0%

Elden Ring Hikâyesi
Diğer oyuncularla direkt etkileşim içine girebileceğiniz, farklı karakterlerle birlikte seyahat edebileceğiniz çevrimiçi bir aksiyon rol yapma oyunu arıyorsanız Elden Ring sizlere isterseniz güçlü bir savaşçı olmanın isterseniz de usta bir büyücü olmanın kapılarını aralıyor. Parçalar halinde işlenen çok katmanlı hikâyesi ile oyunun size sunduğu açık araziler, karmaşık ve zorlu zindanlar, devasa bir dünya üzerinde çeşitli maceraların içine dalabilirsiniz. Bir yandan yolculuğa çıkmanın heyecanını yaşarken bir yandan da oyunda neler olabileceğini bilmemenin gizemi ve mücadelelerin verdiği adrenalin Elden Ring’de sizleri bekliyor olacak.

Elden Ring Nedir?
Elden ring, fantastik ve aksiyon içerikli bir rol yapma oyunudur. Elden Ring, popüler Dark Souls serisinin geliştiricileri From Software tarafından Game of Thrones televizyon programına ilham kaynağı olan A Song of Ice and Fire kitap serisindeki çalışmaları ile tanınan ünlü yazar George R.R.Martin ile birlikte geliştirildi.Oyunun yayıncısı Bandai Namco Entertainment'dır. Oyunu geliştiren From Software; Dark Souls, Sekiro: Shadows Die Twice ve Bloodborne gibi oyunlardan da tanınmaktadır. Elden Ring, 25 Şubat 2022 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Elden Ring'in gücünü kullanarak Lands Between'de bir Elden Lord olabilirsiniz. Uçsuz bucaksız açık dünyası, binicilik sürüşü ve yeni oynanış mekaniğinin yanı sıra, From Software'in yeni oyunu Elden Ring; zorlu oynanışa, girift hikâye anlatımına ve önsezili bir atmosfere sahip olması ile dikkatleri çeker.

Oyunu tamamen bitirmek ve geniş arazilerin hepsini görerek tamamlamak için 140 saatten fazla bir süreyi göze almalısınız. Eğer sadece ana hikâye ve yan görevleri yaparak oyunu bitirmek isterseniz 100 saat civarı bir sürede Elden Ring’i bitirebilirsiniz.Sadece anahikâyeyi tamamlamak isterseniz bu durumda da oyun yaklaşık 50-60 saatte tamamlanacaktır.

Elden Ring Dünyası Nasıl?
Elden Ring dünyası tamamen açıktır ve gece-gündüz döngüsü ve sürekli değişen hava durumu karakteristiktir. Oyun, kulağa uğursuz gelen perili ormanlık alanlardan geniş açık otlaklara ve aradaki her şeye kadar çok çeşitli ortamlar sunmayı vaat ediyor. Ek olarak oyuncular, her biri kendi güçlü ve zayıf yönlerine sahip çeşitli karakterler ve yaratıklarla karşılaşacaklar. Ayrıca oyun, oyunculara farklı silahlar, büyüler ve yetenekler sunar. Oyunun hikâyesi, The Lands Between adlı kurgusal bir dünyada geçmektedir. Oyuncular, The Lands Between'deki birçok farklı bölgeyi ve zindanı keşfe çıkarlar. Yapacakları yolculukta farklı karakterlerle etkileşim kurarlar ve zorlu düşmanlarla savaşırlar. Oyuncular, Elden Ring'in dünyasını keşfederken, farklı hikâye ipuçları ve yan görevler keşfedebilirler.

The Lands Between, Elden Ring ve Erdtree vesilesi ile Grace tarafından kutsanmış bir diyar olsa da halkının sürgüne uğrayıp “lekelenmiş” olarak nam salması ile bilinir. Oyun tanıtımında da karşınıza çıkacağı üzere “The Tarnished, yakından geri dönecek!” sözünde dendiği gibi, oyuna bir “lekelenmiş” yani The Tarnished olarak başlayacaksınız. Elden Ring, oyuncuya oynayış serbestliği sağlayan bir açık oyun olsa da bölgelere ayrılır. Limgrave, Liurnia of the Lakes, Caelid, Gelmir Dağı, kraliyetin kül olmuş başkenti Leyndell, Devlerin Dağ Tepeleri, Sol Kalesi, Haligtree, antik şehirler, Farum Azula ve Elden Beast bölgelerinde farklı maceralar yaşayabilirsiniz.

