0%

En İyi İkinci Dünya Savaşı Oyunları 

İkinci Dünya Savaşı temalı 10 efsanevi oyunu listeliyoruz. Bu listeyi belirli bir sıraya göre hazırlamadığımızı belirtmekte fayda var. Bu oyunların bir kısmını destekleyen akıllı telefon modelleri üzerinden de oynayabilirsiniz. 2. Dünya Savaşı oyunlarında zamanda geriye yolculuk yapın ve özgürlük için savaşın. Aradığınız ister sahile çıkarmanın zorluğu, ister savaş planlama stratejisi, havadan it dalaşının heyecanı veya bir grup asker arasında yaşanan yoğun dostluk olsun, 2. Dünya Savaşı oyunlarında sizin için bir şeyler mutlaka olacaktır. 

Call of Duty Serisi

Call of Duty serisi yıllar içinde bazı mükemmel oyunlar sunmuş ve bu süreçte son derece başarılı olmuştur. 2000'li yıllardan bu yana düzenli olarak oyun yayınlayan bir franchise'ın şimdiye kadar çok daha fazla çekiciliğini kaybetmesi gerekirdi, ancak Activision'ın FPS ezici gücü devam ediyor. Oyunların taze kalmasını sağlayan şey karakterlerdeki ve zaman aralıklarındaki sürekli değişimdir. Oyunun başladığı ilk yıl 1940'tır, ancak hikayenin büyük kısmı 1944 ile 1945 yılları arasında geçiyor. Hikaye, Er Ronald "Red" Daniels ve Piyade ekibinin 2. Dünya Savaşı'nın sonuna doğru Nazileri bitirmeye çalışmasını konu alıyor. Infinity Ward tarafından geliştirilen ve 2003 yılında PC'de piyasaya sürülen serinin ilk oyunu 2. Dünya Savaşı'nda, daha spesifik olarak 1942'de başladı. Ancak ilk oyunun çoğu, Müttefik güçlerin karşı koymaya çalıştığı 1944 ve 1945 yıllarında geçiyor. Ana karakterler farklı uluslara ait, ancak hepsinin amacı savaşı Müttefik güçlerin lehine çevirmek gibi aynı amaçlar. Call of Duty'nin 2. Dünya Savaşı oyunları genellikle çatışmanın birkaç yılını kapsamaya çalışır. Ancak 2006 yılında piyasaya sürülen Call of Duty 3, yalnızca 1944'e odaklanıyor ve dikkatlerin çoğu Normandiya Savaşı'nda oluyor. Bu efsanevi serinin oyunları tablet bilgisayar modelleri, mobil, oyun konsolu ve destekleyen bilgisayarlarda oynanabilir.

Commandos 2: Men of Courage

Birçok oyuncunun İkinci Dünya Savaşı'nın ortamına ve atmosferine kendini kaptırması için bir nişancı oyunu gerekli olsa da, Commandos 2 Men of Courage, oyunculara, üzerinde çalışılırsa istisnalar yapılabileceğini göstermeyi başarmış bir yapım. Commandos 2 Men of Courage, taktiksel oynanışı şaşırtıcı derecede detaylı ortamlarıyla birleştirerek oyuncuları kendine bağlayabilecek bir yapım ortaya çıkarmış. Oyun öğrenmesi zor olsa da sabır gösteren, pratik yapan ve düşünen oyuncuyu her zaman ödüllendiriyor. Commandos 2 öyle bir yapım ki, oyunda ustalığı belirleyen şey bilgi miktarı değil, pratik ve düşünme.

Company of Heroes 2

Company of Heroes 2'nin özellikle zor olduğu söylenemez; en azından standart zorluk seviyesinde. Daha da fazlası, oyun tasarımının belirli unsurlarının tanıtımı ve sonrasında yönetilme şekli, belirli bir duruma en iyi nasıl yaklaşacağınız konusunda sizi biraz belirsiz bırakabilir. Etkili birim yönetimi için mangaların gruplandırılması ve birlik yeteneklerinin kullanılması gibi temel kavramlar, büyük ölçüde deneme yapmanıza bırakılmıştır.

Oyunun hikayesi Normandiya Savaşı'ndan Fransa'daki Alman işgalinin yok edilmesine kadar birçok İkinci Dünya Savaşı operasyonunu kapsıyor. Company of Heroes 2 bazen size düşmanla olduğu kadar oyunla da savaşıyormuşsunuz gibi hissettirse de, katliamın altında işleyen sistemleri anlamak için zaman ayırırsanız ve savaşlarınızı akıllıca seçip seçerseniz, sonuçta bir ödülle ödüllendirileceksiniz.

Hearts of Iron IV

Steel Division: Normandy 44 gibi Hearts of Iron IV de taktiksel ve stratejik bir oyundur. Bir savaş oyunundan çok daha fazlası olan Hearts of Iron IV çok önemli bir oyundur çünkü oyuncuların bir ülkenin savaşa nasıl girdiğini ve bir ülkenin kaynakları ve endüstriyel yetenekleri göz önüne alındığında sonucu nelerin değiştirebileceğini anlamalarına yardımcı olur. Bir oyundan çok daha fazlası olan Hearts of Iron IV, oyunculara gerçek bir askeri taktik sunuyor. 1936 yılında başlayan oyun, İkinci Dünya Savaşı'na giden çalkantılı dönemi ele alıyor ve strateji kavramına tam anlamıyla anlam kazandırıyor. Detaylı stratejik yapısının yanı sıra öğretici yönü sayesinde oynayan oyuncuya çok şey kazandırma potansiyeline sahip olan Hears of Iron IV, İkinci Dünya Savaşı temalı oyunları seviyorsanız mutlaka en az bir kez denemeniz gereken bir yapım. 

