0%

Android için En iyi Ücretsiz Antivirüs Programları 
Bilgisayarda önemli işlemlere imza atan veya kurumsal şirkette çalışma gösteren insanların mutlaka antivirüs programını kullanması gerekiyor. Aksi durumda önemli bilgi, dosya, hesap vb. durumlar istenmeyen kişilerin eline geçebilir. Bununla da kalmıyor, bir süre sonra sistem içerisine sızarak cihazın yavaşlamasına yol açabiliyor. Bilgisayar, tablet veya telefon her ne kadar yeni olsa da casus yazılımların etkisinde kalacağından işlemleri kısa zamanda gerçekleştirmemeye başlıyor. 

Başlangıçta bilgisayarı yavaşlatmaya neden olan virüsler, ileri de donanıma da kalıcı hasar verebiliyor. Günümüzde hem ücretli hem de ücretsiz olmak üzere pek çok antivirüs programı bulunuyor. Her biri güvenilir, kaliteli ve güçlü olma bakımından birbirinden ayrılıyor. Bu noktada, akla, ücretsiz antivirüs programlarının neler olduğu ve ne işe yaradığı geliyor. Biz de buradan hareketle android için en iyi ücretsiz antivirüs programlarını derledik! Gelin birlikte, ücretsiz antivirüs programları hakkında her detayı öğrenelim. 

Antivirüs Programları Ne İşe Yarar?
Antivirüs programları, bilgisayar ortamındaki virüslere karşın yazılmış ve temizleme, belge kurtarma işlemlerini üstlenen koruyucu bir program olarak biliniyor. Söz konusu programlar ortamdaki virüsleri bulmak, karantina altına almak ve silmek üzere çeşitli yöntemleri izliyor. Antivirüs programının iyi şekilde işleyebilmesi için genel itibariyle birtakım hususları içermesi gerekiyor. Bu hususlar:

·      Antivirüs programı, üretici firma tarafından sürekli güncellenmeli ve son virüs tanımlarını mutlaka içermeli. 

·      Güçlü altyapısı ve virüs veritabanı ile koruma sağlamalı. 

·      Kaliteli ve güvenilir bir antivirüs programı olmalı.

·      Farklı zararlı ve riskli yazılımları da tespit edecek gelişmiş güvenlik özelliklerini içermeli. 

·      Sistem performansına hiçbir şekilde dramatik bir etki de bulunmamalı. 

 

Yukarıdaki hususları yerine getiren antivirüs programları büyük bir işlev görüyor. İlgili cihaza herhangi bir virüsün buluşmasının önüne geçerek güvenli bir kullanım sunuyor. Ancak virüs programlarının ideal özellikleri içeriyor olduğundan emin olmak mühim oluyor. 

Android için Ücretsiz Antivirüs Programı Kullanmak Güvenli Midir?
Antivirüs programı, virüslere karşı koruma sağlamak amacıyla geliştirilen bir tür yazılım. Virüsleri temizleme, bulma, sistemi kurtarma gibi önemli görevleri üstleniyor. Çevrimiçi olunan her an milyonlarca siber saldırıyla karşı karşıya kalmak kaçınılmaz. İster telefon ister bilgisayar istenirse tablet kullanılsın, akıllı cihazlarda kullanılacak olan ücretsiz antivirüs programları bulunuyor. Bu programlar zararlı hesaplara ve fidye yazılımlara karşı yüksek koruma sağlıyor. Aksi durumda bilgisayar içerisinde yer alan bilgiler tehlikeye girebilir. Ücretsiz antivirüs programları konusunda güvenilirliği ve işlevselliği hususunda kararsız kalınabiliyor. 

Ücretsiz antivirüs programlarının birçoğu son derece güvenli olsa da risk de taşıyor. O nedenle indirilecek antivirüs programının öncesinde test yapmak, kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmek büyük önem taşıyor. Hatta programların ücretsiz denemelerini test ederek cihazla ne kadar uyumlu olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ücretsiz antivirüs programları mobil, PC, MAC ve multi platform gibi farklı cihazlarda koruma gösteriyor. İstatistikler incelendiğinde bazı ücretsiz antivirüs programlarının koruma düzeyinin çok yüksek olduğu kanıksanıyor. Bu programlar bilgisayarı virüsten koruma konusunda garanti sunuyor. 

Android için En iyi Antivirüs Programları Nelerdir?
Antivirüs programları bulaşması muhtemel virüsleri karşı geliştirilen bir yazılım türü olarak dikkat çekiyor. Virüsleri temizleme, bulma ve sistemi kurtarma konusunda üstün rol alıyor. Çünkü çevrimiçi olunan her an binlerce siber saldırı ile karşı karşıya kalınıyor. Tablet, bilgisayar, tablet gibi akıllı cihazların tümünde kullanılacak android antivirüs programı bulunuyor. Bu program sayesinde zararlı program ve fidye yazılımlarından korunmak mümkün oluyor. 

Sayısız antivirüs programı bulunuyor. Söz konusu programların güvenilirliği ve işlevselliği ise kullanımının sonucunda meydana geliyor. Kurumsal şirketlerin, kişisel kullanıcıların veya bilgisayarda önemli işleri icra eden insanların mutlaka antivirüs programı kullanması gerekiyor. Virüsler yalnızca bilgisayarı ele geçiren dosyaları silmiyor. Bir zaman sonra sistem içine sızarak bilgisayarın yavaşlamasına neden olan virüslere de engel oluyor. Bilgisayar yeni bile olsa, casus yazılımların etkisinde kalacağından işlemleri kısa zamanda yapmamaya başlıyor. Bu durumda ilk başlarda bilgisayarı yavaşlatırken ilerleyen günlerde donanımına ciddi zararlar verebiliyor. Android için en iyi antivirüs programları bulunuyor. Bu programlar sayesinde cihazı tüm virüslerden korumak mümkün oluyor. 

Avira
Android için en iyi ücretsiz antivirüs programları arasında ilk sırada bulunan Avira, güvenilir ve güçlü bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Son derece güvenilir olan program, kötü niyetli olan durumlara karşı kapsamlı bir hizmet veriyor. Virüs, casus yazılım, fidye yazılım, solucan gibi zararlı yazılım dosyalarına karşı büyük bir koruma görevi üstleniyor. Android cihazı tamamen taraması çok kısa süren program, tüm zararlı yazılımları algılayarak ortadan kaldırıyor. 

Norton
Android bilgisayar, tablet ve telefonlar için pek çok kişisel bilgiyi koruyan Norton, sıklıkla tercih edilen antivirüs programları arasında bulunuyor. Yeni gizli siber tehditlere ve çevrimiçi aldatmalara karşın yüksek koruma gösteren cihaz, kişisel bilgileri hem güçlü hem de etkin bir biçimde koruyor. Bu program yalnızca virüs koruması yapmıyor. Aynı zamanda uygulama danışmanı, Wİ-Fİ güvenliği, cihaz güvenliği ve internet güvenliği gibi korumalar sağlıyor. 

Norton telefonu zararlı programlara, fidyelere ve reklam yazılımlarına karşı koruyor. Eğer kullanılan Wİ-Fİ ağı tehlikeliyse, bunu tespit ederek kişisel ve finansal bilgileri muhafaza ediyor. Kullanılan tarayıcı, MMS, SMS, e-posta veya sosyal ağ sitelerini kullanırken sahte web sitelerinin takip edilmesine yardımcı oluyor. Bunun dışında işletim sistemlerinde bir açıklık mevcut olduğunda bu durumu kullanıcıya bildiriyor. 

Bitdefender
Android için en iyi ücretsiz antivirüs programlarından güvenilir ve güçlü yapısıyla dikkat çeken Bitdefender sıklıkla tercih ediliyor. Özelliklerle dolu olan bu güvenlik uygulaması sayesinde bilgisayar, tablet vb. cihazlarda güvenli bir işlem gerçekleştiriliyor. Wİ-Fİ güvenlik tarayıcısı, cihaz güvenliği ve internet güvenliği içeriyor. Bu sayede cihazda bulunan önemli belgelere, uygulamalara, programlara, fotoğraflara vb. durumlara ulaşılması imkansız oluyor. 

McAfee
Android için en iyi ücretsiz antivirüs programlarının biri de McAfee oluyor. Bilgisayarı virüslerden koruma hususunda yazılımı dikkat çeken uygulama, hiçbir kullanıcıya hayal kırıklığına uğratmıyor. Antivirüs tarayıcısının dışında, ücretsiz özelliklerin içerisinde kayıp bir cihazı izleme, uzaktan kilitleme ve silme de bulunuyor. Eğer cihaz çalınırsa, uygulama çalan kişinin fotoğrafına kadar çekebiliyor. McAfee programının diğer önemli özellikleri arasında hassas bilgileri sızdırıp sızdırmama durumunu kontrol etmek yer alıyor. Gerekirse bunları kilitlemek için de bazı tarama yeteneği de bulunuyor. Aynı zamanda potansiyel olarak kötü amaçlı web sitelerine erişmeyi engelliyor. Öte yandan rahatsız edici uyarıları ve metinleri de kara listede tutmaya yardımcı oluyor. 

Total AV
Android için en iyi ücretsiz antivirüs programlarından sonuncusu ise Total AV oluyor. Kötü amaçlı yazılımları algılama oranı ve üst kalite güvenlik özelliklerini içeren özelliği ile sıklıkla tercih konusu oluyor. Android başta olmak üzere diğer işletim sistemlerine de uygun olan virüs programı, kötü amaçlı yazılımları saptıyor. Total AV içerisinde birçok özellik bulunuyor. Sistemi temizleme, kimlik avını koruma, veri ihlali izleme, kimlik hırsızlığını izleme, parola yönetme, sanal özel ağ ve gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılımları koruma gibi özellikleri içeriyor.