0%

Akıllı Saat Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Teknolojinin günlük hayatın bir parçası haline getirdiği önemli ürünlerden biri de akıllı saatler oldu. Son 20 yıldır baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji beraberinde başında “akıllı” kelimesinin olduğu ürünlerin de getirdi. Akıllı telefondan sonra ise en popüler ürün akıllı saatler oldu. Telefonla entegre şekilde çalışan akıllı saatler, ürünlerin özelliğine göre birçok farklı uygulama sunabiliyor. Çocuklar için olan akıllı saatlerde konum gösterme, anlık fotoğraf ve konuşma özellikleri bulunurken büyükler için olan akıllı saatler ise daha dikkat çeken özellikleri ile dikkatleri çekmeyi başarıyor. 


Akıllı çocuk saati son yıllarda ailelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle telaşlı ailelerin okul alışverişinde aldıkları ilk ürün haline gelen akıllı çocuk saati modelleri teknoloji dünyasında çok satılan ürünler arasında başı çekiyor. Akıllı saat modelleri, artık barındırdığı özelliklerin yanı sıra çarpıcı tasarımları ile de bir tercih sebebi haline geldi. İlk çıktığında daha kaba olan akıllı saat modelleri artık günlük casual kullanıma uygun veya daha klasik tarzı benimseyenlere uygun çizgileri ile teknolojinin yanı sıra moda dünyasının da bir parçası haline geldi. S2 Max Akıllı Saat gibi sportif ve günlük tarza uygun bir akıllı saat ile günlük şıklığınıza şıklık katabilir. Diğer taraftan ise akıllı saat teknolojisinin sunduğu özelliklerden sonuna kadar faydalanabilirsiniz. Akıllı saat modelleri de kendi aralarında farklı uygulamalar ve kullanımlar sunuyor. Bu özellikler göz önünde bulundurarak akıllı saat almadan önce bilmeniz gereken bilgileri bir araya getirdik. 


7/24 bizimle birlikte yaşayan akıllı saat modelleri her hareketimizi izin verdiğimiz derecede takip eder. Hareket sensörü, hatırlatıcıların yanı sıra sağlıklı bir yaşam için de gerekli uyarılarda bulunan akıllı saat modelleri hayatın vazgeçilmez bir parçası oldu desek abartmış olmayız. Giyilebilir teknoloji dünyasının ilk ürünlerinden biri olan akıllı saatler, her geçen gün eklenen teknolojik özellikleri ile kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor.


İşletim Sistemi ile Uyumluluk

Akıllı saat modellerine bakmaya başlamadan önce teknolojideki son gelişmelere göz atmakta fayda var. Mesaj okuma, arama, bildirimler, adam sayar özelliklerinin yanı sıra nabız, kan basıncı, EKG gibi özelliklerle ilgi odağı olan akıllı saat modellerinde ilk başta işletim sistemi ile uygunluğu göz önünde bulundurmalısınız. 

Akıllı saati kullanırken akıllı cep telefonunuz ile entegre ediyorsunuz. Bu yüzden akıllı saat tercihi yaparken ilk dikkat etmeniz gereken akıllı saatin cep telefonunuz ile uyumu olmalı. Telefonunuz yakınınızda değilken bildirimleri akıllı saatinizden takip edebilmek istiyorsanız işletim sistemi ile uyumlu olması gerekiyor. Akıllı saatinizin telefonunuzla uyumlu olmaması birçok özelliği kullanamayacağınız anlamına gelmektedir. Akıllı saat alıp efektif bir şekilde kullanmak ve uygulamalardan yararlanmak istiyorsanız önceliğiniz almak istediğiniz akıllı saatin işletim sistemini kontrol etmek olmalı.


Ekran Özellikleri

Akıllı saat alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise ekran özellikleri. Sonuçta tüm işlemleri akıllı saatin ekranından yapacaksınız. Bu yüzden sorunsuz ve yeterli bir ekrana ihtiyacınız olacak. Akıllı saatlerin tamamına yakını dokunmatik ekran olarak üretiliyor. Her kullanıma uygun bir ekran hayatınızı kolaylaştıracaktır. Sert, darbelere ve suya dayanıklı bir ekran kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Yaz günlerinde denize ve havuza girmeye uygun olması ise ekstra bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Yeni üretilen akıllı saat modellerin çoğu denize, havuza girmeye ve suya dayanıklı olarak üretiliyor. 

Ekran teknolojilerine hakim olmanız da akıllı saat alırken size bir artı olarak geri dönecektir. Ekran teknolojileri arasında AMOLED, LCD ve LED gibi birçok farklı ekran teknolojisi var. Ekran çeşitleri görüntü kalitesi kadar enerji tasarrufları ve geniş renk skalasına göre değişiklik gösteriyor. Her ekranın pil ömrü birbirinden farklı oluyor. Bu nedenle ekran teknolojisiyle birlikte pil ömürleri de dikkate alınması gereken önemli konulardan bir tanesi haline geliyor. 

 

Akıllı Saatinizi Kişiselleştirme

Herkes kolundaki saatin kendisine özel olmasını ister. Akıllı saat modelleri kişileştirme yapmaya uygundur. Her ne kadar tasarımını değiştiremeseniz de ekranını ve diğer özelliklerini kendinize uygun bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Örneğin, fotoğraflarınız için dijital bir fotoğraf çerçevesi olarak kullanabilirsiniz.


Uygulama Çeşitliliği

Akıllı saat modellerinde önemli bir diğer konu ise uygulama çeşitliliği. Akıllı telefonlar kadar büyük bir yelpazeye sahip olmayan akıllı saatlerde uygulama çeşitliliği de çok önemli. İşinize yarayacak uygulamaları sorunsuz bir şekilde indirip kullanmak istiyorsanız almak istediğiniz akıllı saatin özelliklerini mutlaka gözden geçirmelisiniz. Kısaca uygulama çeşitliliği akıllı saat seçimlerinde kilit bir rol oynuyor. 


Saklama Alanı 

Akıllı saat modellerinde bir diğer önemli konu ise saklama alanı. Geniş saklama alanına sahip olmayan akıllı saat modelleri bir süre sonra kullanıcıları zora sokabiliyor. Akıllı telefon alırken saklama alanı için gösterilen özeni akıllı saat alırken de göstermeliyiz. Depolama alanları son yılların en önemli gündemlerinden biri. Depolama alanı konusunda her geçen gün çok büyük gelişmeler yaşanıyor. Müzik dinlemeyi, arşiv yapmayı, fotoğraf ve video biriktirmeyi seviyorsanız mutlaka alanında en yüksek depolama alanına sahip akıllı saatlerinden birini alarak uzun süre sıkıntıs şekilde kullanabilirsiniz. 


Pil Ömrü

Akıllı saat modellerinde en önemli sorulardan biri de pil ömrüdür. Kolda takılarak gezilen bir ürünün gün içinde sürekli şarjının bitmesini kimse istemez. Akıllı saat teknolojisi ilerledikçe, pil ömrü süreleri de uzadı. Pil ömrü akıllı saatte birçok alanı etkiliyor. Ekranın kalitesi, kullanım süresi bunlardan sadece bazıları. Akıllı saat üzerinden müzik keyfinizin bitmesini istemiyorsanız uzun süren, dayanılıklı pilleri olan cihazları tercih etmelisiniz. Günlük kullanımınızda size en uzun süreyle eşlik edebilecek modelleri inceleyebilirsiniz. Günlük konuşma süreleriniz, gelen mesajların sıklığı, spor yapma süreleriniz gibi özellikler pil kullanımını oldukça etkiliyor. Bu nedenle size uygun saati seçerken pil ömrünün önemi artmış oluyor.


Arayüz Kullanımı

Akıllı saat modellerinde bir diğer önemli konu ise arayüz kullanımı. Aldığınız ürünün sorunsuz ve pratik bir verimlilik sağlamasını istiyorsanız arayüz kullanımını da gözden geçirmelisiniz. Her akıllı saatte arayüz farklıdır. Akıllı saatleri, klasik saatlerden ayıran en temel özellik olan arayüz; farklı renkler ve stillerle çok sayıda kişiselleştirme avantajları sunuyor. Hatta bazı akıllı saatler, dokunmatik işlem yapmak yerine; döner bir çerçeve ile komut vermenize olanak sağlıyor. Akıllı saat alırken birkaç farklı arayüz sunup sunmadığına dikkat etmelisiniz. Arayüzü istediğiniz gibi modunuza, bulunduğunuz ortama veya kullanım alışkanlıklarınıza göre seçmenizi sağlayacak bir akıllı saat size ayrıcalıklı kullanım sağlayacaktır.