0%

Gelişen, yenilenen teknoloji ve farklılık arayan tüketiciler, iletişim yöntemlerinin zenginleştirilmesinde etkili rol oynuyor. Telefon konuşmaları, sesli kayıt, SMS gibi unsurların yerini zengin multimedya özellikleriyle donatılan uygulamalar alıyor. Video paylaşımı, zengin emoji desteği, fotoğraf ayarlama, görüntülü arama, durum bildirimi, dosya gibi daha pek çok özellik sayesinde mesaj uygulamaları altın çağını yaşıyor. Akıllı telefon sahibi herkes ücretsiz sunulan mesajlaşma uygulamalarını indirerek daha renkli, keyifli ve kaliteli iletişimi gerçekleştirebiliyor. Yakın arkadaş, aile, iş arkadaşları gibi çeşitli insanlarla hem pratik hem de hızlı bir iletişim kurulabiliyor. Uygulamaların büyük bir çoğunluğu ise güvenilir olduğu için tercih ediliyor. Bu uygulamaların kullanıcı sayısı ise her geçen gün artarak bir milyarı aşıyor. Peki, en popüler mesaj uygulamaları neler? Gelin birlikte, kullanışlı uygulamalara ve özelliklerine bakalım!


Telegram

Akıllı telefonlar için popüler uygulamalardan biri olan telegram, mesajlaşma uygulaması olma iddiasıyla kurulmuş. Ücretsiz bir platform olan bu uygulamanın kolay kullanım sunan arayüzü ve güvenilir veri akışı sağlaması, sık tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor. Diğer mesajlaşma platformuna göre farklı bir arayüz içerse de kolay kullanım sunuyor. Bu sebeple, farklı bir uygulamadan geçiş yapan insanlar zorluk yaşamıyor. Telegram dünya genelinde pek çok siyasi kişilik tarafından da tercih ediliyor. Güvenlik açısından herhangi bir kuşku bırakmadığı için sıklıkla kullanılıyor. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Telegram, en hızlı ve pratik uygulama olarak biliniyor. Mobil ve masaüstü kullanıma uygun olan yazılımı, telefon haricinde mesajlaşma yapılmasını mümkün kılıyor. Sohbet arşivlerini bulut depolama alanında saklama imkanı sunan uygulama, paylaşılan dosyalara hiçbir şekilde boyut limiti koymuyor. 

Kullanıcı verilerinin güvenliğine son derece önemli tutan Telegram, en azı 256 bit AES olmak üzere isteğe göre daha nitelikli şifreleme olanağı vadediyor. Sticker, GIF desteğiyle beraber video, fotoğraf düzenlemelerine de olanak tanıyor. 100.000 bireye kadar desteklediği grup sohbetiyle birlikte de kullanım sunuyor. ücretsiz olarak hizmet sunan ve reklam vermeyen Telegram, açık kaynak kodlu olması ile de beğeni topluyor.


Snapchat

Genç kullanıcılar başta olmak üzere ünlüler, yetişkinler tarafından sıklıkla tercih edilen Snapchat, her geçen gün kattığı yenilik ve gelişmeler ile beğeni topluyor. Son zamanlarda artan kullanıcı sayısı ile daha da popülerleşen uygulamada fotoğraf ve videolar belirli bir süre sonra otomatik siliniyor. Diğer mesajlaşma uygulamalarından bu özelliğiyle ayrılıyor. Paylaşılan hem fotoğraf hem videoların kayıt altına alınmaması, kullanıcıların daha güvenli ve özgür paylaşımlar yapmasına yardımcı oluyor. Snapchat kendine özgü filtreleriyle de büyük bir beğeni topluyor. Filtrelerle pek çok karaktere bürünen insanlar, eğlenceli ve komik sıfatlarını sevdikleriyle paylaşabiliyor. Filtre seçeneklerinin yanı sıra, fotoğraf düzenleme ve ayarlama imkanı sunuyor. Snapchat haritası yardımıyla ekli olan arkadaşların nerede oldukları hakkında bilgi sahibi olunabiliyor. 


Snapchat, Shazam desteğiyle etrafta çalan şarkının kime ait olduğunu da bulunabiliyor. Hem mesajlaşma hem sosyalleşme konusunda bir numaralı olan uygulama, her beklentiye yanıt veriyor. Snapchati indirerek siz de keyifli, eğlenceli ve güvenli mesajlaşma imkanı yakalayabilirsiniz. 


