdeki Malzemelerle Şeffaf Telefon Kılıfı Temizlemenin Püf Noktaları

Çamaşır Suyu ile Telefon Kılıfı Temizleme

Bir ürünü beyazlatma denildiğinde akla ilk gelen şey elbette çamaşır suyu olacaktır. Evlerin demirbaş temizlik ürünü olan çamaşır suları, inatçı kir ve lekelere karşı çok etkilidir. Çamaşır suyu, şeffaf telefon kılıfını da temizlemek için etkili bir yöntemdir. Çamaşır suyu, bir telefon kılıfında çamaşırlarda olduğu kadar yararlı olabilir, çünkü plastik ağartıcı ile olumsuz reaksiyona girmez. Bunun istisnası, renkli silikon kılıfları temizliyor olmanızdır. Bu durumlarda çamaşır suyu ürünün rengini sürükleyip tamamen bozabileceği için bu yöntem işinize yaramayacaktır. Çamaşır suyunun etkili bir kimyasal temizleyici olduğunu unutmayın. Çok mecbur kalmadıkça kullanmamaya özen gösterin. Şeffaf telefon kılıfını ilk günkü haline getirecektir. Çamaşır suyu ile şeffaf telefon kabını temizlemeden önce eldiven ve maske kullanmayı ihmal etmeyin. Orta boy bir kapta üç ölçü suyu bir ölçü çamaşır suyu ile karıştırın. Telefon kılıfı kaliteli ise, tam temizlik sağlamak ve sarı leke izi bırakmamak için kapağı 30 dakika kadar çamaşır sulu karışımda bekletebilirsiniz. Kılıf eğer kalitesizse, karışıma bir sünger batırmak ve plastikten kir tamamen çıkana kadar kapağı her iki taraftan iyice ovalamak daha iyi sonuçlar verecektir. Temizliği tamamladıktan sonra, kapağı bol su ile durulayınız ve düzgün bir şekilde kurutmanız gerekir.

Karbonat Kullanarak Telefon Kılıfı Temizleme

Çamaşır suyu kullanmak istemiyorsanız, şeffaf telefon kılıfını temizlemenizin başka yolları da bulunuyor. Ev temizliğinde sıklıkla tercih edilen karbonatı, şeffaf kılıf temizliğinde de tercih edebilirsiniz. Dezenfektan özelliği olan karbonat, cep telefonunuzun kılıfına yerleşmiş olan kirleri çıkarmak ve iyice temizlemek için en ideal doğal yöntemdir. Bir bardak ılık su ve bir yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı 5 dakika dinlendirin. Elde edilen karışımı kapağın dışına ve içine köşeleri atlamamaya çalışarak iyice yayın. Karbonatlı karışıma buladığınız şeffaf telefon kılıfını 40 dakika o şekilde bırakın. Bu sürenin sonunda yumuşak fırçayla temizleyin. Son olarak telefon kılıfını bol ılık su ile durulayın.

Limon Kullanarak Telefon Kılıfı Temizleme

Limon en doğal leke çıkarıcı araçlardan bir tanesidir. Yüksek sitrik asit içeriği, bu meyveyi mükemmel bir antibakteriyel ve beyazlatıcı seçenek haline getirir. Bu nedenle, cep telefonu kılıfının parlaklığını geri kazanmak ve sarımsı izleri ortadan kaldırmak istiyorsanız, bu yöntemi kullanmanızı öneririz: Bir kapta, iki yemek kaşığı bulaşık deterjanı ile sıktığınız bir limonun suyunu karıştırın. Sabunun iyice çözülmesi için karışıma iki yemek kaşığı su ekleyin. Tüm ürünleri tamamen seyreltilinceye kadar uzun bir süre boyunca karıştırın. Ardından, telefon kılıfınızı ıslatın ve solüsyonun birkaç saat çalışmasına izin verin. Bu süreden sonra, kalan kalıntıların giderilmesine yardımcı olmak ve kalan kiri temizlemek için kapağı yumuşak bir fırçayla ovun. Son olarak kılıfı bol ılık su ile durulayın ve iyice kurulayın.

