0%

En Heyecanlı Oyunlardan Uyarlanan 5 Oyun Dizisi

Günümüzde, gün içinde en çok yapılan şey artık ekran karşısında vakit geçirmek oluyor. İş yerlerinde, okullarda ve yaşam alanlarımızda neredeyse tüm vaktimizi ekran karşısında geçiriyoruz. İş yerlerinde artık hemen hemen her şey dijital ortamda hallediliyor. İş yeri dışında, günlük hayatta telefon, tablet veya bilgisayarlardan tüm işlerle ilgili mailler, sunumlar, toplantılar yapılabiliyor. Okullarda da durumlar farklı değil. Artık okullardaki tahtalar bile akıllı. Online eğitimler de yine dijital dünyayla olan ilişkiyi artıran sebeplerin başında geliyor. Tüm bunların yanı sıra kişisel zevklere hitap eden oyunlar, filmler ve diziler de dijital dünya ile ilişkiyi artırıyor. 

Oyuncular, sıkı takip ettikleri ve zevkle oynadıkları oyunlarla ilgili tüm içerikleri çok seviyor. Pek çok oyuna ait karakterlerle ilgili oluşturulan ürünler, meraklıları tarafından özel bir ilgiyle karşılanıyor. Şüphesiz ki bunlardan biri de o muhteşem oyunlarla ilgili yapılan dizi ve filmler oluyor. Oyunlarla ilgili üretilen dizi veya filmleri izlemek; oyunlara ara verilince oyunla ilgili farklı şeylerle ilgilenmenin ya da oyun meraklısı arkadaşlarla vakit geçirmenin eğlenceli bir başka seçeneği oluyor. Oyunlarla ilgili içerik üreten pek çok platform bulunuyor. Bu platformlarda hali hazırda bulunan oyunlarla ilgili dizi ve filmlerin yanı sıra; yapımı devam eden veya anlaşma aşamasında olan pek çok oyun dizi ve filmi de bulunuyor. 

Özellikle pandemi dönemiyle beraber oyunlara olan ilgi oldukça artış gösteriyor. Evde vakit geçirmenin pek çok seçeneği olsa da dijital dünyanın albenisi yadsınamaz bir gerçeği oluşturuyor. Gün geçtikçe artan oyun meraklıları için oyun seçenekleri de her geçen gün artış gösteriyor. Buna bağlı olarak da oyun karakterleri ile ilgili ya da direkt oyun ile ilgili içeriklerin de seçeneği artmış oluyor. 

Oyundan Uyarlanan Diziler

  • The Last of Us
  • The Witcher
  • Castlevania
  • Arcane
  • Cyberpunk: Edge Runners
  • Sonic The Hedgehog
  • The Cuphead Show
  • Resident Evil: Biohazard
  • Skylanders Academy
  • Carmen Sandiego
  • Pac – Man ve Hayalet Maceraları
  • Pokemon ve çok daha fazlası…

The Last of Us (2023) 

2023 yılı ocak ayında yayınlanan dizi bir Amerikan yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Naughty Dog tarafından geliştirilen, 2013 yılında ortaya çıkarılan video oyununa dayanan ve geliştiricisinin adını taşıyan dizi; ABD’de meydana gelen büyük bir felaket sonrası uzun bir yolculuğa çıkan Ellie (Bella Ramsey) ve Joel (Pedro Pascal) karakterlerinin bu yolculuk sırasında yaşadıklarını anlatıyor. 

Dizinin çekimlerine 2021 yılının temmuz ayında başlandı ve Haziran 2022’de nihayet tamamlandı. Kanada’ da bugüne kadar çekilmiş en büyük televizyon yapımı olduğu biliniyor. Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Naughty Dog, The Mighty Mint ve Word Games’ın ortaklaşa yürüttüğü bir çalışma sonucu meydana gelen dizi ilk HBO dizisi olmasıyla da öne çıkıyor. Dizi 10 bölümlük ilk sezonunda; senaryosu Craig Mazin ve Neil Druckmann tarafından kaleme alınıyor. Dizinin çarpıcı müzikleri ise Gustavo Santaolalla tarafından ortaya konuluyor. Dizi Türkiye’de BluTV platformunda görücüye çıkıyor. Yayımlanan ilk bölümüyle HBO Max’ta 4,7 milyon seyirci sayısına ulaşıyor. Bu sayı ise 2010 yılından bu yana HBO bünyesindeki en büyük açılış yapan ikinci dizi unvanı almasına yarıyor. 

The Witcher (2019) 

2019’un aralık ayında ilk sezonu yayınlanan dizi, aslında Andrzej Sapkowski’nin aynı isimli kitap serisinin uyarlaması olarak çekiliyor. Kitap baz alınarak ilk olarak oyunu üretiliyor ardından çok sevilen oyun için bir de dizisi çekiliyor. Senaryosunu Lauren Schmidt Hisrich kaleme alıyor. Dizi Netflix platformunda yayınlanıyor. 

