0%

Electronic Arts ile Marvel 3 Yeni Oyun İçin Anlaştı

Electronic Arts, her biri Marvel evreninde geçen kendi orijinal hikâyesini anlatacak "en az üç yeni aksiyon macera oyunu" yapmak için Marvel ile bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma kapsamında geliştirilen ilk proje Iron Man oldu. EA Motive'de Eylül ayında duyurulan oyun üzerinde çalışılıyor. Marvel's Avengers ve Guardians of the Galaxy yapımcısı Olivier Proulx tarafından yönetilen oyun, Iron Man’in zengin tarihinden yararlanan, karmaşıklığı, karizmayı ve Tony Stark'ın yaratıcı dehası olarak tanımlanıyor. Iron Man oyunu, duyurulduğu sırada ön yapım aşamasındaydı ve herhangi bir çıkış tarihi açıklanmadı.

EA yetkilisi Laura Miele, "Marvel'in ve etkileyici liderliğinin uzun süredir hayranıyız, bundan dolayı bu, geliştiricilerimizin yanı sıra oyuncularımız ve hayranlarımız için de dikkate değer bir an," dedi. "Marvel'i EA içerik oluşturucu ailesine dâhil etmeyi dört gözle bekliyoruz ve bu işbirliğinin oyuncularımız için olağanüstü deneyimler üreteceğini biliyoruz. Oyuncuların Iron Man kılığına girip bu süper kahramanın yaptığı olağanüstü şeyleri yaptıklarında tepkilerini görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Marvel Games’ten Jay Ong şunları ekledi: "Marvel'de, karakterlerimizi daha önce olmadığı şekilde kahramanca yolculuklara çıkarabilecek sınıfının en iyisi ekipler bulmaya çalışıyoruz. Electronic Arts ile işbirliği yapmak bunu başarmamıza yardımcı olacak. Son derece benzersiz ve gerçekten dikkate değer bir şey yaratma özgürlüğüne sahip olmaları için geliştiricilerle hevesli, yaratıcı işbirlikçileri olduğumuz için kendimizle gurur duyuyoruz. Motive ekibi, Iron Man video oyunlarıyla buna başlıyor ve oyuncuların uzak gelecekte daha fazlasını öğrenmesini sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

EA ile Marvel Oyunları Ayağınıza Geliyor

Electronic Arts, Disney'in sahip olduğu süper kahraman şirketinin karakterlerine dayanan bir üçlü oyun geliştirmek için Marvel ile bir anlaşma yaptığını söyledi. Bunlardan ilki Eylül ayında duyurduğu Iron Man oyunu olacak. EA, şu an için üç oyun üreteceğini duyurdu. Diğer oyunlar henüz belli değil.

EA, Marvel oyunları üzerinde çalışan tek geliştirici değil. Skydance New Media,  2. Dünya Savaşı'nda geçen bir Captain America ve Black Panther oyunu üzerinde çalışıyor. Insomniac'ın 2018 Spider-Man oyununun devamını gelecek yıl yayınlaması planlanıyor. Strateji oyunu Midnight Suns’ın da 2 Aralık tarihinde çıkması bekleniyor.

Yeni Marvel Oyunları Neler?

Yeni çıkacak Marvel oyunları arasında Iron Man, Black Panther, Captain America bulunuyor. Tüm oyunların son gelişmelerini sizler için aktardık.

1. Iron Man

Bu yılın haziran ayında, söylenti değirmeni Electronic Arts (EA) ve Marvel'in yeni bir Iron Man oyunu geliştirmek için görüştüklerini öne sürdü. Şimdi, Marvel bir blog yazısında bir Iron Man oyununun gerçekten geliştirilme aşamasında olduğunu onayladı.

Marvel Games, tek oyunculu üçüncü şahıs aksiyon-macera Iron Man oyunu geliştirmek için Motive Studios ile birlikte çalışacak. Oyun henüz geliştirme aşamasındayken Marvel, oyunun oyunculara "Tony Stark'ın karmaşıklığını, karizmasını ve yaratıcı dehasını kanalize eden Iron Man'in zengin tarihi" hakkında fikir verecek orijinal bir anlatıya sahip olacağını söyledi.

Montreal merkezli Motive Studio, daha önce Marvel's Guardian of the Galaxy gibi oyunlarda çalışmış olan Olivier Proulx tarafından yönetilecek. Blog gönderisinde şöyle devam edildi.

"Kendi hikâyemiz diyebileceğimiz yeni ve benzersiz bir hikâye yaratmak için harika bir fırsatımız var. Takım için çok ilgi çekici olan çok fazla özgürlüğümüz var.”

