0%

Oyunseverlerin Kalesi Steam 

Oyunseverlerin kalesi olarak tanımlanmakta olan Steam, online oyunlar aracılığı ile gerçekleşmekte olan ve oyun satışlarının yapıldığı platforma denilmektedir. Oldukça büyük bir kitleye sahip olan bu platform son dönemlerin en büyük oyun platformları arasında yerini aldığı bilinmektedir. Özellikle PC kullanıcılarının en fazla tercih ettiği bu platform, aynı zamanda kullanım kolaylığı dolayısıyla ve birbirinden farklı çok sayıda avantajları ile karşımıza çıkmaktadır. 

Oyun denilince öncesinde CD player içerisinde bulunan kutulu oyunların satışları göz önüne gelmektedir. Her oyun için özellikle belirli yerlere gidilip CD player üzerinden oyunların satışı gerçekleşmekteydi. Ancak yenilenen, değişen ve gelişen teknoloji sayesinde oyunlar da artık bu teknolojiye ayak uydurmak durumunda kalmışlardır. Bu hususta oyun yelpazesi konusunda dev bir alana hitap etmekte olan Steam platformu dolayısıyla, oyunseverler bir tıkla istedikleri oyunlara sahip olabilecekler ve bunu yaparken herhangi bir CD player gibi ürünlere ihtiyaç duymayacaklardır. 

Steam Nedir?

Steam, oyun dünyasının duayen oyunlarını ve pek çok farklı oyunu bünyesinde bulunduran online olarak bu oyunları kullanıcılara satışını gerçekleştiren yani bir nevi oyun camiası ile kişiler arasında bir köprü görevi üstlenen bir platform olduğu bilinmektedir. Online oyunların son dönemlerde teknolojinin ve sanal gerçekliğin de gelişmesi ile birlikte çok sayıda kullanıcısının bulunduğu bilinmektedir.  Oyun atölyeleri, pazar yeri ve pek çok farklı platformlar üzerinden kişilere oldukça geniş yelpaze çerçevesinde bir alanı sunmaktadır.  

Oyunseverler arasında bazı oyunlar oldukça talep görmektedir. Hem satın alma konusunda hem de en çok oynanan oyunlar arasında belirli bir liste sağlamak mümkündür. Oyunseverlerin en revaçta oldukları oyunları bir tıkla bilgisayarınıza inmesini sağlamakta olan Steam platformunun hem en çok satanlar listesinde yer alan oyunlar hem de en çok oynanan oyunları liste haline getirdiğimizde en çok rağbet gören oyunlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

 

●        Call of Duty: Modern Warfare 2

●        Counter-Strike: Global Offensive

●        FIFA 23

●        Sekiro: Shadows Die Twice

●        Euro Truck Simulator 2

●        Lost Ark

●        Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

●        Sea of Thieves

●        Football Manager 2023

●        PUBG: BATTLEGROUNDS

●        Dota 2

●        Elden Rin

 

Steam Hesap Açma

Oyun severlerin en çok kullandığı oyun platformunda hesap açmak oldukça kolay bir işleme dayalı olmaktadır. Hesabınız açıldıktan sonra belirli işlemler dahilinde istediğiniz oyunu indirebilir, hızlı ve kolay bir şekilde oyun serüvenine başlayabilirsiniz. Bu süreçte istediğiniz oyunları takip edebilir ve erişim sağlayabilirsiniz. Hesap oluşturma konusunda hangi adımların gerekli olduğu belirli bir merak konusu olarak gündemimize gelebilmektedir. PC modeli olarak Linux, Mac ve Windows modellerini desteklemektedir. Ancak bazı durumlarda desteklemediği oyunların da olabileceği bir durum meydana gelebilir. Burada önemli olan sizlerin PC kapasitenizin oyunları destekleyip desteklemediğini öğrenmeniz olacaktır. Diğer noktalarda her şekilde oyunları destekleyebileceğinin bilinmesi gereklidir.

Steam hesap açmak oldukça kolay bir işlem ile tamamlanabilmektedir. Ancak bazı durumlarda hesap açmak isteyip açamayan kişiler olabilmektedir. Bu gibi durumların yaşanmaması için güncel olarak kullanmakta olduğunuz bir mail adresinizin bulunması gerekmektedir. Çünkü işlem sonrasında mail adresinize bir onay kodu gönderilecektir. Bu işlemin onaylanması için kodun geldikten sonra düzgün bir şekilde onaylanması gerekmektedir. Eğer yanlış bir mail adresini giriyorsanız ya da şifrenizi unutmuş olduğunuz bir mail adresi vermişseniz o zaman hesap açamazsınız. Hesap açma konusundaki diğer nokta ise yaş sınırının olmasıdır. 13+ kullanıcılara sunulmakta olan bu platform eğer ki gerekli yaş kriterini sağlamadığınız bir durumda iseniz o zaman hesap açmanız olası değildir. 