Elden Ring Karakterleri
Oyuncu, oyunu oynarken tehlike ve heyecanla dolu geniş ve fantastik bir evreni keşfedecek. Oyuncular, bir Elden Lord olarak hak ettikleri yeri geri almak ve tüm evrene yönelik büyük bir tehdidi önlemek için can atan, dışlanmış bir karakter olan Tarnished rolünü üstlenirler. Oyunun, zorlu dövüş, keşif amaçlı oynanış ve karakter özelleştirme seçenekleri dahil olmak üzere Dark Souls serisiyle karşılaştırılabilir bir oynanış yaklaşımına sahip olması bekleniyor.

Özellikle karakter sınıfları ile öne çıkan Elden Ring’te seçmekte zorlanabileceğiniz 10 adet sınıf bulunur: Vagabond, Warrior, Hero, Bandit, Astrologer, Prophet, Samurai, Prisoner, Confessor ve Wretch. Ayrıca karakter sınıfı seçiminizin, oyundaki maceralarınızı da etkileyeceğini unutmayın.

Vagabond, sürgündeki bir şövalyedir ve eğer rol yapma oyunlarına yeni başlıyor iseniz rahatlıkla oynayabileceğiniz bir başlangıç karakteri olabilir. Warrior, göçebe bir savaşçı sınıfıdır ve el becerisi yeteneği en güçlü olan tercihi yapmak isterseniz bu sınıfı seçmelisiniz. Bunun yanı sıra Warrior, oyunda biraz daha tecrübe isteyen bir karakter olarak uzman bir sınıf olarak dikkatleri çeker. Hero sınıfı özellikle yakın dövüş ile oynamak isteyenlerin tercihi olabilir, uzman sınıflardan biri olarak bilinir. Bandit, en düşük seviyeli başlangıç sınıflarından biri olsa da karakterin gelişmesi ile birlikte bu bir avantaja dönüşebilir. Astrologer sınıfı, tıpkı Vagabond gibi rol yapma oyunlarına yeni başlayan oyuncular tarafından tercih edilebilecek bir başlangıç için ideal bir karakterdir. Astrologer’in büyü yapma ve ruh müttefiklerini çağırma gibi özellikleri bulunur. Ruh çağırma özelliği diğer soul oyunlarında bulunmamakta ve Astrologer karakterine özgü. Prophet sınıfı, kehanetleri nedeni ile dışlanan bir karakterde karşınıza çıkar. Tıpkı Warrior ve Hero gibi uzman sınıflardan biri olan prophet, yakın dövüşlerde de avantajlı bir sınıf olarak bilinir, ayrıca şifa ve faydalı büyüler yapabilir. Samurai, yetenekli bir dövüşçü sınıfıdır. Warrior’dan sonraki en yüksek el becerisi yeteneği Samurai sınıfında bulunur. Prisoner diğer adı ile “vahşi haydut büyücü”; Elden Ring’de tecrübeli oyuncular tarafından sıkça tercih edilen, ustalık gerektiren bir sınıf olarak bilinir. Confessor sınıfı bir kilise casusu olarak yüksek güç ve beceri puanları getirir ve tıpkı Prophet sınıfı gibi şifa ve faydalı büyüler yapabilir. Elden Ring oyunundaki en zor başlangıç sınıfı ise zırhsız ne bir sopa dışında neredeyse silahsız olarak yolculuğunuza başladığınız Wretch sınıfıdır ve kendinizi zorlamayı seven bir rol yapma oyunu tutkunu iseniz Wretch sınıfını tercih edebilirsiniz.

Elden Ring Sistem Gereksinimleri
Bilgisayarınızın Elden Ring'i çalıştırması için minimum ve önerilen özellikler, oyunu oynamayı düşündüğünüz platforma göre değişir.

