0%

PUBG hile karşıtı sistem olarak Fog of War sistemini resmi olarak tanıttı. PUBG Mobile oyununda duvar hilesi olarak da bilinen X-Ray kullanımıyla etkin olarak mücadele etmek için Fog of War anti hile sistemi geliştirdi. Etkili bir şekilde geliştirilen bu teknoloji, ilk defa PUBG Mobile tarafından kullanıldı. Test aşamasında %50’den fazla düşüş sağlayan hile karşıtı sistem, Battle Royale karşılaşmalarında hileyi azaltmak için kullanılmaya başlandı.

PUBG hile karşıtı sistem devreye girdikçe hile kullanımına son verilmesi için sistem optimize edilmeye devam edecek. Fog of War, mobil oyunlarda türünün ilk örneği niteliğindedir. İlgili hile karşıtı sistem, oyuncunun almış olduğu oyun bilgilerini sınırlayarak beraberinde oyuncuların görüş alanı dışında duvarların, nesnelerin arkasında görme yeteneklerini sınırlayan gelişmiş bir teknolojiye sahip.

Fog of War hile önleme sistemi, ilk etapta PUBG’nin devasa boyuta sahip haritalarında yer alan tüm araziyi ve binaları tarıyor. Sistem dâhilinde gerçekleştirilen hesaplamalarla oyuncuların neyi görmesi gerektiğini akıllıca belirleniyor. Son olarak sunucu tarafından oyuncuya sadece belirlenen bilgiler gönderiliyor. Böylelikle görülmemesi gereken bilgilerin saklı tutulması sağlanacak. Böylelikle duvar hilesini kullanan oyuncuların bu yeteneklerini kaybetmesi anlamına geliyor.

Hile karşıtı PUBG hile karşıtı sistem devreye girdikten sonra hile kullanımı yaklaşık olarak %62 oranında azaldı. Fog of War sistemi test edilme ve geliştirme aşamasının tamamlanması için daha önce sadece belirli haritalarda sınırlı kapasiteli bir şekilde kullanılıyordu. Sınırlı kullanım aşamasında hile önleme sisteminin devreye girmiş olduğu maçlarda X-Ray görüntü hile raporu sayıları %50 oranında azaldı. PUBG Mobile, bu tür hile önleme sistemini kullanan dünyadaki ilk mobil oyun konumunu aldı. Açıklamalar dâhilinde Fog of War hile önleme sistemi oyun içerisine kademe kademe dâhil edilecek.

Fog of War Hile Önleme Sistemi Nedir?

Fog of War hile önleme sistemi, oyunlarda duvar hilesi (wallhack) kullanan kişilerin engellenmesine yönelik olarak geliştirilmiş bir sistemdir. PUBG hile karşıtı sistem olarak Fog of War sistemini tanıttı. PUBG Mobile oyununda duvar hilesi ile birlikte oyuncular çok büyük avantajlar elde ediyordu. Bu da oyunun adil oynanmasını zorlaştırıyordu. Fog of War sistemiyle birlikte PUBG Mobile, hileleri önleme konusunda kararlı olduğunu gösterdi.

Fog of War, mobil oyunlar arasında ilk kez kullanıldı. Tüm haritayı tarayarak oyunculara sadece gerekli bilgilerin görülmesini sağlayan sistem, hileleri önleme noktasında oldukça etkili konumdadır. Bununla birlikte uygulamaya konma aşamasından sonra elde edilen bu raporların (bilgilerin) %50 oranında azaldığı görüldü. Oyun deneyimine ise hile kullanımının %62 oranında azalması olarak yansıdı. Sistem, oyuna entegre edildikçe optimize edilerek hile kullanımının tamamen ortadan kaldırılmasını hedefliyor.

PUBG hile karşıtı sistem ile birlikte hile kullanımının engellenmesi bekleniyor. Böylelikle oyunun daha adil bir şekilde oynanması sağlanarak oyun keyfi maksimize edilecek. Hilelerin oyunlar için olumsuz özellikler olduğunun farkında olan PUBG Mobile, bu sistemlerle hile konusuna oldukça önem veriyor. Kullanıcı deneyimi iyileştirmek için hilelerin önlenmesi ise şart koşuluyor diyebiliriz. Bu noktada hile kullanımını engellemek için Fog of War sistemi tanıtılmış oldu.

Fog of War sistemi, bazı haritalarda sınırlı kullanım alanına sahip olarak entegre edilmişti. Bu, hile önleme sisteminin test aşaması ve optimize edilmesi için oluşturulmuş bir süreçtir. Şu an hile önleme sisteminin PUBG Mobile oyununa dâhil edilmesiyle hile kullanımının tamamıyla engellenmesi planlanıyor.

PUBG Hile Karşıtı Sistem Nasıl Çalışır?