2. Black Panter & Captain America

Son birkaç yılda Marvel; Spider Man, Guardians of the Galaxy ve benzeri gibi ağır çizgi roman karakterlerinin başrol oynadığı sağlam, çoğunlukla tek oyunculu oyunlara sahip olmayı başardı. Geçen yıl, Marvel'in Legacy of Kain ve Naughty Dog's Uncharted üçlemesinin arkasındaki yazar Amy Hennig tarafından yönetilen Skydance New Media'nın çalışmalarında başka bir oyunu olduğu haberi geldi. Black Panther ve Captain America, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçecek ve macera - aksiyon türünde olacak.

Geçtiğimiz günlerde D23 sırasında Disney'in oyun vitrininde ortaya çıkan, şu anda adı olmayan oyunda Nazilerle savaşmak için birlikte çalışan ve dünyayı dolaşan, macera yolculuğuna çıkan iki kahraman var. Özellikle, bu oyunda Panter kılığına giren adam T'Challa değil. Roy Thomas ve Dave Hoover tarafından çizgi romanlarda yaratılan büyükbabası Azzuri'dir. Çizgi roman hayranları için buradaki kurgu, Reginald Hudlin, Klaus Janson ve Denys Cowan tarafından yazılan 2010 mini dizisi Black Panther/Captain America: Babalarımızın Bayrakları izleyenlere tanıdık gelecektir. İçerisindeki kahramanlar, Hitler ve Nazilerle savaşacak.

Başrollerini Captain America ve Black Panther'in oynadığı henüz isimsiz bir video oyununun duyurusu, bu yılın başlarında D23'te görücüye çıktı. Disney vitrini, oyunun içeriğine dair önemli detayları veren bir sinematik ortaya çıkardı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Paris, Fransa'da geçen Kaptan Amerika, Hydra'nın ana düşman olduğu dönemin Black Panteri Azzurri ile takım olacak. Henüz daha fazla bilgi yayınlanmamış olsa da hayranlar, Kaptan'ın Kara Panterin yanında savaşmasının heyecanını mükemmel bir çizgi roman arkadaşında yaşayabilirler.

2010 yılında vizyona giren Kaptan Amerika/Kara Panter: Babalarımızın Bayrakları (Reginald Hudlin, Denys Cowan, Klaus Janson ve Pete Pantazis tarafından) Marvel Knights dizisinde geçen dört sayılık bir mini dizidir. Klasik savaş dönemi Marvel karakterlerinden Kaptan Amerika, Kara Panter, Nick Fury ve The Howling Commandos'u Hydra'nın en kötü adamlarına karşı bir araya getiriyor. Sert hikâye, savaşın ve faşizmin dehşetini açık ve net bir şekilde sergiliyor.

Nazi savaş makinesi Avrupa'yı kasıp kavuruyor. Müttefik kuvvetler onları püskürtüyor, ancak yeni istihbarat Hydra'nın gözünü Afrika'ya, özellikle de inzivaya çekilmiş Wakanda ulusuna çevirdiğini bildirdi. Nick Fury ve The Howling Commandos, ABD Ordusuna hâlâ yeni katılan Captain America ile ortaklık kurdular ve Hydra'dan önce Wakanda'ya sızmak, vibranyum depolarını güvence altına almakla görevlendirildiler. Kimsenin beklemediği şey Black Panterin varlığıydı.

Black Panther ve Wakanda Kralı Azzurri, Kaptan Amerika ve Uluyan Komando'nun yardımını memnuniyetle karşılıyor. Naziler; Baron Von Strucker, Usta Adam, Savaşçı Kadın, Kolsuz Kaplan Adam ve Kızıl Kafatası gibi Afrika ulusundaki en vahşi savaşçılarını serbest bıraktı. Kahramanlar, her zafer için Nazilerin kendi topraklarını kazanmasını sağlar. Seri, Hydra güçlerinin yenilmesi ve Kaptan Amerika ile Kara Panter arasında bir ittifakın kurulmasıyla sona eriyor.

Babalarımızın Bayrakları, yalnızca patlayıcı gerilimle dolu aksiyon dolu bir çizgi roman değil, aynı zamanda dönemin gerçeklerini yansıtan cesur bir ayna konumunda. Azzurri, Cap'a harika bir açıklama yapıyor: “Savaş halindeki bir ulusun onları birleştirecek bir düşmanı vardır. Düşmanı olmayan bir millet, düşmanını genellikle kendi sınırları içinde arar.” Bu, Kaptan Amerika'nın kendisini Amerika'nın yaşayan, savaşan sembolü olarak sık sık bulduğu titrek konumu bir bütün olarak özetliyor.

Bu oyunda amacınız ırkçılığı ve bağnazlığı ortadan kaldırmaktır. Babalarımızın Bayrakları bu ifadeyi iyi tasvir ediyor ve eğer insanlar farklılıklarını bir kenara bırakıp birbirlerine yardım etmeyi öğrenirlerse dünyanın yaşamak için harika bir yer olabileceğini kanıtlıyor. İsimsiz Captain America ve Black Panther oyunu hala büyük ölçüde bir gizem, ancak Cap ve Black Panther'in kendilerini hangi maceraların içinde bulacaklarını öğrenmek heyecan verici olacak.