Fantezi ve drama türlerinde olan dizi hakkında eleştirmenler; ilk sezonu hakkında bazı önemli eleştirilerde bulunuyor. Bunların temelinde karmaşık yapıdaki zaman çizgisi öne çıkıyor. Roman uyarlaması olduğu için romandan sapmalar çok göze batıyor bu da eleştirilen bir başka yönü oluyor. Dizinin ilk sezonunun aldığı eleştiriler işe yarayacak oluyor ki ikinci sezonda düz bir çizgide ilerliyor dizi. Dizinin yanı sıra bir animasyon filmi ve de The Witcher dizisinden önceki dönemi konu alan 6 bölümlük bir dizi de bulunuyor. Ayrıca dizinin üçüncü sezonu onaylandığı ve çekim hazırlıklarına başlandığı biliniyor. 

Dizinin konusuna bakacak olursak; yalnız başına canavar avlayan Rivyalı Geralt, aslında insanların canavarlardan daha çok zarar verdiğini fark ediyor. Kader onu, güçlü bir büyücü ve büyük bir sır saklayan genç prense doğru savuruyor. Üçlünün yaşadığı maceralar dizinin konusunu oluşturuyor. 

Castlevania (2017 – 2021)

2017 yılının temmuz ayında ilk sezonu yayınlanan dizi, Konami şirketi tarafından geliştirilen aynı isimli Japon video oyundan uyarlanıyor. Bir yetişkin animasyonu olarak öne çıkan dizi aslında bir film çekme amacıyla yazılmaya başlanıyor. Ancak dizinin yapımcısı ile Netflix’in proje geliştirme planları sonucunda 2007’de başlayan serüven 2015 yılına kadar ertelenmiş oluyor. Dizinin prodüksiyon ekibi dahil herkes Japon anime endüstrisinden oldukça etkileniyor. 

Dizi ilk sezonunu 7 Temmuz 20017’de Netflix platformunda görücüye çıkarıyor. Aynı gün yapım ekibiyle bir anlaşma imzalayan Netflix yetkilileri sekiz bölümlük ikinci sezonu garanti ediyor. Dizinin sekiz bölümlük ikinci sezonu 26 Ekim 2018 tarihinde yayınlanıyor. Bunun ardından Netflix üçüncü sezon için de yeşil ışık yakıyor ve on bölümlük üçüncü sezon da 5 Mart 2020 de meraklıları ile buluşuyor. İzleyiciden gelen olumlu tepkiler ve övgüler sonucunda dördüncü sezonu da istenen dizinin son sezonu 13 Mayıs 2021 tarihinde yayınlanıyor. İzleyicisini büyük bir üzüntüye boğan dizi dördüncü sezonuyla final yapmış oluyor. 

Korku ve fantastik dizi türlerinden olan dizinin konusuna bakıldığında bir vampir avcısının, Drakula tarafından kontrol edilen kuşatılmış bir şehri kurtarmak için onlarla savaşmasını ele alıyor. 

Arcane (2021)

Aksiyon ve macera türündeki dizi ilk olarak League of legends 10. yıl kutlamalarında duyuruluyor. Dizinin ilk sezonu 2021 yılının kasım ayında izleyicisi ile buluşuyor. Arcane, ilk sezonuyla övgüyle karşılanıyor. Hikaye, aksiyon sekansları, dünya inşası, karakterler, seslendirme ve duygusal ağırlık yönlerinden olumlu eleştiriler topluyor. Diziyi izleyenler, daha önce League of Legends oynamamış sıradan kimselere de hitap ettiğini söylüyor. Arcane, gösterime girdiği ilk hafta Netflix’in günümüze kadar sunduğu diziler arasında en çok reytingli dizisi olarak rekorları kırıyor. 

Yetişkinlere yönelik bir animasyon olan dizi, aksiyon ve macera kategorilerinde bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. Fortiche tarafından üretilen oyun temele alındığından League of Legends kurgusal evreninde geçiyor. Dizinin konusu iki kız kardeş olan Vi ve Jinx’in macera dolu hayat hikayesine odaklanıyor.

Cyberpunk: Edge Runners (2022)

Trigger ve CD Projekt tarafından 2022 yılı yapımlı bir animasyon serisi olarak karşımıza çıkıyor dizi. Cyberpunk 2077 oyununa dayanan dizi, oyundan önceki bir yılı ele alarak aslında oyunun bir ön gösterimi özelliği de taşıyor. Yayınlandığı tarih olan 13 Eylül 2022 tarihinden günümüze kadar karakterleri, oyunun dünya inşası ve animasyon olarak övgüyle dolu olumlu eleştiriler alıyor. Dizinin yapımcısı CD Projekt, dizi için ikinci bir sezon planlamadıklarını, başından beri bağımsız bir dizi olarak düşünüldüğünü söylüyor.

Dizinin konusu, suç örgütlerinin eline geçen Night City’nin bölgelere ayrılmasıyla Santo Domingo’da yaşananları anlatıyor. Dürtüsel yeteneklere sahip olan bir sokak çocuğunun sahip olduğu özellikleri kaybetmesinden sonra yasa dışı işler yaparak hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor.