0%

Minecraft’ın Yeni Strateji Oyunu Minecraft Legends

Bilgisayar oyunu ve pixel oyunlar denilince akla ilk gelen oyunların arasında Minecraft gelir. Minecraft, 2011 yılında Mojang Studios tarafından geliştirilen sandbox, hayatta kalma ve inşa türlerini kapsayan bir oyundur. Minecraft piyasaya sürüldükten yaklaşık 3 yıl sonra 2014 yılında dev bir anlaşma ile 2,5 milyar dolar karşılığında Microsoft’a satıldı. Oyun bünyesinde 5 farklı oyun modu sunar. Bunlar hayatta kalma, zorlayıcı, yaratıcı, macera ve izleyici modlarıdır. Bu modlardan hayatta kalma modu, en çok tercih edilen modlardan birisidir. Bu modda oyuncu hayatta kalıp End bölgesinde bulunan ejderhayı öldürerek oyunu bitirebilir. Zorlayıcı (hardcore) modda ise oyuncu hayatta kalma modunda olduğu gibi End bölgesine giderek ejderhayı öldürmeyi hedefler ancak hayatta kalma modundan farklı olarak bu oyun modunda oyuncu bir kez ölünce oyun tamamen biter. Hayatta kalma modunda ise oyuncu öldüğü zaman bulunduğu dünyaya yeniden doğar, yaptığı yapılar aynı yerde kalır. En çok tercih edilen modlardan bir diğeri olan yaratıcı modda ise amaç farklı türde yapılar inşa etmektir. Bu modda ölmek ya da oyunu bitirmek gibi bir amaç bulunmaz. Oyuncu adeta oyunun yöneticisi gibi her kaynağa istediği zaman erişebilir.

Minecraft günümüze kadar en çok satılan oyunlar listesinde 1 numarada yer alır. Öyle ki ana oyunun dışında birçok farklı oyun piyasaya sürülmüştür. Bu oyunlar ise şunlardır: 

Minecraft: Java Edition, 

Minecraft: Bedrock Edition, 

Minecraft: 360 Xbox Edition, 

Minecraft: PS4 Edition, 

Minecraft: Xbox One Edition, 

Minecraft: Pi Edition, 

Minecraft: Education Edition, 

Minecraft Earth, Minecraft Dungeons

Son olarak 13 Haziran 2022 yılında duyurulan Minecraft Legends. 

Minecraft Legends yine Minecraft’ın ana oyununu geliştiren Mojang Studios ve Blackbird İnteractive tarafından geliştirildiği duyuruldu.

Minecraft Legends’ın Çıkış Tarihi

Minecraft Legends'ın henüz resmi bir çıkış tarihi yayınlanmadı. Buna karşın Mojang Studios 13 Haziran 2022 tarihinde oyunu duyurduktan sonra oyunu 2023 yılının bahar ayında bir tarihte çıkarmayı planladıklarını söyledi. Minecraft Legends’in yayınlandığı zaman PC’lere, konsol türlerine ve Xbox Game Pass’e dahil edileceği söylendi. Peki bu yeni çıkacak olan Minecraft oyunu nasıl bir oyun olacak?

Minecraft Legends Nasıl Bir Oyun?

Oyunun duyurusu yapıldığı dönemde Minecraft’ın resmi Youtube hesabından Minecraft Legends'a dair resmi bir fragman yayınlandı. Fragmana göre oyun hakkında birtakım çıkarımlarda bulunmak mümkün. Fragmandan anlaşılacağı üzere Minecraft Legends hikayesi bir kahramanlık hikayesi gibi duruyor. Resmi fragmanda yer alan “obur, şişman domuz yavrularının istilasına karşı birleşen Overworld’ün hikayesi anlatıyor” söylemi hikayenin bir kahramanlık öyküsü olduğunu gösteriyor. Devamı ise, “efsaneye göre yalnızca siz (oyunu oynayan oyuncu) Yerüstü dünyasının çetelerini bir araya getirebilir ve evlerini savunmalarına yardım edebilirsiniz.” diye devam ediyor.

Bu bilgiler ışığında Minecraft Legends'ı oynayan oyuncu; sürüngenler, zombiler ve iskeletlerle dolu bir ordunun başında ata binecek gibi gözüküyor. Yine fragman incelendiği zaman aslında birbirine düşman olan bu topluluklar aç gözlü ve obur domuzları Nether diyarına geri göndermek için birleşecekler.

Minecraft Legends in Oynanışı Nasıl Olacak?

