0%

Telefonunuz doğru konum bulamıyor ya da gps çalışmıyor sorunu mu yaşıyorsunuz? Telefonunuzda gps çalışmıyor ise çözümünü öğrenmek için tıklayın!

Telefonumda GPS Çalışmıyor

Günümüzde akıllı telefonlar, hayatımızın her alanında olan ve hayatımızı kolaylaştıran vazgeçilmez cihazlar haline geldi. İş, iletişim, navigasyon ya da eğlence odaklı gibi birçok alanda akıllı telefonlarınız kullanıyor olabilirsiniz. Ancak, ‘’Telefonumda GPS çalışmıyor’’ sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Eğer bu sorunla karşılaşıyorsanız, endişelenmeyin! Bu makalede, sizler için GPS sorunlarının üzerinde durup çözümleri hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Android mobil cihazlar, içerisinde bir GPS anteni bulunduruyor, bu sayede anlık konum bilgilerinizi istediğiniz zaman izlemeniz mümkün oluyor. Ancak, bazen cihazınız önceki konumunu gösterebilir veya konumunuzu elde etmek normalden 2 veya 3 dakika daha uzun sürebilir, bu nedenle tam doğruluk sağlanmayabilir. Mobil cihazınızın GPS doğruluğunu artırmak için aşağıda açıklanan adımları izleyebilirsiniz.

Telefonunuzdaki GPS Sorunlarının Nedenleri Neler Olabilir?

Telefonunuzdaki GPS Sorunlarının nedenleri birkaç başlıkta toplanabilir. Bunlar:

  • GPS Sinyal Sorunları
  • Konum Servislerinin Kapalı Olması
  • Güncellenmemiş Yazılım
  • GPS Sinyal Sorunları
  • GPS'iniz açık olsa bile, yeterli sinyali alamadığınız zamanlar olabilir. Yüksek binalar, iş yerleri ya da kötü hava koşulları gibi engeller, GPS sinyallerinin zayıflamasına neden olabilir.
  • Konum Servislerinin Kapalı Olması
  • Telefonunuzdaki konum servisleri kapalı durumda ise, GPS doğru bir şekilde çalışmayabilir. GPS'iniz için gerekli olan konum servislerini kontrol etmeniz her zaman çok önemlidir.
  • Güncellenmemiş Yazılım

Eski ya da güncellenmemiş yazılım, telefonunuzdaki GPS sorunlarının bir diğer olası nedenleri arasında sayılabilir. Cihazınızın yazılımını güncelleyerek, sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Telefonumda GPS Çalışmıyor Sorununun Çözüm Yöntemleri Nelerdir?

Telefonumda GPS çalışmıyor sorununun çözme yöntemleri için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Konum servislerini kontrol edin,
  • GPS sinyalini kontrol edin,
  • Telefonunuzu yeniden başlatın,
  • Yazılım güncellemesi yapın,
  • Google haritalar uygulaması ile pusulanızı kalibre edin,
  • "GPS Essentials" uygulamasını indirin.

Konum Servislerini Kontrol Edin

Telefonunuzun ayarlar menüsüne girerek "Konum" bölümüne ulaşın ve konum servislerinin açık olduğundan emin olun. "Yalnızca uygulama kullanırken" ya da "Her zaman" gibi seçeneklerle konum servislerini kolay bir şekilde etkinleştirebilirsiniz.

GPS Sinyalini Kontrol Edin


GPS sinyal gücünü gösteren bir uygulama indirerek ya da telefonunuzda yer alan "Ayarlar" bölümünden "Durum" kısmına girerek sinyal durumunu kontrol edebilirsiniz. Eğer sinyal zayıf uyarısı veriyorsa, açık alana çıkarak ya da farklı bir konuma giderek sinyali güçlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Telefonunuzu Yeniden Başlatın


Bazı durumlarda, hiç aklımıza gelmeyen basit bir telefonu yeniden başlatma sorunu çözebilir. Telefonunuzu kapatıp açarak GPS sorununu çözebilirsiniz.

Yazılım Güncellemesi Yapın


Telefonunuzdaki yazılım güncel değilse, GPS performansının etkilenmesine neden olabilir. Ayarlar menüsünden "Yazılım Güncelleme" bölümüne giderek güncellemeleri kontrol ettikten sonra gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.

Google Haritalar Uygulaması ile Pusulanızı Kalibre Edin

Google haritalar uygulaması üzerinden pusulanızı kalibre etmek için, uygulamayı açın ve pusula simgesine dokunun. Ardından, telefonunuzu üç boyutlu olarak döndürerek pusulayı kalibre etmeye başlayın. Kalibrasyon tamamlandığında, pusula doğru yönlendirmeleri verecektir.

Haritalar uygulamasını açtıkta sonra haritadaki mavi nokta mevcut konumunuzu gösterir. Mavi nokta yoksa sağ alttaki işaretli alana tıklayabilirsiniz.

