0%

Android Telefonlarda Emoji Güncelleme 
Konuşma, yorum atma ve metin yazma sırasında sıklıkla kullanılan emojiler, duyguları yakından ifade etmenin en güzel yolu. Üzgün, kızgın, mutlu, sempatik, melek gibi akla gelebilecek pek çok emoji seçeneği ile her duygu açıkça belirtilerek konuşmalar daha canlı bir duruma getiriliyor. Her insan yazışırken hiç şüphesiz olarak emojilerden destek alıyor. Telefonun türü ve modeli ne olursa olsun, her birinde konuşmayı destekleyecek emojiler yer alıyor. Ancak her geçen gün yapılan yenilik ve gelişmeler ile emojiler de sıklıkla güncelleniyor. 

Peki, Android telefon için en yeni emojileri hemen kullanmanızın mümkün olduğunu biliyor musunuz? Her geçen gün çıkarılan değişik, havalı, farklı, komik ve sıradışı emojileri yapacağınız ayarlama sayesinde hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. O halde Android telefona yeni emoji eklemenin ve kendi emoji türlerinizi yaratmanın tam zamanı. Gelin birlikte,  Android telefona emoji nasıl eklenir, nasıl güncelleme yapılır gibi soruların yanıtlarını arayalım!

Android Telefonlara Emojiler Nasıl Eklenir?
Android cihazlar yeni güncellenen emojileri her zaman göstermeyebiliyor. Ancak yapılan birkaç ayarlama neticesinde emojilere erişmek mümkün oluyor. Beğenilen emoji modelleri kopyala yapıştır yöntemi ile birlikte telefona ekleniyor. Bunun dışında çıkarılan emoji uygulamaları vasıtasıyla sayısız emoji türüne erişmek mümkün oluyor. Bazen telefonlara gelen genel güncelleme ile birlikte yeni çıkarılan emojilere pratik bir şekilde ulaşılıyor. Dilin yerine geçmeselerde daha zengin, hareketli ve hoş bir konuşma deneyimi yaşayan emojiler söz konusu yöntemler yardımı ile kısa zamanda ekleniyor. 

Kimi zaman varsayılan klavye Android cihazı desteklese dahi emojileri içermeyebiliyor. Varsayılan klavyeyi değiştirmek üzere cihaz ayarları açılıyor. Daha sonra diller ve giriş ayarlarına dokunuluyor. Klavye ve giriş yöntemleri kısmının altında yer alan Sanal Klavye’ye basılıyor ve daha sonra ekrana gelen sayfadan Klavyeleri Yönet’e dokunuluyor. Burada cihazda yer alan klavyelerin listesi görülüyor. Android 4.4 ya da sonraki cihazlar için olan Google Klavye ya da Gboard yer alıyor. İşte bu aşamada Gboard seçeneğinin eşleştirildiğinden emin olunması gerekiyor. Android cihazlar için emoji ekleme işlemi yapılandırma yöntemi ile de yapılıyor. Etkin/varsayılan klavye sayfasına tekrardan dönülüyor. Burada ayarları yapılandırmak üzere klavyede sekme yapılıyor, ardından gelişmiş seçeneğine dokunuluyor. Daha sonra fiziksel klavye ile birlikte emoji özelliği de açılıyor. Artık bir mesaj oluştururken ya da telefonda yazılırken klavye klavyede boşluk çubuğunun sağ bölümünde bir gülen yüzü görmek mümkün oluyor. 

Android Emoji Güncelleme Nasıl Yapılır?
Android cihazların bir kısmında Swiftkey klavye uygulaması yüklü oluyor. Uygulamanın yüklü olduğu telefonlarda ise emojiler de yer alıyor. Söz konusu uygulama yüklü bulunup da Swiftkey klavye aktif durumda değilse, uygulamayı aktif etmek yeterli oluyor. Uygulamanın yüklü olmadığı durumlarda ise derhal yüklemek gerekiyor. Android telefonda Swiftkey klavye uygulamasını hem yüklemek hem de etkinleştirmek için yapılacaklar şöyledir:

  • Öncelikle Google Play Store'da yer alan Swiftkey uygulamasının telefona yüklenmesi gerekiyor.
  • Daha sonra telefondan “Ayarlar” bölümüne giriliyor.
  • “Ayarlar” bölümünde yer alan “Gelişmiş seçenekler” seçeneği seçiliyor,
  • “Dil ve giriş” bölümünde bulunan “Sanal klavye” yöntemleri seçiliyor,
  • Ekrana gelen pencereden “Klavyeleri seç” seçeneğine tıklanıyor,
  • Daha sonra burada gelen ekranda “Swiftkey Klavye” seçeneğinin aktif durumda olması gerekiyor.
  • Aktif duruma getirilmesinin ardından Android telefon ile emoji gönderme özelliği yüklenmiş oluyor. 

Bu sayede cihaz emoji güncellemesi geldiğinde otomatikmen güncelleme yapıyor. Yukarıdaki yöntem Android 8.1 sürümü için anlatılıyor. Yani cihazların menü kısımları Android’in sürümünden sürümüne göre değişiklik gösterebiliyor. Kısa yoldan cihazın Ayarlar menüsünün üst bölümünde bulunan arama kutusuna Klavye yazarak klavye seçeneklerine pratik şekilde ulaşılıyor. 