Diş Macunu Kullanarak Telefon Kılıfı Temizleme

Diş macunları da özellikle sararmış lekeleri çıkarmada son derece etkili bir araçtır. Saydam telefon kılıfınızı birkaç basit adımda çok parlak ve ışıltılı hale getirmek istiyorsanız, bunu mütevazi bir diş macunu tüpüyle nasıl yapabileceğinizi tek tek yazıyoruz: Öncelikle diş macununu telefon kılıfının yüzeyine uygulayın. Macunu mikrofiber bez veya benzeri yumuşak bir aletle malzemeye zarar vermeyecek şekilde dairesel hareketlerle yayın. Bir diş fırçası yardımıyla, diş macununu kapağın içine doğru sürükleyerek en zor köşe ve yarıklara erişin. Biz fark etmeden kirin biriktiği alanlar olduğundan, kamera veya kulaklık için delikleri unutmayın. Tüm bu köşeleri birkaç dakika fırçayla iyice ovduktan sonra kapağı ılık suyla durulayın. Diş macunu içeriğindeki florür ve benzeri içeriklerle leke çıkarmalarına karşı son derece etkili olacaktır.

Bir Dezenfektan Bileşeni Hidrojen Peroksit İle Telefon Kılıfı Temizleme

Hidrojen peroksit, özellikle pandemi döneminde hayatımıza dezenfektan özelliği ile girmiş bir bileşiktir. Hidrojen peroksitin bu dezenfektan özelliğini kullanarak şeffaf telefon kılıflarını temizlemek mümkündür. Hidrojen peroksit harika bir doğal dezenfektan olduğu için en güçlü temizlik ürünlerinden biridir. Bu nedenle, kılıf ile uzun süre doğrudan temas halinde olması durumunda kılıfın malzemesine zarar verebileceğinden, bu ürünü kullanırken dikkatli olmanızı öneririz. Şeffaf bir telefon kılıfını hidrojen peroksit ile temizlemek için yapmanız gerekenler şunlardır: Kılıfı streç filmle sarın ve derin bir kaseye koyun. Ardından, kılıf tamamen kaplanana kadar kaba hidrojen peroksit ekleyin. Yaklaşık iki saat bekleyin. Gerekli süre geçtikten sonra kapağı çıkarın, plastik ambalajı çıkarın ve durulayın.

Şeffaf Telefon Kılıflarının Kirlenmesini Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

Şeffaf bir kılıfı etkili ev ilaçları ile nasıl temizleyeceğinizi artık biliyorsunuz. Bununla birlikte, bunun olmasını en başta önlemek her zaman en iyisidir çünkü şeffaf kılıflar oldukça kolay kirlenebilen telefon aksesuarlarıdır. İster renkli bir silikon kılıf ister şeffaf bir silikon kılıf veya kauçuk bir telefon kılıfı nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, bazı temel dezenfeksiyon ve temizlik tekniklerini kullanmak gerekir. Bunlar kasanızdaki günlük kiri uzakta tutmanıza olanak tanır. Öncelikle iki veya üç haftada bir sabun ve su ile temizlemeyi ihmal etmemenizi tavsiye ederiz. Bulaşık deterjanını (ideal olarak doğal) alın ve yeterince derin bir kapta suyla karıştırın. Miktar, kapağın boyutuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Kılıfı bir saat onun içinde bekletin ve bu sürenin sonunda kiri temizlemek için şeffaf telefon kılıfını eski bir diş fırçasıyla ovun. Son olarak, kapağı iyice durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.

Şeffaf Telefon Kılıfları Neden Sararır?

Bu sorunun cevabını tam olarak bilmek için şeffaf telefon kılıflarının üretildiği malzemeyi tanımak gerekir. Şeffaf kılıflar aslında tam olarak bir şeffaflık içermez. Doğası gereği üretilen bu malzemeler hafifçe sarıdır. Günümüzde üretilen bu kılıfların çoğu silikon, akrilik veya termoplastik poliüretandan (TPU) yapılıyor. Bu malzemeler, çoğunlukla UV ışığı ve ısı nedeniyle zamanla bozulur. Diğer faktörler arasında kullananların elindeki yağ ve ter sayılabilir. Kullanmaya bağlı olarak da yaklaşık ilk 3 ay içerisinde şeffaf kılıfların sararması kaçınılmazdır. Yazımızdaki yöntemleri kullanarak sararmış telefon kılıflarını yepyeni bir görüntü ile kullanmaya devam edebilirsiniz.