ReePANYA'dan Müthiş Fırsatlar!

Reeder Kampanya Formu

Sürdürülebilirlik Hedefleri

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Kadın çalışan oranı: %55


Nitelikli Eğitim

Her 100 tabletten 3'ü 5 ulusal vakıf aracılığıyla uzaktan eğitim için bağışlanıyor.

UNDP’nin belirlediği 17 maddelik 2030 sürdürülebilirlik hedeflerinden 2 tanesini Reeder olarak hedef edindik:

Nitelikli Eğitim ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği! Nitelikli Eğitim hedefimiz için her yıl bir köy okuluna bir teknoloji sınıfı kuruyoruz, her yıl 50 öğretmenimize tablet hediye ediyoruz ve her yıl 25 üniversitede gençlere ilham veriyoruz.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini DNA’mıza işledik:
hissedarlarımızın %63’ü, çalışanlarımızın %55’i ve 8 departman yöneticimizin 5’i kadın.

Sürdürülebilirlik Projelerimiz

Reeder ile Kızlar Kodlar!

"Reeder ile Kızlar Kodlar" projemizin başladığını gurur ve mutluluklar duyururuz! Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile İstanbul, Gaziantep, Manisa, Mersin ve Samsun'da Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Liseleri'nde eğitim gören kızlarımız STEAM eğitim yaklaşımıyla, temel Maker eğitimleri eşliğinde geleceğin dünyasına hazırlanacak. Eğitim sertifikalarından staj olanaklarına, uygulamalı atölyelerden yazılım geliştirme & tasarım yarışmalarına... Geleceğin başarılı kadın yazılımcılarının, mühendislerinin ve bilim insanlarının her adımında yanındayız.

Geleceğin Adı Çocuk

Her çocuğun eşit şartlarda teknolojiye ulaşabilmesi için #GeleceğinAdıÇocuk adlı projeyle 23 Nisan'da çocukların tabletlere çizdiği resimlerle dijital bir eser ortaya çıkardık.

NFT platformu üzerinden satışa sunulan bu eserin geliri sayesinde TEGV ile birlikte 101 çocuğun eğitim masraflarını karşıladık.

Minik Ellerden Büyük Hediyeler

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde "Gelişime Dahil ol, İlerlemeyi sürdür ve Mutlu Et!" mottosuyla hazırladığımız kampanyada ilkokul öğrencilerini öğretmenleriyle birlikte Samsun'daki fabrikamızda ağırladık. Samsunlu öğrenciler fabrikadaki mühendislerle birlikte üretim bandına geçerek, öğretmenlerine reeder telefon yaptılar ve yaptıkları telefonları öğretmenlerine hediye ettiler.

Her Köy Okuluna Bir Teknoloji Sınıfı

Eğitim inisiyatifi "Her Köy Okuluna Bir Teknoloji Sınıfı" hayaliyle 23 Nisan 2015'te yola çıktık. TÜRK KIZILAYI ile birlikte köy okullarını gezerek, öğretmen ve öğrencilerimize teknolojiyi daha ulaşılabilir kıldık.

Aldığınız her reeder ürünü Türkiye'nin geleceği çocuklarımızı geleceğin teknolojisiyle buluşturmamızı sağlıyor.

Sertifikalarımız


 

FEM Sertifikası

Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandık

Reeder olarak, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadınların üretkenliğini artırmak için Dünya Bankası teknik desteği ile geliştirdiği Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandık.

Toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine katkı sunan politikalar benimseyerek, istihdamda kadın güçlenmesine öncelik veren şirketimiz, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact'in insan hakları, çevre, çalışma standartları ve yolsuzlukla mücadele alanındaki ''On İlke''sine taahhüt vermiş durumda. Aynı zamanda, UN Global Compact ve UN Women iş birliği ile hayata geçirilen Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (WEPs) de imzacısıyız. 

Kadının sosyal yaşamdaki yerinin sağlamlaşması, istihdamı ve kadınlar için fırsat eşitliğinin sağlanması konusundaki kararlılığımız ile yolumuza devam ediyoruz.

 

 

UN Global Compact Sertifikası

UNGC küresel tarafından çalışmaları yürütülen Birleşmiş Milletler 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi'nin temel iş yönetimine entegrasyonunu destekleyen, “Sustainable Development Goals Ambition Accelerator" (SKA Hedefi Hızlandırma) programını tamamlayarak sertifika almaya hak kazandık. 

Şirketlerin 2030 hedeflerine katkılarını hızlandıracak aksiyonları stratejik olarak önceliklendirmeyi ve SKA’lara yönelik ilerlemeyi kayda değer ölçüde hızlandırmayı hedefleyen SKA Hedefi Hızlandırma Programı’nda 50 küresel şirket arasında yer alarak, 6 aylık süreci tamamladık.

 

Program süresince:

-UNGC Küresel Program Yöneticisi Natalia Gutiérrez moderatörlüğünde kapasite geliştirme atölye oturumlarına ve eğitimlere katıldık. Akran çalışmaları, case studyler ve global şirketler ile birbirinden öğrenme çalışmaları gerçekleştirdik.

-Her atölye sonrası öğrenilen çalışma konularına göre hedefler, planlar, yol haritaları belirledik. Hedeflerden "Cinsiyet Eşitliği" hedefini seçerek atölyelerde ve dokümanlarda gerçekleştirdiğimiz cinsiyet eşitliği çalışmalarını ve projelerini anlattık.

-Şirketin toplumsal cinsiyet eşitliğinde mevcut performansını tespit etme ve karşılaştırma yapma imkanı bulduk.

-UN Nations Global Compact Akademi üzerinden gerekli online eğitim ve sınavları tamamladık.

 

Yukarı git