0%

Elon Musk Twitter Mavi Tik Ücretini Açıkladı

Twitter, geçtiğimiz günlerde Twitter Blue'yu piyasaya sürdü ve Apple Kimliği - telefon numarası sağlayan kullanıcıların doğrulama için ayda 7,99 ABD doları ödemesine izin verdi. Önceden, bu özellik yalnızca şirket kimliklerini doğruladığında, genellikle tanınmış kişiler ve markalar tarafından kullanılabiliyordu.

Neredeyse anında, kullanıcılar yeni özellikten yararlanmaya başladı. Başta ABD başkanı Biden olmak üzere ünlüler, bunun yanı sıra diğer önemli kişiler de dâhil olmak üzere politikacıları taklit eden hesaplar oluşturuldu. Birçoğu da sahte haberler duyurarak ve marka olduklarını iddia ederek ortaya çıktı.

Şimdilik Twitter, bu tip sorunların çözümü için geçtiğimiz günlerde yeni hizmete kaydolmayı geçici olarak devre dışı bıraktı. Musk, Twitter'ın 7.500 çalışanının yaklaşık yarısını işten çıkararak, şirketin sitedeki yanlış bilgileri ve diğer zararlı içerikleri denetleme becerisine ilişkin endişeleri artırdı. Geçtiğimiz günlerde şirket, çıkardığı bazı çalışanlarını geri almaya çalıştı.

Twitter Blue, Musk'ın ilk büyük ürün değişikliğidir. Elden geçirilmiş doğrulama sisteminin ilk lansmanı, Musk tasarımla ilgili endişelerini dile getirmesi sonucunda geri çevrildi. Twitter'da çalışanlar lansmanla ortaya çıkan sorunları çözmek için çabaladılar.

Elon Musk Twitter Tarafındaki Gelişmeler

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığından beri önemli gelişmelere imza attı. Bunlar şu şekilde;

Elon Musk, Twitter'ın yaklaşık 3.700 çalışanının yarısını işten çıkardı.

Geri kalanların, Musk'ın talep ettiği hizmet değişikliklerini yapması için günde 12 saat ve hafta sonları çalışmaya teşvik edildiği bildirildi.

Birkaç büyük reklam veren, Musk'ın içerik denetleme politikalarını gevşeteceği endişesiyle Twitter'dan reklamları kaldırdı.

Musk, tüm kullanıcılara ayda 8 ABD Doları karşılığında Twitter doğrulaması teklif etti.

Twitter, diğer doğrulama politikası değişikliklerini 8 Kasım ABD seçimleri sonrasına kadar duraklattı.

Musk, sivil liderlere eski Başkan Trump'ın hesabının askıya alınması gibi politikaların önümüzdeki haftalarda yeni bir danışma kurulu tarafından incelenene kadar geri alınmayacağını söyledi.

The New York Times tarafından bildirildiği üzere Musk, çalışanlara, önlerindeki ekonomik tablonun "korkunç" olduğunu ve Twitter'ın kendisinin, Musk'ın devralmasından bu yana yapılan değişiklikler nedeniyle harcamalarını durduran reklamcılara fazlasıyla bağımlı olduğunu belirten bir e-posta gönderdi.

Twitter Blue'nun lansmanı, platformu ele geçiren bir taklitçi dalgasıyla uğraşırken askıya alındı. Mevcut Twitter Blue abonelerinin özelliklerine erişimi sürdüreceği doğrulandı, ancak yeni abonelikler durduruldu.

Twitter Mavi Tik Ücreti Ne Kadar?

Twitter mavi tık ücreti 8 ABD doları olarak belirlendi. Elon Musk, ünlülerin ve milletvekillerinin mavi tik ücreti konusundaki tartışmalarının ortasında Twitter aboneliği için ayda 8 dolar ödeyeceğini söyledi.

Elon Musk, ünlülerin ve milletvekillerinin kendisini amaçlanan ücret konusunda eleştirmelerinin ardından Twitter Blue'nun aylık 8 dolarlık aboneliğini ödeyeceğini söyledi.

27 Ekim'de resmi olarak Twitter'ın sahibi olan Musk, sosyal medya platformunda üzerinde "Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Şimdi 8$ ödeyin" yazan siyah bir tişört ve altında mavi bir onay işareti bulunan bir fotoğraf paylaştı. .

İfade aslında Musk'ın Twitter kullanıcılarından mavi tikler için 8 dolar ücret alma planlarını eleştirdiğinde Temsilci Alexandria Ocasio - Cortez'e gönderdiği yanıttı.

Görünüşe göre Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra teklif ettiğinden beri 8 dolarlık ücreti ödeyeceğini ilk kez kamuoyuna açıkladı.

Tesla ve SpaceX CEO'su, Twitter'ın mavi doğrulama tikine sahip olmak, daha uzun videolar yayınlamak, daha az reklam görmek ve öncelik statüsü kazanmak isteyen kullanıcılardan 8 ABD doları ücret alma planlarını ikiye katladı.

New York Times, Twitter'ın ücretli doğrulama planının lansmanını ara seçimler sonrasına ertelediğini bildirdi. Yayın, bir iç mesajdan ve konuyu bilen iki kişiden alıntı yaptı.