Elden Ring için minimum 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir. İşletim sistemi olarak Windows 10, işlemci olarak INTEL CORE I5-8400 ya da AMD RYZEN 3 3300X kullanılabilir. 12 GB RAM bellek, Windows Compatible Audio Device ses kartı, NVIDIA GEFORCE GTX 1060 3 GB ya da AMD RADEON RX 580 4 GB ekran kartı, sürüm 12DirectX diğer minimum sistem gereksinimleridir. Elden Ring oynayabilmek için bilgisayarınızda minimum depolama alanı olarak 60 GB kullanılabilir alan bulunması gerekecektir.

Elden Ring için önerilen sistem gereksinimleri içinde ise 64-bit işlemci, Windows 10/11 işletim sistemi,işletim sistemi olarak Windows 10 ya da Windows 11, INTEL CORE I7-8700K ya da AMD RYZEN 5 3600X işlemci, 16 GB RAM bellek, Windows Compatible Audio Device ses kartı, NVIDIA GEFORCE GTX 1070 8 GB ya da AMD RADEON RX VEGA 56 8 GB ekran kartı, sürüm 12 DirectX ve minimum depolama alanı olarak 60 GB kullanılabilir alan bulunur.

Bunların yalnızca minimum ve önerilen sistem gereksinimleri olduğunu unutmayın; oyundan en iyi performansı almak için burada listelenenlerden daha yüksek özelliklere ihtiyacınız olabilir. Bu, özellikle oyunu daha yüksek çözünürlüklerde veya grafik ayarları açıkken oynamayı düşünüyorsanız geçerlidir. Buna ek olarak, oyunu farklı konsollarda oynamak için minimum ön koşullar da farklı olacaktır.

Elden Ring Hikâyesi Nasıl Takip Edilir?
Elden Ring’de hikâyeyi takip etmeden sadece oynayışa odaklanabileceğiniz gibi hikâyeyi takip etme seçeneğiniz de bulunur. Oyunun ana görevlerini yaparak oyun hikâyesini takip edebilirsiniz. Açık dünya oyunu olduğu için aceleye getirmeden, diyarlarda maceralara atılarak, uzun sürede oynamayı tercih edebilirsiniz.

Elden Ring FromSoftware'in şimdiye kadarki en büyük oyunu olduğu için çok geniş bir evren vaad eder. Chapel of Anticipation’da tasarlanan karakterler, eğitim alanı olan Stranded Graveyard'a ışınlanır. Eğitim sonrası diyarı keşfetmekte özgür olsanız da bir süreliğine Limgrave'nin başlangıç ​​alanından ayrılmamanız önerilir. Akabinde Stormhill’den geçerek Stormveil Kalesi’ne yolculuk edecek ve tılsım çantasını bulacaksınız. EldenRing'in ilk Miras Zindanı olan Stormveil Kalesinde Margit ve Fell Omen ile mücadele edeceksiniz. Buradan ayrılınca Liurna of the Lakes'i ziyaret edebilirsiniz. Sonrasında zindan, canavar ve Renella’yı yenmeniz gereken Raya Lucaria Akademisi gelmektedir. Red Wolf Radagon’ı da alt ettikten sonra çokça rün elde edebileceksiniz. Caelid, Legacy Dungeon içermese de Caria Malikanesi'ndenRedmane Kalesi'ne uzanan bir dizi görevi bulundurmaktadır. Dectus ve Altus Platosu zorlu düşmanlarla doludur, buraya eriştiyseniz Volcano Malikanesi'ne gidip Lord of Blasphemy Rykard ile savaşabilirsiniz. Oyunda 50 civarı boss bulunur ve zor bir tanesi de buradadır: Tanrı Yiyen Yılan.Draconic Tree Sentinel'i yendikten sonra başkent Leyndell'e gidebileceğiniz oyunun bu kısmında karşınıza en zorlu bosslardan olan Birinci Elden Lord Godfrey çıkacaktır. Zindandaki son boss Morgott, the Omen King’i alt ettikten sonra Elden Ring'in son oyununu için Forge of the Giants’e gitmeniz gerekir. Oyunun farklılıkları ile 5 fakat temelde Elden Lord, Lord of Frenzied Flame ve Age of the Stars olmak üzere 3 sonu bulunur.Elden Beast’e karşı zafer elde edilince Elden Ring'in hikâyesi de tamamlanmış olur.