Gerekli yaş kriterlerini ve doğrulanmış mail adresinden sonraki işleminiz kullanıcı isminiz olacaktır. Tıpkı diğer platformlar gibi daha öncesinde alınmış olan kullanıcı isimlerini tercih edemezsiniz. Kullanıcı isminiz hem size özel hem de benzersiz olduğu durumda ancak onay alabilecektir. Aynı zamanda sürekli kullanıcı adınız ile giriş yapacağınız için hatırlamakta zorlanmayacağınız bir şekilde tercih etmeniz daha doğru olacaktır sizler için. Ayrıca Türkçe dil seçeneği de bulunan bu platformda öncelikle İngilizce dilin hakim olduğunu görebilirsiniz. ‘Language(dil)’ anlamına gelmekte olan bu seçenekte Türkçe kısmını seçebilirsiniz. 

Yukarıda anlatılan olayların ardından Steam hesabının remi adresine girerek sağ üst köşede bulunmakta olan ‘giriş’ butonuna tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılacak olan sitede oluşturun kısmının altında bulunan ‘Steam’e katılın’ seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra mail adresinize gelecek olan kodu doğrulayınız. Gerekli şartları sağladığınız takdirde (doğru mail adresi ve 13+ kullanıcı olmak) sözleşme kurallarını okuyunuz. Okuma sonrasında ilgili yerleri kabul ettiğinize dair işaretlendirmesini yapınız ardından devam et seçeneğine tıklayınız. Mail adresinizi tekrar doğruladıktan sonra son adım olan ‘hesabımı oluştur’ seçeneğine tıklayınız. Kaydınızı tamamladıktan sonra dilediğiniz gibi oyunlara erişim sağlayabilir ve istediğiniz oyunu oynamanın keyfini sürebilirsiniz.

Steam’den Nasıl Oyun Alınır?

Steam’den oyun alabilmek için öncelikle hesabınızın olması gerekmektedir. Eğer ki hesabınız yoksa yukarıdaki adımları gerçekleştirerek hesap açma işlemini yapmanız gerekmektedir. Oldukça kolay ve pratik bir şekilde hesap açabilirsiniz. Eğer ki hesabınız zaten var ise o zaman yapmanız gereken durumlar oldukça basittir. 

Öncelikle hesabınıza kullanıcı adınızla giriş yapmanız gerekmektedir. Sonrasında ana menüye giriniz. Sol üst tarafta ‘kütüphane’nin yanında ‘MAĞAZA’ olarak belirtilen bir buton göreceksiniz. Bu butona tıklayınız. Bu platformdaki kimi oyunlar ücretli kimi oyunlar ise ücretsiz seçenekleriyle oyun severlerin karşısına çıkmaktadır. Bu durumda diğer adımınız oyunun ücretli bir oyun mu yoksa ücretsiz bir oyun mu olduğunu anlamanız gerekmektedir. 

Eğer ki oyun ücretsiz seçeneği var ise ‘oyunu oyna’ butonuna tıklayarak hemen o oyunu oynayabilirsiniz. Ancak eğer ki oynamak istediğiniz oyun ücretli bir oyun ise ‘sepete ekle’ butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu satın alma işlemi sırasında oyunu kendiniz için mi yoksa bir başkasına hediye için mi alacağınız hususunda iki farklı buton ile karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda sizlere uygun olan seçeneği işaretledikten sonra gerekli talimatlara uyarak ödeme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Steam Aile Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Steam platformunun sağlamış olduğu ayrıcalıklardan bir diğeri ise aile paylaşımıdır. Yani bu alanda kişiler oyunlarını ister aile üyeleriyle isteseler de misafirlerle paylaşımları konusunda herhangi bir sorun çıkarmamaktadır bu platform. Bu uygulamayı gerçekleştirmek için öncelikle Steam Guard butonunu aktif hale getirin. Uygulamayı açın. Sol üst köşede yer almakta olan Steam’e tıklayın. Sonrasında açılacak olan pencerede aile butonuna tıklayın. Paylaşmak istediğiniz oyunları ve oyunlara giriş için PIN oluşturun. Mail adresinize gelecek olan kodu girerek aile paylaşımını aktif hale getirebilirsiniz.

Steam’de İade Nasıl Yapılır?

Steam platformunda iade yapılması için belirli şartların bulunduğunu söylemek gereklidir. İnternet sitesi üzerinden gerekli adımlar gerçekleştirilir. İade hakkınızın olabilmesi için oyunu satın aldıktan sonra 14 gününüz kalmaktadır. Bu süre içerisinde ancak iade edebilirsiniz. Bir diğer husus ise eğer ki oyunu aldınız ve 2 saat ve üzeri bir zaman zarfında oyunu oynadıysanız yine iade edemezsiniz. Bİr diğer koşul ise, oyunu bu platformun kendisinden almanız halinde iade yapılır. Eğer ki 3. kişilerden alınmış bir oyun ise ücret iadesi yapılmamaktadır.