0%

Valorant İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?
Riot Games tarafından 2029 senesinde sunulan Valorant, FPS dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Team flight Tactics ve Lol Wild Rift başta olmak üzere akla gelebilecek pek çok oyunun yayıncısına dönüşüyor. Bu sebeple geliştirici hem kullanıcı adını hem de hesap sistemini yeniden ele alarak birkaç önemli değişikliğe imza atıyor. Her oyun için farklı bir hesap açılmasının aksine, Riot ID olarak geçen tek bir hesap devreye alınıyor. Söz konusu olan global hesap, Valorant da dahil olmak üzere bir Riot oyununa giriş yapmak üzere gereksinim duyulan tek bir detay oluyor. 

Valorant’ta isim değiştirme süreci için farklı bir yol izleniyor. Yani bu süreç ne League of Legends ne de başka bir Riot oyunu ile aynı oluyor. Üstelik Valaront’ta nick değiştirmek üzere oyun içinde herhangi bir para birimini harcamaya gerek duyulmuyor. Bahsi geçen işlem ücretsiz bir biçimde gerçekleşiyor. Buradan hareketle, Valorant isim değiştirme hakkında tüm detaylar rehberimizde yer alıyor.

Valorantta Nick Değiştirme Nasıl Yapılır?
Valorant’ta yer alan isimler oyun deneyimini daha keyifli ve eğlenceli bir duruma getiriyor. Valorant ismi oyun içerisinde eşleşilen diğer oyuncuların da görebileceği bir durum. Bireyler genelde oyuncuları, oyun içindeki belirlenen isim ile tanıyor. O nedenle ideal ve akılda kalıcı bir isim belirlemek elzem oluyor. Valorant’ta nick değiştirme işlemi bazı adımlar izlenerek pratik ve kolay bir biçimde yapılıyor. İzlenmesi gereken yollar aşağıda yer alıyor: 

Oyuna giriş yapıldıktan hemen sonra ekrana bir menü çıkıyor. Burada bulunan menü de 2. sırada yer alan RIOT yazısına tıklamak gerekiyor. Tekrar ekrana gelen bölümde ise kullanıcıya bir RIOT ID görünüyor. Burada isimlerin hemen yan kısmında bulunan kalem simgesine dokunuluyor. Ardından isim yazılarak yeni Valorant ismi belirleniyor. 

Çarpıcı ve akılda kalıcı olan isim ise diğer oyuncular tarafından daha pratik oluyor. Genelde bireyler Valorant’ta isim bulma konusunda zorluk çekiyor. Çünkü hem kullanıcıyı temsil eden hem de harika görünen bir isim bulmak kolay olmuyor. Eğer siz de valorantta isim değiştirmeyi istiyor, ancak, popüler bir isim bulamıyorsanız harika öneriler sunuyoruz. Valorant nick tavsiyeleri arasında Hades,Perseus, Pollux, Raijin, Zeus, Bullet, Dynamo, Cyclone, Cinder, Raven, Ember, Comet, Kratos, Thor, Bizarre, Silhouette, Diabolic, Andromeda, Apollo, Achilles, Fenrir, Hercules, Nyx, Scylla, Theseus, Pollex, Quicksilver, Ruckus, Rascal, Anubis, Osiris, Adept, Alucard, Flicker, Shadow, Scar, Impact, Mystic, Blitz, Agitator, Ballistic, Doohickey, Elixir, Speck, Gambit, Hazard, Gizmo, Juggernaut, Apocalypse, Hyperbolic ve Antoffensive yer alıyor. Söz konusu isimlerden size hitap edeni seçebilirsiniz. Basit isim değiştirme adımlarını izleyerek isminizi kısa zaman içerisinde tanımlayabilirsiniz. 

Valorant İsim Değiştirme Adımları 
Valorant’a başlarken bir isim belirleniyor. Ancak oyun kullanıcıları daha önce belirledikleri isimlerden memnun kalmıyor. Oyun içerisinde kazara belirlenen ad ve soyad, adeta görünen bir takma ada dönüşüyor. Ancak bu problemin önüne geçerek şahane isimler belirlemek oldukça basit oluyor. Birkaç adım izlenerek akılda kalıcı, dikkat çeken ve özgün ismi Valorant’ta tanımlamak mümkün. İşte valorant’ta isim değiştirme aşamaları: 

Valorant’ta ad değiştirmek isteyenlerin bu durum için yapımcı şirket olan Riot Games üzerinde olan adı değiştirmek gerekiyor. Bu durum için de öncelikle Riot hesabına giriş yapılıyor. 
Giriş yapma işleminden sonra ekrana bir menü geliyor. Burada bulunan menüde 2. sırada yer alan RIOT ID yazısına tıklanıyor. 
Daha sonra kullanıcıların karşısına çıkacak olan kısımda, RIOT ID görünüyor. Burada ilk belirlenen ismin hemen yanında yer alan kalem simgesine tıklanıyor. Ardından açılan pencerede yeni düzenleme işlemine başlanıyor. 