Fog of War, hile önleme sistemi olarak PUBG Mobile oyununda kullanılacak. Fog of War’ın çalışma mantığı ise temel olarak oyun içi görüntülerin istemciye ulaşması esnasında taranması mantığına dayanır. İlgili teknolojiyle birlikte hilelerde kullanılan X-Ray formatının tespit edilmesi sağlanıyor. Böylece hile kullananlar tespit edilebilir.

PUBG hile karşıtı sistem olarak Fog of War’ın tercih edilmesi, mobil oyun dünyasında bir ilk olarak ifade ediliyor. Fog of War sistemi, ilk olarak PUBG’nin ilgili oyun haritasında yer alan tüm binaları ve arazileri tarar. Sonraki aşamalarda hesaplamalar yoluyla sistem tarafından oyuncunun neyi görmesi gerektiği belirlenir. Oyuncuya ise sunucu tarafından sadece belirli bilgilerin akışı sağlanır. Görülmemesi gereken bilgilerin oyuncuya gitmesi engellenerek X-Ray hilesi kullananların tespit edilmesi sağlanır.

Ban Pan raporlarına göre sadece 16 Eylül 2022 ile 22 Eylül 2022 tarihleri arasında PUBG Mobile’de yer alan 405.610 hesap ve 6.566 cihaz, hile kapsamında askıya alındı. Fog of War sistemiyle hilenin önlenmesi ise kullanıcılar tarafından takdirle karşılandı. İlgili raporun verilerini incelediğimiz takdirde banlama oranlarının hayli yüksek olduğunu görüyoruz. Bu da PUBG Mobile oyununda hile kullanımının ne kadar yaygın olduğunu gözler önüne seriyor.

Oyun dünyasında en büyük sorunlardan olan hile kullanımı, PUBG Mobile oyununda da problem teşkil ediyor. Hâli hazırda birçok hesap ve cihaz, hile kullanımı nedeniyle PUBG Mobile oyunundan uzaklaştırılıyor. Oyun kapsamında kullanıcı deneyimini kaliteli hâle getirmek için PUBG hile karşıtı sistem aktif olarak devrededir. Hile karşıtı sistem teknolojisi olarak Fog of War tercih edildi. İlgili teknoloji kapsamında oyuncuların hile kullanımının tamamen önüne geçilmesi hedefleniyor. Şu an için yapılan testler sonucunda hile kullanımının %62 oranında azaldığı görülüyor.

PUBG Hile Karşıtı Sistemin Detayları

PUBG hile karşıtı sistem dâhilinde pek çok teknoloji bugüne kadar kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor. Fog of War ile birlikte hile karşıtı sistem teknolojisi yeniden gündeme geldi. PUBG tarafından hilelere karşı alınan önlemlerin kısa bir geçmişine baktığımızda yoğun sonuçlar görebilmek mümkün. Bu da PUBG Mobile oyununda hilenin önüne geçilmesine ne kadar önem verildiğini gösteriyor. PUBG Mobile, yaptığı güncellemelerle rekabeti artırıcı ve hile kullananları engellemeye yönelik aksiyon alıyor.

Oluşturulan hile karşıtı sistem detaylarıyla birlikte oyun içerisine izleme mekanizmalarının yerleştirilmesi söz konusu. Bu da oyun sunucusu tarafından belli bir oyuncunun oyun sahibi görüşünde olup olmadığı anlık olarak tespit edileceğini ifade ediyor.

Son olarak tanıtılan Fog of War sistemiyle birlikte de oyunculara sadece gerekli bilgi akışının sağlanması hedefleniyor. Bu da duvar hilesinin (wallhack) önüne geçilmesi anlamına geliyor. Oyun içerisinde görüş alanı vb. unsurlar, hile kullanımıyla geliştirilemeyecek. Böylelikle hile kullanımının azalması söz konusu olacaktır. Oyun kapsamında hile kullanımının azalmasıyla birlikte kullanıcı nezdinde deneyim kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Oyun sektöründe en büyük sorun hile kullanımıdır. Dolayısıyla oyun firmalarının temel amacı hile kullanımını önlemek oluyor. Hile kullanımı, oyunun oynanış kalitesini azaltan unsurlardan birisidir. Oyunun adilce oynanması, sağlıklı bir işleyiş için olmazsa olmaz unsurlar arasındadır. Bu nedenle hile kullanımının önüne geçilmesi, hem oyun kalitesini artırır hem de ilgili oyunun daha fazla oynanarak etkileşimin artmasını sağlar. Görünen o ki PUBG Mobile, bu durumun farkında olarak hile karşıtı sistem aksiyonları alıyor. Oyunun kalitesini artıracak bu girişimlerle beraber ve hile karşıtı sistemin tam anlamıyla oyuna entegre edilmesiyle beraber hile kullanımının tamamen önüne geçilmesi bekleniyor. Oynanış kalitesi artacağı için bu gelişmeler oyuncular tarafından da olumlu olarak karşılanıyor.