Twitter Mavi Tık Nedir, Ne İşe Yarar?

Twitter Blue, sosyal medya platformunun en ilgili kullanıcılarına aylık bir ücret karşılığında Twitter deneyimlerini özelleştirmelerine olanak tanıyan özel özelliklere erişim sunduğu bir abonelik hizmetidir.

Bu özellikler, bir tweet'i gönderdikten sonra 60 saniye içinde geri almanızı sağlayan Tweetleri Geri Al seçeneğini içerir.

Yer İşareti Klasörleri özelliği ile organize klasörler içindeki önemli tweet'leri hangi konu veya sıralamayı seçerseniz seçin arşivlemenizi veya yer imlerine eklemenizi sağlar.

Diğer Twitter Blue avantajları arasında, cihazınızın ana ekranı için özelleştirilebilir uygulama simgeleri, Twitter uygulamanız için eğlenceli renkli temalar, özel abonelik müşteri desteğine erişim, profil resminizi NFT olarak değiştirme yeteneği ve reklamsız makalelere olanak tanır.

Twitter mavi tık, onaylanmış hesap anlamına gelir. Twitter Blue ile birlikte kullanılmaya başlamıştır. Mavi tık yardımıyla hesabınızı onaylayabilir ve diğer hesaplardan ayırabilirsiniz.

Twitter Mavi Tik Nasıl Alınır?

Web'de Ayarlar ve gizlilik > Hesabınız > Hesap bilgileri'ne gidin. Parolanızı girdikten sonra Doğrulama İste'ye gidin. Android ve iOS'ta, Ayarlar ve Gizlilik > Hesap > Doğrulama isteği'ne dokunun.

Twitter'da Kimler Doğrulanabilir? 

Mayıs 2021 itibarıyla artık herkes doğrulama için başvurabilir ancak herkes onaylanmayacaktır. Twitter'ın yeni kriterleri, şu kategorideki hesapların doğrulama için uygun olduğunu belirtiyor; Şirketler, markalar ve kuruluşlar.

Twitter Mavi Tik Avantajları Nelerdir?

Twitter doğrulamasının kökeni 2009 yılına kadar uzanıyor. Twitter yöneticileri, ünlülerden ve diğer etkili kişilerden kendi adlarına sahte profiller oluşturulduğuna dair birkaç şikâyet almaya başladığı bildirilmişti.

Aynı yıl Twitter doğrulamasının beta sürümünü başlatmaya karar verdi.

"Doğrulanmış Hesaplar özel bir mühüre sahip olacak. Deneme, kamu görevlileri, kamu kurumları, ünlü sanatçılar, sporcular ve kimliğe bürünme riski taşıyan diğer tanınmış kişilerle başlayacak. Gelecekte daha fazla hesabı doğrulamayı umuyoruz, ancak kaynaklar nedeniyle gerekliyse doğrulama sadece küçük bir set ile başlayacak” diye eklenmişti.

O zamandan beri, süreç oldukça gelişti. Yeni değişikliklerle birlikte, mavi tikler yalnızca kullanıcı tarafından ödeme yapıldığı takdirde verilecektir. Aylık ücreti ödemeyen kullanıcılardan geri alınacaktır.

Peki, Twitter Mavi Tik Avantajları Nelerdir?

· Mavi tik, Twitter’da doğrulandığınız anlamına gelir. Bu da sahte hesap tehlikesine karşı sizi korur. Twitter Blue uygulamasına geçişle birlikte mavi tik daha avantajlı bir konuma gelmiştir.

· Kurumsal kimliğinizle Twitter’da yer alıyorsanız, firma güvenilirliği açısından oldukça etkilidir.

· Daha kurumsal bir görünüm kazanırsınız. Bu ise size ek olarak takipçi ve itibar kazandırır.

· Marka bilinirliğini artırmak için mavi tik şarttır. Yapacağınız satışların artmasından pazarlama stratejilerine kadar birçok alanda ekstra fayda sağlar.

· Mavi tik takipçilerinize güven verir. Bu da satış oranlarına olumlu yansır.

· Kişisel kullanımlar için onaylanmış hesap kullanımı, sanal ortamda itibar kazanmak anlamına gelir.

· Mavi tik artık Twitter Blue ile birlikte geliyor. Twitter Blue’nun avantajları daha fazladır. Tweet düzenleme, makale olarak tweet okuma (reklamsız) ve daha birçok özellik Twitter Blue ile birlikte gelmektedir. Bu özellik yardımıyla özelleştirilmiş tema kullanabiliyorsunuz. Ayrıca sahip olduğunuz NFT’leri profil fotoğrafı olarak kullanabilirsiniz.

Mavi onay işaretinin ne olduğunu bilmiyorsanız, temel olarak hesabın gerçek olduğunu ve hesapla ilişkili kişileri gerçekten temsil ettiğini gösteren bir simgedir. Hesap adının yanında bulunur ve yalnızca platformun kendisi tarafından uygulanır. Alışılmış olan, doğrulanmış Twitter hesaplarının müzik, oyunculuk, moda, siyaset, gazetecilik, medya, spor, iş ve diğer önemli ilgi alanlarındaki kişi veya markalardır.