0%

2023’te Çıkacak Oyunlar

2023 yılı içerisinde birden fazla bütçeli oyunlar ile karşılaşacağız.Büyük bir coşku ile beklenmektedir. 2022 yılı oyun dünyasında zirve bir yıl olarak görülmüş olsa da ,maalesef olmadı. Araya girmiş olan salgın sebebiyle, pandemi bazı oyunlar beklemeye alınmıştı. Şimdi gözler tamamen 2023 yılını hedef aldı. Sabırsızlıkla yıllardır beklenen bu oyunlar hakkında fragman videoları yayınlanarak oyun severlere sunulmuştur. 

2023’te En Çok Beklenen Oyunlar

2023 yılı içerisinde çıkması beklenen kaliteli bomba oyunlar var. Büyük firmalardan tarafından geleceği düşünülen bazı oyunlar var. Bu oyunlar;

·       Black Myth: Wukong oyunu

·       Dead Island 2 oyunu

·       Diablo 4 oyunu

·       Hogwarts Legacy oyunu

·       Lies of P oyunu

·       Marvel’s Spider-Man 2 oyunu

·       Starfield oyunu

·       Assassin’s Creed Mirage oyunu

·       The Lords of the Fallen oyunu

·       The Wolf Among Us 2 oyunu gibi belli başlı beklenen oyunlardır.

·       Black Myth: Wukong Oyunu

Piyasaya ilk sürülme tarihi 2023 olarak beklenmektedir. Black Myth Wukong oyunu geliştirici firma sahibi, Game Science’dir. İnteractive Technology Şirketi Ltd şirketi sayesinde yayımlanmıştır.

Çin menşeli olan bu oyun, son yıllar içerisinde oldukça başarılı, kaliteli oyunlar geliştirmeye başlamıştır. Özellikle de bu son zamanlar tamamen kendi kültürlerini yansıtan, destanlarını anlatan oyun ile popüler olmuştur. Bu popüler olan oyun tamamen aksiyon oyunudur. Bu oyun; Çin Hükümetinin kendi destanı anlatan  maymun kral olan Wukong’ u konu alarak anlatmaktadır. Genel anlamı ile bu oyun Souls-like türevi de bir oyun olacağı anlatılmaktadır. Oyun içerisinde, Wukong şekil değiştirme özelliği bulunacaktır. İstenildiği zaman rahatlıkla kullanacaktır. Önizleme 13 dakikalık gösterim videosu ile oyunun grafikleri ve animasyonları oldukça başarılı görünmektedir. Böylelikle tüm oyun severleri sabırsızlandırmaktadır. Dil seçeneği olarak; geleneksel Çince olarak  ve basitleştirilmiş Çince olarak  kullanılacağı tahmin edilmektedir. 

Dead Island 2 Oyunu

Zombi tarzında aksiyon korku gerilim oyunları olarak karşımıza çıkacaktır.Uzun yıllardır çıkması beklenen Dead Island 2 oyunu tam olarak bundan 8 yıl önce duyurulmuştur. Ama bir türlü çıkmamıştı. Oldukça uzun süren ve bir türlü çıkmayan bu şekilde oyunların iptal edildiği düşünülmektedir. Dead Island 2 oyunu da oyun severler için akıllarına iptal edildi düşüncesi gelmiştir. Zaman düşünceleri tersine çevirerek şimdi 2023 yılı itibarıyla çıkması beklenmektedir. Çıkacak olan bu oyunun özelliği zombi oyunu olmasıdır. Dead Island 2 oyunun konusuna yakışır bir şekilde oyun severlerin karşısına adetten mezardan kalkarak döndü.Şubat 2023 tarihleri arasında oyun severler ile buluşacağı bilgisi verilmiştir. 8 yıl aradan sonra sonunda çıkacak olan bu oyun, düşünüldüğünden çok farklıdır. Sonuçta gelişen teknoloji ile güncel performans beklenen standartların üzerinde olacaktır.

Los Angeles’ta geçecek olan bu oyun toplamda 6 karaktere olarak oynanacaktır. Oyun içerisindeki yetenek sistemi, oyuncuların kendi seçmiş oldukları karakterler ile istedikleri gibi geliştirerek farklılaştıracaktır. Diğer bir tarafta oyun içerisinde zombinin çok farklı türleri bulunacaktır. Oyun içerisindeki zombilerin türleri kişinin seçmiş olduğu kendine özgü saldırı şekilleri olacaktır. Sabırsızlıkla beklemiş oldukları bu oyunun özelliklerine daha çok dikkat ederek ilerlemeleri gerekecektir. Dead Island 2 oyunu bugüne kadar en dikkat çekici FPS ve kanlı deneyimin olacağını söylenmektedir. Şimdi gözler 23 Şubat 2023 tarihinde olacaktır. Verilmiş olan bu vaadin yerine getirip getirmeyeceği beklenilmektedir.

Diablo 4 Oyunu

Blizzard ‘ın standarta bağlamış ikoniklesen oyun serisi 2023 yılı içerisinde çıkış tarihini açıklamıştır. Diablo 4 ismi ile karanlık atmosferler ile ilgi çekici olacağı düşünülüyor. İlk olarak 1996 yılları içerisinde ortaya çıkan Diablo, döneminin en popüler oyunlar arasında yer alan bir oyundu. Bunun üzerine milyonlarca kopyası olmuştu. Diablo’nun geliştiricileri üzerinde birçok çalışmalar yapmıştır. 2012 yıl içerisinde Diablo 3 gündeme gelmiştir. Birçok oyun severler Diablo 3 ile tanışarak, oyunun mutlaka Diablo 4’ün gelmesi konusunda destek olmuşlardır. Diablo 4, 2023 Haziran ayı içerisinde piyasaya çıkacağı bildirilmiştir.

Diablo 4 bir önceki seriye göre, karanlık atmosferlere girerek, Diablo 3’ten birazcık farklı olacak. Oyun içerisinde donmuş mağaralar içerisinde uyanacaklar.  Uykudan uyandıkları an itibariyle canavarlar ile karşı karşıya kalacaklardır. Onlara karşı koymaya ulaşacaklar. Diablo 4 oyunu kurucusu Blizzard tarafından piyasaya sürülecektir. Oyunun, Xbox serisi x , s  ve Xbox one olarakta sürümü yapılacaktır. 

Hogwarts Legacy Oyunu

İngilizceden çevrilmiş olan bu oyun, Hogwart Legacy ve Avalanche Software tarafından geliştirilmiştir. Portkey Games  etiketi adı altında da İnteractive Entertainment tarafından da yayımlanacaktır. Tam bir aksiyon oyunudur.Karakteri büyücülük dünyasını parçalamakla tehdit etmektedir. Kadim sırrın anahtarını elinde tutmaya çalışan bir öğrencinin aksiyon dolu serüveni. 

Lies of P Oyunu

Neowiz tarafından geliştirilmiştir. Yine Neowiz tarafından yayına girmiştir. Bilindik bir hikaye olan pinokyodan esinlenilmiştir. Kuklalar tarafından harap edilmiş bir yerden kurtulmaktır. En iyi Aksiyon oyunlarını ve en iyi rol yapma ödüllerine aday gösterilmektedir. Lies of P oynayış hikayelerinde çeşitli becerilerin ve silah kullanmalarının eşi Savaş sahnelerine çok fazla yer verilmiştir.

Marvel’s Spider-Man 2 Oyunu

Marvel’s Spider- Man oyunu New York’un mordan dünyasından gelen ve tamamen havada dövüş oyunudur. Örümceğin duyuları örümceğin içgüdüsel tepkileri ile özel hareketleri gibi birçok farklı alanlarla sahip bir oyundur. Oldukça sürükleyicidir. Oyun içerisinde kız arkadaşı Mary Jane Watson’sa kritik zamanlarda oyuncular tarafından manipüle edilmekteydi. Oyun yapımcıları tarafından yapılan açıklamalara göre konudan sapmadan farklı değişiklikler olabileceği açıklanmıştı.Marvel’s spider-man 2 oyunu PC 5’lerde oynanacaktır.2023 yılının sonbahar zamanlarında çıkacağı düşünülüyor. 

Starfield Oyunu

Star fiyat oyunu bir astronotun uzay gemisine tırmanırken robot yüzeyde gezdiğini gösteren sinema oyunudur.Oyun İçerisinde bazı muhteşem animasyonların var olduğu bilgisi verilmiştir. Kükürtlü saçan bir ayda uzayın haydutlarına karşı oluşturulan silahlı çatışmalara sebep, yıldızlararası Dünya ile tanışılmaktadır. Oyuncular, oyun içerisinde farklı Dünya ile tanışırken karakol sistemi de kurabileceklerdir. Kullanılan Uzay araçlarının görünüşleri düzeni ve performanslarını tamamen oyuncular tarafından kişiselleştirilir. Oyun yaklaşık olarak 23 Mart 2023 tarihleri arasında çıkılacağı söylenilmektedir. Gezegenler arası istenilen yerlere keşfedebilir ve yerleşebilirsiniz. 

Assassin's Creed Mirage Oyunu

Assassin's Creed Mirage Oyunu Ubisoft Montreal tarafından geliştirilmiş aksiyon oyunudur. Yüzyılda Bağdat’ın basım isimli yankesicinin özelliklerinden bahsetmektedir. Bu yankesicinin gizli olanlar diye bilinen kadim ve sırlar vardır. Böylelikle bu kadim sırların gizemli örgüte katılarak ölümcül suikastçı olmasını konu edinmektedir. 

The Lords of the Fallen Oyunu

The Lords of the Fallen oyunu birbirleriyle bağlantılı  olan farklı alemlerden oluşan muazzam bir macera oyunudur. Tamamen ağır ve zorbalık yürüten zulüm çağının arkasından kötücül Tanrı olarak mağlup olmuştur. Fakat bu kötücül Tanrı Adyr sonsuza dek ölmüyor. Efsanevi Kara şövalyeler tarikatının parçası olarak ve onların mensubuna dahil olarak yaşayan ölüler diyarı arasına giderek savaşacaksın.

The Wolf Among Us 2 Oyunu

Çok bölümlü macera serisi olan bu oyun Telltale tarafından Unreal Engine tarafından düzenlenmiştir. Oyun içerisinde New York’un masal kahramanı yaşadığı bölümleri konu almaktadır.Böylelikle bu masalların gerçek dünyaya sıçrama ulaşma tehlikesine karşı yeni bir vaka oyunudur. Dünyaya sıçramasıyla topluluğun geleceğini tehdit etmektedir. Diğer oyunlar gibi bu oyunda 2023 yılı içerisinde çıkacak.