Yeni RIOT ID yazan kısma kullanılmak istenen özgün ve çekici isim yazılıyor. Buraya yazılan adların aralarında boşluk bile bulunabiliyor. 
İsim yazıldıktan sonra yanda yer alan kutucuğunun altında Rasgele düğmesine tıklanıyor. Daha sonra aşağıda bulunan “gönder” butonuna basılıyor. 
Söz konusu işlemleri tamamlamanın akabinde Valorant içinde yeni isim güncellenmiş oluyor. 
Not: Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirmeden önce akılda kalıcı, dikkat çekici ve özgün bir ismin belirlendiğinden emin olmak gerekiyor. Sık sık isim değiştirmek oyunda takım oyuncuların kullanıcıyı hatırlamasını önlüyor. O sebeple, bir kez kalıcı bir isim belirlemek çok daha sağlıklı bir kullanım sunuyor. 

Valorant İsim Değiştirme Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler 
Valorant isim değiştirme sayesinde yeni, kalıcı ve özgün bir isme sahip olmak mümkün oluyor. İsim önerilerinden yola çıkılarak bir isim belirlenebileceği gibi kendiniz de sevdiğiniz bir adı kullanabilirsiniz. Ancak ismin belirli özellikleri içeriyor olduğundan emin olmanız gerekiyor. Aksi durumda ismi kullanmak mümkün olmuyor. Peki, Valorant ismi nasıl olmalı? hangi tarz isimlerin kullanımı mümkün? 

Valorant isim değiştirme sürecinde mutlaka dikkat etmeniz gereken birkaç faktör var. Bunl faktörler: 

  • Valorant isim değiştirme için RIOT kullanıcı isminin en az 3 karakter en çok 16 karakter olması tavsiye ediliyor.
  • RIOT ID’de kullanımda olan karakterler arzuya göre özel karakterleri veya sayıları içerebiliyor.
  • RIOT ID isim değiştirme işlemini gerçekleştirirken RIOT sözcüğünü kullanmak mümkün olmuyor. 

Yukarıdaki bilgilerin ışığında doğru ve ideal bir isim değiştirme işlemi gerçekleştiriliyor. Eğer dikkate alınmazsa belirlenen isim uygulama tarafından onaylanmıyor. O sebeple Valorant isim değiştirme yaparken dikkat edilmesi gereken maddeleri önemle uygulamak gerekiyor. Bunun sonucunda arzulanan isim yıllar boyunca kullanımda kalıyor. 

Valorant İsim Değiştirme Hakkı Süreli mi?
Valorant isim değiştirme işlemi pratik ve kolay adımların sonucunda belirleniyor. Ancak bu isim hakkı süreli olduğu için ideal ismin belirlendiğinden emin olmak gerekiyor. Valorant kullanıcı adı değiştirme esnasında ismi yazmadan önce 2 kez düşünmek önemli. Çünkü bir sonraki isim değiştirme süresi 30 gün sonra yapılıyor. Yani, Valorant isim değiştirme süresine 30 gün olarak yanıt veriliyor. Valorant ismi değiştirildiği zaman RIOT ID da değişiyor. Yani yeni belirlenen nick hem League of legends hem team fight Tactics hem de diğer RIOT oyunlarında geçerli oluyor. O sebeple belirlenen isimden emin olunması ve o şekilde güncellemesinin yapılması büyük önem taşıyor. Valorant’ta isim değiştirme hakkı süreli mi sorusuna evet yanıtı verildikten sonra akla, uygulamada kaç kez değiştirilebileceği geliyor. Valorant’ta ad değiştirme hakkı sınırsız olarak sunuluyor. Yani kullanıcılar 1 ayın dolmasının ardından yeni kullanıcı adı alma olanağını elde edebiliyor. Ancak kullanıcılara yalnızca bir isim ile oynamaları tavsiye ediliyor. Çünkü oyunda diğer oyuncuların kullanıcıları tanıması ve akılda tutması önem taşıyor. Sürekli isimlerini değiştiren oyuncular ise akılda kalmıyor ve bir karışıklığa sebebiyet veriyor. Bu bağlamda her zaman kullanılabilecek özgün, ilgi çekici ve kulağa hoş gelen bir ismin belirlenmesi önemle rica olunur. İsim değiştirme süreci ise oyuna giriş yapılarak yapılıyor. Kullanıcıların girmesinin ardından ekrana bir menü çıkıyor. Burada bulunan menü de ikinci satırda yer alan riot yazısına tıklanıyor. Tekrar ekrana gelen bölümde ise kullanıcıya bir riot it görünüyor. Burada isimlerin hemen yan kısmında bulunan kalem simgesine dokunuluyor. Ardından isim yazılarak yeni Valorant ismi belirleniyor.