Eski Android Telefonlarda Emoji Güncelleme 
Yeni Android emoji türlerini çalıştırmak üzere bir işletim sisteminin güncellenmesine ihtiyaç duyuluyor. Versiyonu 4.1’den daha eski olan Android cihazları için emojilerin gözükmesi olağanüstü bir durum oluyor. Söz konusu cihazlardan birinde mesajlaşmak üzere emojileri kullanabilmek vasıtası ile bir 3. taraf klavye uygulamasının yüklenmesi gerekiyor. Aynı zamanda Hangouts manifatura uygulaması olarak da kullanılması mühim oluyor. Hangouts uygulamaları kendi emojilerini inşa ediyor. Bu noktada metnin görülmediği zamanlarda Facebook ve Whatsapp gibi uygulamaların kendi emoji çeşitlerine geçtiğini unutmamak gerekiyor.  Bunun dışında bir tarayıcıda emoji inşa etmenin ya da eski bir Android telefona e- posta göndermenin başka bir yolu bulunmuyor. Mesajlaşma uygulamasından Hangouts uygulamasına geçmek üzere birkaç adım yer alıyor. Bu adımlar:

  • Telefondan Hangouts'a gidiliyor.
  • Ekranın sol tarafında bulunan menü düğmesine (üç çizgi) tıklanıyor.
  • Daha sonra Ayarlar> SMS i seçiliyor.
  • SMS'i Açılıyor.
  • Bir defa olmak kaydıyla ana ekrana geri dönülüyor.
  • Ekranın altında bulunan manifatura uygulamasına tıklanıyor, basılı tutuluyor.
  • "Kaldır" öğesinin bulunduğu yere kadar sürüklemek gerekiyor. Ardından uygulama çekmecesi açılıyor.
  • Hangouts simgesine tekrar tıklanıyor ve basılı tutuluyor. Daha sonra manifatura uygulamasının olduğu yere sürükleniyor. Daha sonra ilgili metinler emoji ile gönderilmeye başlanıyor. 

Emojilerin gönderilme işlemleri için ise, Google Play Store’dan emoji uyumlu bir klavyenin indirilerek yüklenmesi gerekiyor. Bu noktada kullanıcılara Swiftkey ve Gboard uygulamaları öneriliyor. Etkinleştirmek üzere, 

  • Ayarlar > Dil ve Giriş'e gidiliyor.
  • SwiftKey ya da Gboard'un yanındaki onay kutusunu tıklanıyor.
  • Varsayılan klavyeyi ayarlamak üzere ise Varsayılan'a dokunuluyor. 

Yeni Android Telefonlarda Emoji Güncelleme
Android’in yeni sürümlerinde sayısız seçenekte emoji yer alıyor. Ancak bu emojiler bir İOS kullanıcısının görebileceği bütün emojileri desteklemeyebilir. Bu durumun sebebi, emojinin sistem yükseltmelerine de dahil edilmesi oluyor. Aynı zamanda Android telefon üreticilerinin yazılımlarını yükseltmemelerinin kötü bir durum olmasından kaynaklanıyor. Eğer güncelleme sonrasında emojiler görünmüyorsa, onları açmak doğru oluyor. Şu şekilde açılıyor:

  • Ayarlar’a tıklanıyor ve ardından Dil ve Giriş’e gidiliyor. Bu durum modele göre farklılık gösteriyor. Klavyeye dokunmak ya da doğrudan Google Klavye seçmek için mutlaka bir yer bulunuyor. 
  • Tercihler’e tıklanıyor ve emoji seçeneği açılıyor. Atık Android cihazın klavyesindeki boşluk çubuğuna yakın bir emoji düğmesi görülebiliyor. Ya da yalnızca Swiftkey’i indirerek etkinleştirmek de yeterli oluyor. 

Manifatura için son sürüm emojileri almak üzere en iyi yol App Textra indirmek oluyor. Ayrıca manifatura ile değiştirmek daha pratik oluyor. Textra yalnızca son çıkan emojileri değil, arzuya bağlı olarak add- var İOS stilindeki emojileri de gösteriyor. Play Store’da emoji klavyesinin uygulamaları görülüyor. İşte bu uygulamalarla ilgilenildiğinde de çeşitli emojiler görülüyor. Ancak emojinin telefonda nasıl göründüğünü ve nasıl girdilendiğini de etkileyeceğini bilmek gerekiyor. 

Üçünü Taraf Emoji Klavyeler ile Emoji Güncelleme
Android kullanıcıları için üçüncü taraf klavyesinin güncellenmesi biraz  katı bir seçenek olarak görülüyor. Mesela, Kika Klavye Emoji uygulaması 3 binden fazla olan emojiye erişim olanağı sağlıyor. Seçilebilecek pek çok sayıda seçenek sunmasının dışında bir simgenin ne olduğunun anlaşılamadığı anlarda, uygulama bir emoji sözlüğüyle beraber emoji tahmin etme özelliği de içeriyor. Kik, Instagram, Snapchat, Facebook gibi uygulamalarda çıkartma ve GIF gibi çeşitli emojiler de gönderiliyor. Söz konusu uygulamayı indirmek ücretsiz olsa da içeriğinde bulunan temaları satın almak gerekebiliyor.