Medal of Honor Serisi

Medal of Honour serisi, Warfighter dışında da kendini defalarca kanıtlamayı başarmış bir marka. Serinin belki de en iyi oyunu olan Medal of Honour Airborne, aradan geçen zamana rağmen hala öne çıkmayı başaran oldukça başarılı bir yapım. 

Battlefield Serisi

Tarihi savaş oyunlarının en bilinen markalarından biri olan Battlefield, Call of Duty'nin yanı sıra İkinci Dünya Savaşı temalı bir dizi oyunu da bünyesinde barındırıyor. Özellikle oyunlarda çok çeşitli araçların bulunması ve bunları kullanmanın çok eğlenceli olması, serinin giderek artan ününe en büyük etken oldu. Rtx gibi teknolojileri de kullanan Battlefield V, Frostbite oyun motorunun yeteneklerini tam anlamıyla görmemizi sağlayan bir yapım oldu. Oyunculara gerçek bir görsel şölen sunan Battlefield V, belki de seride İkinci Dünya Savaşı temasını en iyi sunan oyun.

Sniper Elite 4

Sniper Elite serisinde olduğu gibi; 2. Dünya Savaşı döneminin lezzetli süslemelerine sahip muhteşem aksiyon gizlilik oyunlarıyla, suçluluk duygusundan çok daha övgüye değer bir şeye hızla yükseldiler. 2012'den bu yana beş oyun izlenen bir serinin hızlı tekrarının sonucu, Sniper Elite 4 oldu. Sniper Elite 4, selefi tarafından ortaya konan formülden sapmıyor ya da herhangi bir derin ekleme yapsa da sürükleyici bir oyun olma özelliğini kaybetmiyor. Temellere odaklanmanın yanı sıra, Sniper Elite 3'ün aksine bunu mevcut nesil konsollarda tutarak, tavizlerin o kadar da yaygın olmamasını sağlayan Rebellion, yüzeyin altında köpüren tüm potansiyeli ortaya çıkarmayı başardı. Ve eğer önceden bir Sniper Elite oynamadıysanız, bu kesinlikle seriyle tanışmak için uygun bir an. Sniper Elite 4'ün İtalyan ortamı, ormanlık karakollardan körfez kenarındaki kasabalara kadar enfes arka planlara olanak tanıyor ve her biri çok sayıda yol ve fırsat sunuyor. Artık, bir dizi uçaksavar silahını ve projektörleri istediğiniz yöne çıkarırken sinsice dolaşabileceğiniz çok sayıda loş depo ve yürüyüş yolları sunan liman kenarındaki bir üs gibi gece görevleri de var. Her alanın sağladığı özgürlük miktarı sarhoş edici olabilir.

Bonus Oyunlar

Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, Tripware Interactive tarafından geliştirilen ve yayınlanan gerçekçi bir İkinci Dünya Savaşı temalı nişancı oyunudur. Bu listedeki diğer oyunlara göre nispeten daha az bilinen Red Orchestra : Heroes of Stalingrad, büyük ölçüde Stalingrad Muharebesi'ne odaklanan bir oyundur. Bu oyunu özel kılan ise sunduğu gerçekçilik ve devrimsel değişikliklerdir. Red Orchestra 2, oyunun gerçekçiliğini bozmamak için çoğu oyunda bulunan göstergelere yer vermiyor. Ayrıca birçok oyundan bildiğimiz, biz beklerken sağlığımızın kendini yenilemeye devam ettiği oyun mekaniği de Red Orchestra 2: Heroes of Stalingard'da yer almıyor. Red Orchestra'nın aradan sıyrılıp adından söz ettirmeyi ve bu listede yer almayı başarmasının başlıca nedeni, geçtiği dönemde sunduğu gerçekçi unsurlar. 

Wolfenstein Serisi

Dünya Savaşı temalı oyunlar listesinde bir Wolfenstein oyunu görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Seri adına listeye dahil ettiğimiz Return to Castle Wolfenstein, oynanışı ve oyuncuya aktardığı hissiyatla da dahil edilmeyi hak eden bir oyun. İkinci Dünya Savaşı'nın fantastik bir yeniden anlatımını sunan bu oyun, temel olarak Heinrich Himmler'in okült inançları üzerine kurulu. Oyunun hikâyenin sunumunda sorunlar yaşadığını söylemek gerekiyor. Çekici yaklaşımı, kusursuz oynanışı ve başarılı çok oyunculu modu ile Return to Castle Wolfenstein, listeye eklemek istediğimiz bir diğer yapım.

War Thunder

War Thunder, askeri geçmişe sahip bir MMO oyunudur. Oyunun özelliği, oyuncuların havada, denizde ve karada gerçekçi, rekabetçi savaşlar yapabilmesidir. War Thunder'da tarihi belgelere dayanan 1.000'den fazla farklı savaş makinesi ve farklı savaş modları bulunmaktadır. Bu da oyunu eğlenceli ve çeşitli kılıyor. Yapımcıların oyunu canlı tutmak için gösterdikleri çaba da takdire şayan.