0%

S19 Max Pro Cihazımda Ekran Kararması Sorunu Yaşıyorum, Ne Yapmalıyım?

Ekran kararması sorunu ve "P sensörü" (yakınlık sensörü) arasında bir ilişki bulunabilir. İşte bu terimler ve olası sorunlar hakkında bilgiler:

Yakınlık Sensörü (P Sensörü)
Yakınlık sensörü, genellikle akıllı telefonların ön panelinde bulunur ve cihazın ekranının, telefonunuzu kulağınıza götürdüğünüzde otomatik olarak kapanmasını sağlar. Bu, yanlışlıkla dokunmatik ekranın aktif olmasını önlemek ve çağrı sırasında pil tasarrufu sağlamak için yapılır.

Ekran Kararması Sorunu
Ekran kararması, yakınlık sensörünün düzgün çalışmamasından kaynaklanabilir. Bu durumda ekran, telefon kulağınıza değmediği halde kararabilir. Ekran kararması sorununun potansiyel nedenleri arasında şunlar bulunabilir:

Yakınlık Sensörünün Engellenmesi: Eğer sensör, ekran koruyucu, kılıf veya başka bir nesne tarafından engelleniyorsa doğru şekilde çalışmayabilir. Bu tür engelleri kontrol edin ve gerekiyorsa çıkarın.


Donanım Sorunları: Yakınlık sensörü fiziksel olarak hasar görmüş olabilir. Eğer yazılım güncellemeleri ve dış engellerin kaldırılması sorunu çözmüyorsa, donanımın kontrol edilmesi gerekebilir.
Sorunu Giderme Önerileri

Sensörü Temizleyin: Sensör bölgesini temizleyin. Toz ve kir, sensörün düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Yazılım Güncellemeleri: Cihazınızın güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler bazen bu tür sorunlar için yamalar içerebilir.

Güvenli Modda Başlatın: Cihazınızı güvenli modda başlatarak yalnızca sistem tarafından sağlanan uygulamaların çalıştığı bir durumu deneyin. Eğer sorun bu modda devam etmiyorsa, sorun yüklediğiniz bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir.
Servis Merkezi: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Reeder teknik servise gönderiniz.