Minecraft Legends, Minecraft serisinde ilk kez gerçek zamanlı stratejisine farklı dövüş stili ve animasyonları eklerken Minecraft dünyasından aşina olduğumuz biyomları içerisinde barındıran bir yapıya sahip olarak çıkacak. Oyun açıklanan bilgilere göre Minecraft Dungeons gibi normal Minecraft Yapısında bir işçilik ve inşa sistemi barındırmayacak. Zaten öyle olsaydı insanlar ilk çıkan oyunu oynarlardı. Minecraft Legends'ın ana oynanış döngüsünde oyuncular malzeme toplayıp müttefikleri destekleyecek ve domuz yavrularından oluşan öfkeli çetelerle savaşmayı sürdürürken kişiselleştirilmiş üs bölgeleriyle biyomlar arasında bir binekle seyahat edebilecek. İlk fragmanda yalnızca at binek olarak gösterildi ancak farklı binek türlerinin oyuna eklenmesi de mümkün gözüküyor. Stüdyo tarafından yapılan açıklamaya göre kediden eşeğe farklı çeşit binekler oyunda yer alacak. Ayrıca oyuncu çıktığı bu macerada çeşitli türde hayvanlarla beraber yolculuğunu sürdürebilecek. Lamadan porsuğa birçok farklı türde canlı oyuncunun yanında bu maceraya katılabilecek. MinecraftLive 2022 sırasında edinilen bilgilere göre piglin istilacılarını alt etme macerasında mafya yumurtlayıcıları tanıtıldı. Bunun amacı oyuncunun macerasında oyuncuya yardımcı olacak çeteler yetiştirmek olarak açıklandı. Böylelikle oyuncu, çıktığı bu macerada sürüngenler, zombi olmuş köylüler ve yeni değirmen taşı goblinleriyle savaşa hücum edebilecek. Bu türlerin arasında creeper diye bildiğimiz öleceğini anladığı zaman büyük bir patlamayla havaya uçan yaratıkların da yer aldığını belirtmek gerekiyor. Creeper oyuncunun tarafında savaşa katılacak olsa da oyuncunun creeperın yanında savaşması hem komik hem endişe verici bir durum olarak algılandı. Öyle ya creeper havaya uçtuğu zaman yanında dost mu var düşman mı var bunları hiçbir şekilde göz etmeyen bir canlı.

2022 yılında yapılan Gamescom’a röportaj veren oyunun kreatif direktörü oyunun amacını şöyle tanımladı: “oyunun amacı oyuncu piglin güçleriyle savaşabilmek için Overworld dünyasındaki diğer canlılarla ittifak kurmalı.” Yapılan açıklamanın devamında oyunun amacının karakteri zırhlarla, silahlarla güçlendirmek değil ittifaklarla güçlendirmek olduğunun altını çizdi. Oyunun yaratıcısı ekipte yer alan bir başka ismin yaptığı açıklamaya göre oyuncu içindeki dünyada yer alan materyalleri ana oyunda olduğu gibi toplayabilecek ve bu malzemeleri kendisine üs bölgesi kurmak için kullanılabilecek.

Minecraft Legends'ta Ne Tür Birimler Yer Alacak?

Minecraft Legends'da Minecraft oyununda yer alan yaratıklarının bir kısmını göreceğiz. Zaten iki oyun da aynı evrende geçeceği için bu yaratıkların Minecraft Legends'da da yer alması pek şaşırtıcı değil. Bu yaratık ve canlılara ek olarak her biri kendine has özelliklere sahip golemler de oyunda yer alacak. Mesela Cobblestone Golemi düşmanın surlarını yıkma konusunda son derece etkiliyken bir diğer golem türü olan PlankGolemler ise menzilden düşman yapılarına ve düşman birliklerine zarar verme konusunda son derece işlevli olacak. Düşmanın oluşturduğu piglin güçleri de çeşit çeşit türlerle karşımıza çıkacak. Minecraft dünyasında yer alan piglinlere ek olarak Minecraft Legends’da piglin ordularının her biri kendi uzmanı olduğu alanlara göre bölünecek. Mesela Burç Horde’u savunma yapıları ve inşası konusunda daha ön planda olacak. Resmi bir açıklama olmasa da bu bilgilerden anlıyoruz ki oyunda düşman ordusunda yer alan farklı işlevdeki hordeların hepsinin uzmanı olduğu bir alan bulunacak ve düşman orduları buna göre strateji belirleyecek.

Minecraft Legends Çok Oyunculu Mu Olacak?

Minecraft Legends geliştirici ekibin yaptığı açıklamalara göre çok oyunculu olacak. Crossplay diye tabir edilen çapraz oyun mantığının ise oyunda yer alıp almayacağı henüz netlik kazanmamış konulardan bir tanesi. Ancak yüksek ihtimalle böyle bir oyun seçeneği oyunculara sunulacak. Böylelikle bir oyuncu Xbox ile oyunu oynarken bir diğer oyuncu PC ile oyunu deneyimleyebilecek. Düşük sistem gereksinimli oyunlar listesinden çıkmadan yeni Minecraft’ı deneyimleyebilirsiniz. 

Minecraft Legends'ı Destekleyen Platformlar

Minecraft Legends'ı şu platformlar destekliyor; Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Minecraft Legends Sistem Gereksinimleri

Yapılan açıklamaya göre oyun çıktığı zaman gerekecek sistem gereksinimleri şu şekilde olacak;

1. Minimum gereksinimler:

• 64-bit işlemci ve işletim sistemi

• Windows 10, 8 veya 7

• İşlemci: Core i5 2.8GHz

• Bellek: 8 GB RAM

• Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660, AMD Radeon HD 7870 veya DX11 GPU

• DirectX: Sürüm 11

• Saklama: 8 GB kullanılabilir alan 

2. Önerilen gereksinimler:

• 64-bit işlemci ve işletim sistemi

• Windows 10, 8 veya 7

• İşlemci: Core i5 2.8GHz

• Bellek: 8 GB RAM

• Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660, AMD Radeon HD 7870 veya DX11 GPU

• DirectX: Sürüm 11

• Saklama: 8 GB kullanılabilir alan