Mavi noktanızın yayı genişse veya yanlış yönü gösteriyorsa pusulanızı kalibre etmeniz gerekir. Mavi nokta üzerine tıklayıp daha sonra ‘’Kalibre etme’’ butonuna tıklayabilirsiniz.

Pusulanın kalibrasyonu tamamlanana kadar 8 çizecek şekilde hareket ettirin. Bunu yalnızca birkaç kez yapmanız gerekir. Yay daralmalı ve doğru yönü göstermelidir.

"GPS Essentials" Uygulamasını İndirin

Yapılan işlem sonucunda pusulanız kalibre edilecektir. Eğer sorununuz hala devam ediyorsa Play Store uygulamasına girebilirsiniz. Uygulama penceresi açıldıktan sonra arama butonuna 'Gps Essentials' yazarak uygulamayı indirebilirsiniz. İndirilen uygulamayı açtıktan sonra açılan pencerede ‘’Compass’’ butonuna tıklamanız gerekir.

Sonuç olarak "Telefonumda GPS çalışmıyor" sorunu çoğu zaman can sıkıcı olsa da, umarız bu yazımızda verdiğimiz çözüm önerileri sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Sonunuz hala devam ediyorsa, telefonunuzda donanımsal bir problem olabileceğini göz önünde bulundurarak teknik destek alabilirsiniz. Sorun çözüldükten sonra akıllı telefonunuzun GPS özelliğini sorunsuz bir şekilde kullanarak, seyahatlerinizden, harita uygulamalarından ve diğer konum tabanlı hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Not: Yukarıda belirtilen çözüm önerilerinin uygulanabilmesi için cihazınızda Pusula bulunması gerekmektedir. Pusulası bulunmayan telefonlar için yukarıdaki adımlar uygun olmayabilir.

Telefonumda Yer servisleri (GPS) Düzgün Çalışmıyor, Nasıl Çözebilirim?

Telefonunuzdaki yer servisleri (GPS) düzgün çalışmıyor sorunlarını çözmek için ilk olarak, telefonunuzun GPS'ini etkinleştirin ve hava koşullarına uygun bir açık alanda bulunun, çünkü kapalı mekanlar veya yüksek binalar GPS sinyallerinin alınmasını zorlaştırabilir. Ardından, telefonunuzun yer hizmetlerini etkileyebilecek güç tasarrufu ayarlarını kontrol edin ve gerektiğinde kapatın. Ayrıca, telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin, bu bazı Telefonumda yer servisleri (GPS) düzgün çalışmıyor sorunları çözebilir. Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, GPS alıcısını test etmek için bir GPS uygulaması indirip kullanabilir veya telefonunuzun işletim sistemi ve uygulamalarını güncellemeyi düşünebilirsiniz. Son çare olarak, GPS sorunu donanımsal bir sorunsa, telefonunuzun teknik servisine başvurabilirsiniz.

1.Kullandığınız uygulama için Konum izni verip vermediğinizi kontrol ediniz.

2.Google Haritalar uygulaması ile Pusulanızı Kalibre Ediniz.

3."GPS Essentials" uygulamasını indiriniz.

4.Uygulama üzerinden Pusulanızı kalibre ediniz.

Haritalar, konumunuzu yaklaşık 20 metreye kadar hata payıyla belirlemek için uyduları kullanır. Bina içinde veya yer altında olduğunuzda GPS verilerinde hatalar olabilir.

Google Haritalar uygulaması ile Pusulanızı Kalibre Ediniz.

Haritalar uygulamasını açınız.
Haritadaki mavi nokta konumunuzu gösterir. Mavi nokta yoksa sağ alttaki işaretli alana tıklayınız. 

 Mavi noktanızın yayı genişse veya yanlış yönü gösteriyorsa pusulanızı kalibre etmeniz gerekir. Mavi nokta üzerine tıklayıp daha sonra  Kalibre Etme butonuna tıklayınız. 

Pusulanızın kalibrasyonu tamamlanana kadar 8 çizecek şekilde hareket ettirin. Bunu yalnızca birkaç kez yapmanız gerekir. Yay daralmalı ve doğru yönü göstermelidir.

"GPS Essentials" uygulamasını indiriniz.

Yapılan işlem sonucunda pusulanız kalibre edilecektir. Eğer sorununuz devam ediyorsa lütfen Play Store uygulamasına giriniz.

Uygulama penceresi açıldıktan sonra arama butonuna 'gps essentials' yazınız ve uygulamayı indiriniz.

İndirilen uygulamayı açınız. Açılan pencerede Compass butonuna tıklayınız. 

Uygulama üzerinden Pusulanızı kalibre ediniz.

Daha sonra işaretli butona tıklayarak pusulanızı kalibre ediniz. 

Not: Yukarıda belirtilen çözüm önerilerinin uygulanabilmesi için cihazınızda Pusula bulunması gerekmetkedir. Pusulası bulunmayan telefonlar için yukarıdaki adımlar uygun olmayacaktır.

Eğer sorununuz devam ediyorsa ve cihazınızda pusula bulunmuyorsa uzaktan destek için aşağıda belirtilen numaralar ile whatsapp üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.