Wechat

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Wechat, akıllı telefonlar için en popüler mesaj uygulamaları arasında bulunuyor. Mesajlaşma başta olmak üzere fotoğraf ve video paylaşımı, görüntülü konuşma gibi birçok hizmeti veriyor. Bununla beraber hem kaliteli hem de net bir biçimde görüntülü konuşma hizmeti sunuyor. Diğer mesajlaşma uygulamalarından farkı ise Friend Radar, People Nearby, Shake özelliği ile birbirine yakın konumda bulunan insanları, bilgilendirerek iletişim kurmalarına olanak sağlıyor olması. Wechat uygulaması kullanışlı arayüz ile de beğeni topluyor. Pratik ve hızlı kullanım sunan bu ara yüz sayesinde başta mesajlaşma olmak üzere birçok işlem kolaylıkla gerçekleştiriliyor. Bunun dışında Apple Watch ve Android Wear desteği ile beraber daha pratik kullanımlara da kapı açıyor. Bu işletim sistemine sahip olan telefonlar uygulamayı kolayca indirebiliyor ve kullanabiliyor. Siz de Wechat uygulamasını indirerek keyifli ve kaliteli mesajlaşma imkanı yaşayabilirsiniz. 


Hangouts

Hangouts, akıllı telefonlar için popüler mesajlaşma uygulamaları arasında adı sıkça duyulmasa da kaliteli ve keyifli kullanım sunuyor. Google Hangouts uygulaması, birçok Android telefonda standart şekilde kurulu olup, insanların kullanımına pratik bir biçimde sunuluyor. Android telefon kullanıcıları, hazır kurulu olan uygulamaya Google hesabı üzerinden giriş yaparak bağlantı gerçekleştiriyor. İOS desteği sunmanın yanı sıra, bilgisayar kullanıcılarının da kolayca girip çıkabilmelerine olanak tanıyor. Bu uygulamayı kullanmak için bilgisayara herhangi bir uygulamayı yüklemeye gerek duyulmuyor. Gmail hesabının yer aldığı ekranda Hangouts bağlantıları sayesinde kolayca iletişime geçiliyor. Hangouts uygulamasında da tıpkı diğerlerinde olduğu gibi fotoğraf/ video paylaşımı, görüntülü arama, konferans görüşmeleri, GIF desteği gerçekleştiriliyor. Hangouts uygulaması google’ın da desteğini alarak kullanılıyor. Android’in standart mesajlaşma yazılımı olan Hangouts pek çok insan tarafından tercih ediliyor. Uygulama akıllı telefonların yanı sıra, bilgisayar ve tablet gibi akıllı cihazlarda da pratik şekilde çalışıyor. 


Whatsapp

Mesajlaşma uygulamaları arasında en fazla insana ev sahipliği yapan Whatsapp, bu tür uygulamalar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan platform pratik, keyifli ve hızlı mesajlaşmayı mümkün kılıyor. Mesaj gönderilmek istenen birey telefonda kayıtlı ise, otomatik olarak uygulamaya da kayıt ediliyor. Bir başka deyişle, telefonun rehberini otomatik bir program içerisinde kullanıcıya sunuyor. bu sayede kullanıcıları bir de Whatsapp’a kaydetme zahmeti verilmiyor. Whatsapp sayesinde anlık mesajlaşma, sesli mesaj, yazılı mesaj, görüntülü arama gibi birçok işlem gerçekleştiriliyor. Bununla beraber konum, belge kişi, anket gibi çeşitli hususları paylaşmak da mümkün oluyor. Birden fazla insanla aynı anda grup sohbeti gerçekleştirmek de mümkün oluyor. Yalnızca hattın olduğu telefondan kullanım sunan güvenli bir uygulama. Ancak Whatsapp web sayesinde uygulamayı açmak ve işlemleri bilgisayardan yürütmek de mümkün oluyor. Yeni gelen güncelleme ile kullanıcılar kendilerini gizleyebiliyor, çevrimiçi özelliği istenmediği sürece kimse tarafından görülmüyor.  


Facebook Messenger

Mark Zuckerberg’in kurucusu olan Facebook kendi tasarladığı mesajlaşma uygulaması ile kullanım sunuyor. Yıllar önceki popülerliğini sürdürmese de Messenger bugün aktif bir biçimde kullanılmaya devam ediliyor. Facebook’ta yer alan arkadaşların otomatik biçimde kişi listesine eklendiği bu uygulamada isteğe göre farklı bireylerle ile iletişim kurmak mümkün oluyor. 

Hızlı, pratik ve renkli bir kullanım sunan Facebook Messenger, ücretsiz sticker ve GIF paketleriyle de dikkat çekiyor. Söz konusu unsurlar mesajlaşmayı daha keyifli ve eğlenceli duruma getiriyor. Görüntülü konuşmalarda da iyi bir performans göstererek kesintisiz ve kaliteli bir bağlantı keyfi yaşatıyor. Akıllı telefonlarda bağlantılı kurulan kişinin profil fotoğrafı, bütün uygulamanın üzerinde bulunuyor. Bu durum ise, istenildiği zamanda ekrandan ayrılmadan mesaja cevap vermeyi mümkün kılıyor. Uçtan uca şifreleme desteği sunan Facebook Messenger, kullanıcıların tüm verilerini güvence altına alıyor. Bunun dışında gönderilen fotoğraf ve videoların kalitesinde bir düşüş yaşanmıyor. Bu durum ise başta kadınlar olmak üzere erkeklerden de tam not alıyor. Kullanıcılarına büyük bir güven sunan uygulama yıllardır birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor.