0%

Eğlenceli 10 Mobil Oyunları
Piyasaya her gün harika mobil oyunlar sürülüyor. Ancak bu oyunlardan hangilerinin iyi olduğunu bilmek çok zor. Bu yüzden en iyi mobil oyunlar listemizi sunuyoruz. İnternet üzerinden ya da internet olmadan oynanabilen en iyi mobil oyunları bir araya getirdik ve farklı kategorilere ayırdık. Piyasada yer alan yüz binlerce mobil oyun arasından oyun seçmek çok zor olabilir. Herhangi bir mobil uygulama üzerinden oyun seçeneğine girdiğiniz zaman tercih arasında kolaylıkla kaybolabilirsiniz. Tüm bu oyunlar arasında ne indireceğinize karar vermek sizin için zor olabilir. Neyse ki, size bu konuda yardımcı olmak için buradayız. Bu oyunların çoğunu tablet modelleri üzerinden de oynayabilirsiniz. Haydi o zaman eğlenceli 10 mobil oyununu hep birlikte inceleyelim.


Eğlenceli mobil oyunlar şu şekildedir:

  • Candy Crush SagaHay Day
  • Temple Run
  • Fruit Ninja
  • Clash of Clans
  • Angry Birds
  • Subway Surfers
  • Hill Climb Racing
  • Flappy Bird
  • My Talking Tom 


Candy Crush Saga  


Akıllı telefonlarda ve Facebook'ta oynanabilen bir bulmaca video oyunudur. King.com tarafından geliştirilmiştir. Mart 2013'te aylık ortalama 45,6 milyon kullanıcı ile FarmVille'i geride bırakmıştır. Yaratıcısına günde ortalama 633.000 dolar kazandıran oyunun, kullanıcıları arasında bir tür eğlence alışkanlığı geliştirdiği söyleniyor.  

 

Hay Day  


Cep telefonu ve tabletlerin vazgeçilmezi, tüm zamanların en güzel çiftlik oyunu Hay Day, 122 farklı ülkede en çok oynanan oyun. Facebook'a bağlanarak arkadaşlarınızla da oynayabilirsiniz. 

 

Temple Run

 

Temple Run, Keith Shepherd ve Natalia Luckyanova tarafından Imangi Studios'ta geliştirilen ve "sürekli koşu" prensibine dayanan bir mobil oyun uygulamasıdır. Oyuncu, bir tapınaktan bir idol çalmaya çalışan ve " şeytani maymunlardan" kaçan bir kaşif rolünü üstlenir. Oyun Android işletim sistemlerinde oynanabiliyor. Oyun oynarken yüksek ses ile heyecanı doruklara çıkarmak isterseniz ses sistemi modelleri ile eğlenceyi iki katına çıkarabilirsiniz. 

 

Fruit Ninja  


Fruit Ninja, Halfbrick Studios tarafından geliştirilen bir mobil video oyunudur. Oyunun amacı gelen meyveleri parmağınızla dilimlemektir. Meyve yerine bomba dilimlemek oyunun sonunu getirir. 

 

Clash of Clans  


Clash of Clans'ta oyuncular köylerini saldırganlardan korunmak için farklı savunma mekanizmaları inşa ederken, saldırı için asker üretirler. Aralık 2012'de en çok indirilen uygulamalar sıralamasında ilk 5'te yer almıştır. Oyunun başarısının ana nedeni, tekli ve çoklu oyun kombinasyonunun yanı sıra çiftler halinde oynama yeteneğidir. 

 

Angry Birds  


Angry Birds, Rovio Mobile tarafından mobil cihazlar için geliştirilen bir oyundur. Facebook üzerinden oynanabilir, demolar web sitelerinden indirilebilir ve Google Chrome kullanıcılarına özel olarak Web Mağazası üzerinden Chrome'a eklenebilir. Oyun yeşil domuzların kuşların yumurtalarını çalmasıyla başlıyor. Kuşlar sinirleniyor ve domuzları yok etmeye çalışıyor. 

 

Subway Surfers  


Subway Surfers, 2013 yılında piyasaya sürülen ve Android platformlarında oynanabilen spor-aksiyon türünde bir video oyunudur. Farklı ülkelere gitmek, tren raylarında koşmak, altın para toplamak ve en yüksek puanı elde etmek için yeniden entegre edilebilen oyun, bekçinin kaçması ve köpeğinin arkasından koşması ve ilerledikçe hızlanması prensibine dayanıyor. 

 

Hill Climb Racing  


Bu eğlenceli ve bağımlılık yaratan oyunda, arabanızı zorlu yokuşlarda sürmeniz gerekiyor. Kazandığınız puanlarla arabanıza yenilikler ekleyerek daha uzun mesafeler kat edebilirsiniz. 

 

Flappy Bird  


Akıllı telefonlar için bir oyun. Oyun ilk olarak 5 Mart 2013'te piyasaya sürüldü ve oyuna yapılan küçük bir güncelleme onu aniden bir trend haline getirdi. Oyun 2014 yılında Amerika ve Çin gibi ülkelerde en çok indirilen ücretsiz oyunlar listesine girdi. 

 

My Talking Tom 


Yavru kedinizi alın ve yetişkin bir kedi olmasına yardımcı olun. Sanal evcil hayvanınızla ilgilenin, ona bir isim verin ve onu besleyerek, onunla oynayarak ve büyümesine dikkat ederek günlük hayatınıza entegre edin. 135 ülkede 1 numara. 

 

Bonus Oyunlar

Agar.io 


Agar.io için yeni küresel çılgınlık hızla yayılıyor. Son zamanlarda hızla yayılan oyunun on binlerce hayranı bulunuyor. Oyun ilk bakışta basit gibi görünse de birçok karmaşık kural içeriyor. Agar.io Nedir? Oyuna başladığınız anda amaç hızlı bir şekilde büyümek ve büyüdükçe çevredeki tehditler tarafından yutulmamak. 

 

Pou 


Büyük bir fenomen şekline sahip olan bir oyun da yuvarlak bir yaratık olan Pou, tıpkı bizim gibi acıkıyor, uyuyor, hastalanıyor ve tuvalete gidiyor. Sanal çocuk cihazlarının grafik ve işlevsel evrimi olan Pou, internet üzerinden canlı bir kişiye karşı oynanabilen eğlenceli oyunlar da sunuyor. Bir canlının sorumluluğunu almak isteyenlere tavsiye edilir. 

 

aa

 
Bu bağımlılık yapıcı oyun kusursuz zamanlama ve strateji gerektirir. Dönen topun içine doğru anda tıklayarak veya dokunarak iğneler yerleştirerek ve her seviyede belirtilen sayıda iğneyi topun içine yerleştirerek oynanır. Bu son derece sinir bozucu oyun oldukça eğlenceli yapıdadır. 

 

Hungry Shark 


Bu aksiyon dolu su macerasında, doymak bilmeyen bir mideye sahip aç bir köpek balığını kontrol ediyorsunuz. Önünüze çıkan her şeyi yiyip bitirerek hayatta kalıyorsunuz. Çekiç başlı köpekbalığı, büyük beyaz köpekbalığı ve megalodon dahil olmak üzere toplayabileceğiniz ve geliştirebileceğiniz birçok farklı köpekbalığı var. 

 

New Star Soccer 


Cep telefonları ve tabletler için en iyi futbol oyunu olan New Star Futbol, Eurogamer tarafından üretilmiştir. Hem oyuncular hem de oyun topluluğu tarafından sevilmekte ve takdir edilmektedir. 

 

Real Racing 


Real Racing, EA mühendisleri tarafından Android kullanıcıları için hazırlanmış bir araba yarışı oyunudur. Real Racing'de Porsche ve Lamborghini gibi lüks spor otomobil üreticilerinden düzinelerce lisanslı araçla birlikte toplam 45 araba yer alıyor. Ayrıca yirmiden fazla pistte yüzlerce yarış türü bulunmaktadır. 13 Ayrıca, oyun 18 yaşın altındaki kullanıcılar için uygun görülmemektedir. 

 

Kelimelik 


Türkiye'nin en çok oynanan kelime oyunu 5 milyon aboneye ulaştı! Türkçe Scrabble olarak da biliniyor. Kelimelik çok popüler bir oyun haline geldi. Henüz oynamadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demektir. Kelimelik bir bilmece çözmek gibi olsa da, sadece kelimeyi bulmakla ilgili değil, aynı zamanda doğru kelimeyi doğru yerde bulmak, zihninizi taze tutan ve sizi düşündüren bir oyun haline getiriyor. 

 

Resimli Kelime Bulmaca

 
4 resim 1 kelime. Resimler hangi kelimeyi temsil ediyor? Bulmak size kalmış. Bu eğlenceli oyun uzun zamandır en çok indirilen oyun oldu. Uzun zamandır sosyal medyanın gündeminde. 

 

Boom Beach 


Boom Beach bu yaz Android platformlar için piyasaya sürülen bir aksiyon savaş oyunu. Boom Beach'te belirli bir ada üzerine merkez üssümüzü inşa ediyoruz. Adamızı geliştiriyoruz; yeni askerler, havan topları, tekneler, evler vb. üretiyoruz. Hiç durmadan oynayabilir ve asla sıkılmayabilirsiniz. Boom Beach'te diğer merkez üslere saldırarak genişleyen bir savaş haritası da var, ancak güçlü rakipler karşımıza çıkıyor ve onları sadece strateji yenebilir. 

 

Asphalt 9:Legends 


Gameloft SE tarafından yayınlanan oyun, 2018 yılında oyuncuları etkiledi. Yarış oyunu Asphalt 9: Legends, oyunculara sunduğu arabalarla onları etkilemeyi başarıyor. 

Oyunda birçok lisanslı araba bulunuyor. Bu araba markalarının başında Ferrari, Porsche ve Lamborghini gibi dünyanın en büyük araba üreticileri geliyor. Ayrıca oyundaki arabaları çeşitli şekillerde özelleştirebiliyorsunuz. Bu da oyundaki arabaları kendi zevkinize göre özelleştirerek rekabet etmenize olanak sağlıyor. Hem tek hem de çok oyunculu modlarda oynanabilen Asphalt 9: Legends düzenli olarak güncellenmeye devam edecek. Oyunun geliştiricileri, güncellemeler boyunca oyunun etkinliklerini ve yarış modlarını güncellemeye devam ediyor.