0%

Günümüzde çok sayıda web sitesi ve uygulama için hesap oluşturmak zorundayız. Bu hesapların güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler alınsa da en önemli unsurlardan biri hiç şüphesiz paroladır. Parola güvenliği, hesap güvenliği için hayati önem taşıyor. Tüm hesaplar için aynı parolayı kullanmak büyük bir sorun teşkil edebilir. İşte bu noktada şifre yöneticileri devreye giriyor. Bu soruyu sormadan önce parola yöneticisinin ne olduğunu hatırlamakta fayda var. Parola yöneticileri, hesaplarınız için parolaları saklayan ve parolaların cihazlar arasında ilişkilendirilmesine olanak tanıyan uygulamalardır. 

En İyi Şifre Yöneticileri

  • Dashlane
  • LastPass
  • 1Password
  • LogMeOnce
  • Bitwarden
  • RememBear
  • NordPass
  • Keeper

Bildiğimiz gibi Chrome ve diğer birkaç tarayıcı, ziyaret ettiğiniz web sitelerindeki hesap bilgilerinizi kaydetme olanağı sunuyor. Bu aslında bir parola yöneticisinin en temel görevidir. Tarayıcılar bu bilgileri diğer cihazlar arasında senkronize eder. Bu sayede tarayıcının kurulu olduğu ve hesabın açık olduğu tüm cihazlarda şifreler otomatik olarak toplanır. Telefonunuzu değiştirmek istiyorsanız akıllı telefon fiyatları araştırması yaparak bütçenize uygun telefon modellerini inceleyebilirsiniz.

Dashlane

Dashlane en iyi şifre yöneticileri listemizin başında geliyor. Bu yönetici Windows, Android ile uyumludur ve birçok tarayıcıyı da kapsar. Dashlane'in ana avantajlarından biri, ekstra bir güvenlik katmanı olarak görülmesidir. Entegre VPN hizmeti sayesinde, sadece bir şifre yöneticisi değil, aynı zamanda bir VPN hizmetine de abone oluyorsunuz. Ayrıca Dashlane'in güvenlik önlemlerinden biri de 'dark web' taraması. Bu taramalar, hesap şifrelerinizin daha önce ifşa edilip edilmediğini kontrol etmek için kullanılabilir. Eğer öyleyse, uygulama şifrenizi değiştirmeniz için sizi uyarıyor. Özellikle birkaç hesap için aynı şifreyi kullanıyorsanız, Dashlane'in bu özelliği hayatınızı kurtarabilir. 


Bir şifre yöneticisinden beklenecek bu basitlik kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Üstelik Dashlane sadece ücretli paketler sunmuyor. Aynı zamanda ücretsiz bir plan da sunuyor. 

Elbette ücretsiz planın bazı sınırlamaları var. Bunlardan biri, bir seferde 50 şifreyi ve yalnızca tek bir cihaz için desteklemesi. Dashlane'i birden fazla cihazda kullanmak istiyorsanız, bir abonelik gereklidir.

LastPass

En iyi şifre yöneticileri listemizin ikinci sırasında LastPass var. 2008 yılında piyasaya sürülen LastPass, özellikle kullanım kolaylığı nedeniyle listemizdeki en iyi programlardan biri. Kapsamlı bir ücretsiz paketle gelen LastPass'ın özelliklerine daha yakından bakalım. 

LastPass tüm büyük platformlarla çalışır. Eğer sadece tek bir cihaz kullanıyorsanız LastPass'in ücretsiz sürümü yeterli olacaktır. Premium sürümde, cihaz sayısının sınırsız hale geldiğini not ediyoruz. Buna ek olarak, premium sürümün kullanıcılarına bazı ek güvenlik önlemleri sunuluyor. Bunlar arasında daha önce gördüğümüz 'dark web' analiz işlevi de yer alıyor. Ücretli sürümde, acil durumlarda şifrelerin paylaşılmasına izin veren bir işlev de var. 

Daha önce de belirtildiği gibi, LastPass tek bir cihazda kullananlar için mükemmel bir plan sunuyor. Bununla birlikte, premium sürümü satın almak istiyorsanız, ayda 2,90 EUR ödemeniz gerekecektir. Ayrıca bu tutar yıllık olarak kesilir. 

1Password

En iyi parola yöneticileri listemizin üçüncü sırasında 1Password yer alıyor. Listemizdeki en eski parola yöneticilerinden biri olması, arkasında iyi bilenmiş bir geliştirici ekibi olduğunu gösteriyor. Daha önce bahsedilen programlar gibi, 1Password de çok sayıda platform için hizmet sunuyor. 1Password, Watchtower fonksiyonu sayesinde kullanıcıyı sızıntılara karşı uyarabiliyor. Bu sayede bir sızıntı durumunda şifreleri değiştirmek için müdahale eder. Ayrıca tatil modu ile tüm veriler basit bir tuşla silinebiliyor ve geri yüklenebiliyor. 1Password, bu işlevin sınırları geçerken verileri korumak için eklendiğini iddia ediyor. 


1Password'ün olumsuz yönlerinden biri de fiyatı. 14 günlük bir deneme planı sunan 1Password'ün maalesef yazılımı ücretsiz kullanmanızı sağlayan bir planı bulunmuyor. Bu yazılımı kullanmanın bedeli aylık 3 USD. Ancak bu tutarın yılda bir kez ödenmesi gerekiyor. 

Buna ek olarak, 1Password'ün fiyat listesinde daha ucuz bir aile planı da yer alıyor. Aylık 5 USD karşılığında sunulan bu plan, beş kullanıcıya kadar kullanıma izin veriyor. Böylece kişi başı fiyat 1 dolara düşüyor. Ancak, bu fiyatın yıllık kesinti için de geçerli olduğu unutulmamalıdır. 

LogMeOnce

Önerilen en iyi şifre yöneticileri listemizin bir sonraki üyesi LogMeOnce tarafından geliştirilen yazılımdır. LogMeOnce güvenlik yönetimi alanında uzun bir geçmişe sahip. Şirket 1986'dan beri bu alanda faaliyet gösteriyor ve bugün piyasadaki en iyi parola yöneticilerinden birine sahip. LogMeOnce'un parola yöneticisine bakacak olursak en başarılı özelliklerinden biri çapraz platform kullanımını desteklemesi. Bu, bir cihazdan diğerine erişimin artık sorun olmadığı anlamına geliyor. Ayrıca sınırsız parola hafızası ve sınırsız cihaz desteği ile başarılı bir parola yöneticisi olduğunu da belirtmek gerekiyor. LogMeOnce'un ücretsiz tarifesi bile sınırsız sayıda cihazda sınırsız sayıda parola kullanmanıza olanak tanıyor. 


Bununla birlikte, ücretsiz teklifin bir dezavantajı da var. İlk olarak, güvenlik hizmetleri Premium versiyona kıyasla bu fiyatta oldukça sınırlıdır. Buna ek olarak, premium sürüm 1GB'tan yukarı şifrelenmiş dosyaların depolanması için destek sunuyor. Bu rakam ücretsiz tarife ile 1 MB'a düşüyor. Ücretsiz olmasına rağmen bu planın reklamlarla desteklendiğini belirtmek gerekir. Bununla birlikte, sınırsız sayıda cihazda sınırsız sayıda parola saklamak isteyen ancak bunun için ödeme yapmak istemeyenler için mükemmel bir seçenektir. 

LogMeOnce'un ücretli planları 2,50 dolardan başlıyor. Altı kişilik bir aile planı için 5 dolar ödemeniz gerekecek. Eğer bir şifre yöneticisi arıyorsanız, bu platforma bir göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Bitwarden

Önerilen en iyi parola yöneticileri listemizin son satırlarına yaklaşırken bir başka yazılımla, Bitwarden ile karşılaşıyoruz. Bitwarden'in hikayesi listemizdeki diğer ürünlerde rastlamadığımız bir şekilde başlıyor. BaşlangıçtaAndroid uygulaması olarak geliştirilen Bitwarden, açık kaynak kodlu olmasıyla da dikkat çekiyor. Bitwarden'in en başarılı versiyonlarından biri ücretsiz planıdır. Sınırsız sayıda cihaz ve şifreyi destekleyen Bitwarden, Vivaldi, Brave ve Tor tarayıcılarında da mevcut. Rakiplerinden ayrıldığı bir diğer önemli nokta ise bu tarayıcıları desteklemesi. 


Bitwarden sadece açık kaynak kodlu değil, aynı zamanda güvenli bir şifre oluşturucuya sahip ve sizin için şifreler üretiyor. Yeni bir hesap açmaya çalıştığınızda, Bitwarden tarafından oluşturulan şifre otomatik olarak kaydedilir ve diğer cihazlarla paylaşılır. Bu, herhangi bir şifre hatırlamak zorunda kalmadan yeni bir hesap açabileceğiniz ve platformu tam bir güvenlik içinde kullanabileceğiniz anlamına gelir. Bitwarden'in ücretsiz sürümünde yer almayan en önemli işlevlerden biri gelişmiş iki faktörlü kimlik doğrulamadır. Bitwarden premium sürümde YubiKey, U2F ve Duo ile iki faktörlü kimlik doğrulama sunuyor. Ayrıca 1 GB depolama alanı ile güvenli dosya gönderimine izin veriyor. Açık kaynaklı bir şifre yöneticisi olan Bitwarden, ücretsiz sürümüyle göz dolduruyor. Ancak premium sürümü tercih edenler arasında yer almak istiyorsanız yıllık 10 dolar ödemeniz gerekecek. 

RememBear

Parola yöneticisi ipuçları listemize en iyilerden biri olan RememBear ile devam ediyoruz. Çoklu platform desteği ve gelişmiş güvenlik özellikleri RememBear'ın ayırt edici özellikleri. Üstelik fiyat açısından da kullanımının kolay olduğunu söylemek yanlış olmaz. Diğer şifre yöneticileri gibi RememBear da şifreleri sizin için kaydediyor ve giriş yaptığınızda otomatik olarak giriyor. Ayrıca kredi kartı bilgilerinizi ve notlarınızı da RememBear'da saklayabiliyorsunuz. Ayrıca bu bilgileri korumak için Face ID, parmak izi ve 2FA kodlarını kullandığını söylüyor. 


RememBear tek bir cihazda ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ancak uygulamalar arasında senkronizasyon olmadığı belirtiliyor. Ayrıca yedekleme desteği de ücretsiz plana dahil değil. Tüm cihazlarda aynı anda ve senkronize olarak kullanmak için ücretli planı kullanmanız gerekir. Şirket ayrıca ücretli abonelikte öncelikli müşteri hizmeti sunduğunu söylüyor. Premium aboneliğin ücreti aylık 6 dolar. 

NordPass

NordPass, teknoloji kullanıcılarının şifrelerini güvenli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan bir şifre yönetimi ve depolama uygulamasıdır. İnternet kullanıcıları arasında artan güvenlik endişeleri nedeniyle, güvenli şifre depolama ve yönetimini sağlamak için NordPass gibi şifre yöneticileri geliştirildi. 


NordPass, kullanıcıların güçlü ve benzersiz şifreler oluşturmasına yardımcı olur. Ayrıca uygulama bu şifreleri şifrelenmiş olarak saklar. Teknoloji kullanıcıları NordPass'ı bilgisayarlarına, mobil cihazlarına ve tarayıcı uzantılarına indirerek şifrelerini her yerden güvenli bir şekilde erişilebilir hale getirebilirler. 


NordPass, kullanıcı verilerini 256 bit AES şifreleme ve sıkı güvenlik önlemleriyle korur. Ayrıca uygulama, iki faktörlü kimlik doğrulama gibi ek güvenlik özelliklerini de destekler. NordPass'ın sezgisel bir arayüzü var. Bu arayüz şifreleri otomatik olarak girmenizi sağlar. Bu, uygulama kullanıcılarının karmaşık şifreleri hatırlamalarına gerek kalmayacağı ve çevrimiçi hesaplarına hızlı ve güvenli bir şekilde erişebilecekleri anlamına gelir. Ek olarak NordPass, kullanıcıların şifrelerini başkalarıyla güvenli bir şekilde paylaşmasına olanak tanır. Bu özellik özellikle aileler veya iş ortakları arasında güvenli bir şekilde şifre alışverişi yapmanız gerektiğinde kullanışlıdır.  

Keeper

Keeper, en iyi şifre yöneticileri listemizde son sırada yer alıyor. Keeper 2008 yılında piyasaya sürüldü ve tüm büyük platformlarda mevcut görünüyor. Keeper'ın özelliklerini listelemeye başlamadan önce dezavantajlarından bahsetmemiz gerekiyor. Maalesef Keeper ücretsiz bir plan sunmuyor. Ancak Keeper'ı 14 günlük kurumsal deneme sürümüyle test edebilir ve kullanmak isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. 


Keeper, şifreleriniz için ileri düzeyde koruma sunar. Üstelik bu güvenlik yalnızca korumada değil, şifrelerin paylaşılmasında da kendini gösteriyor. Ek olarak, bu yazılım şifrenizi ve dosya geçmişinizi kaydederek önceki işlemleri takip etmenizi çok daha kolaylaştırır. 

Kişisel kullanım için Keeper'ın maliyeti şu anda yıllık 35 ABD dolarıdır. Ancak öğrenciler için bu ücretlerin yarı yarıya indirildiğini de belirtelim. 5 kişilik aile paketi için bu fiyatlar yıllık 75 dolara kadar çıkıyor. Ayrıca piyasadaki en güvenilir şifre yöneticilerinden biri olan Keeper'a da göz atmanızı öneririz. 


Bu bizi en iyi şifre yönetimi ipuçları listemizin sonuna getiriyor. Sizinle paylaştığımız şifre yöneticilerinden bazıları ücretsiz planlar sunarken bazıları yalnızca ücretlidir. Bu uygulamaları sadece telefon veya laptoplarda değil tablet bilgisayar modelleri üzerinde de kullanabilirsiniz.