0%

Twitter Hesabı Nasıl Kapatılır?
Dünya gündemine yön veren Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’ın adı X olarak değişmiş olsa da kullanıcılar eski adını kullanmaya devam ediyor. Twitter hesabı kapatma işlemi düşündüğünüzden biraz daha zorlu olabilir ancak imkansız değil. Birkaç adımda hesabınızı kapatabilirsiniz.


Twitter Hesabınızı Kapatma

Twitter hesabınızı kapatmak istiyor ama nasıl yapılacağını bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek Twitter hesabınızı kalıcı olarak kapatabilirsiniz.

  • Twitter hesabınıza bilgisayardan giriş yapmanız gerekiyor.
  • Ayarlar sekmesine tıklayın.
  • En alttaki "Hesabımı devre dışı bırak" seçeneğine tıklayın.
  • Hesabınızı silmek istediğinizi onaylayın.
  • Hesabınız 1 ay içerisinde kalıcı olarak silinecektir.


Twitter Silme Öncesinde Bilmeniz Gerekenler


Sosyal medyanın demirbaşlarından biri olan Twitter, kişilerin paylaşım yaptığı bir alandan çok bir haber kanalı ve haberleşme aracı olarak da görülüyor. Twitter hesabınızı kalıcı olarak kapatmanız için en az bir ay geçmesi gerekiyor. Hesabınızı kapatmak için gerekli adımları attıktan bir ay sonra site, hesabınızı kalıcı olarak siler.


Hesabınızı Devre Dışı Bırakmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Twitter kullanıcılarının en sık karşılaştığı sorunlardan biri hesaplarını devre dışı bırakmaktır. Twitter hesabını silmek isteyen kullanıcıların öncelikle deaktivasyon sürecinden geçmesi gerekiyor. Tablet modelleri üzerinden de giriş yapabilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce akılda tutulması gereken birkaç nokta var. İşte kullanıcıların dikkat etmesi gereken noktalar:

  • Twitter hesabı devre dışı bırakılırsa, kullanıcıların adları Twitter'da görünmeye devam eder.
  • Twitter hesabının kullanıcı adını veya şifresini değiştirmek isteyen kullanıcıların hesaplarını silmeleri gerekmez. Kullanıcılar bu bilgileri güncellemek isterlerse Hesap
  • Bilgileri bölümüne gitmelidirler.
  • Mevcut kullanıcı adı ve e-posta adresi daha sonra kullanılacaksa, hesap devre dışı bırakılmadan önce değiştirilmelidir.
  • 30 günlük deaktivasyon süresi boyunca hesaba tekrar erişen kullanıcıların hesapları aktif hale gelecektir.
  • Devre dışı bırakma işlemlerini gerçekleştiren kullanıcılar 30 gün içerisinde hesaplarını yeniden oluşturmazlarsa hesap otomatik olarak kapatılacaktır.

Twitter Hesabınızı Devre Dışı Bırakmak

Twitter hesabınızı devre dışı bırakmak, ilk kalıcı silme işlemidir. Devre dışı bırakma işlemi 30 gün sürer. Kullanıcılar, devre dışı bırakma işleminden sonraki 30 gün içinde hesaplarına erişmezlerse hesap kalıcı olarak silinir. Bu şekilde kullanıcı adı ve hesap artık bağlantılı değildir.

Hesaplarını devre dışı bırakan kullanıcıların bunu yapmak için 30 günü vardır. Hesaplarını hâlâ etkinleştirmek isteyen kullanıcılar, bu nedenle 30 gün sona ermeden önce hesaplarına yeniden bağlanmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ayarlardan "Hesabımı devre dışı bırak" sekmesine tıklamalıdırlar. Bu işlemin ardından 30 gün boyunca hesaplarını açmayan kullanıcıların hesapları silinir ve artık sistemde yer almaz.


Twitter Hesabınızı Silme

Twitter günümüzün en popüler sosyal medya sitelerinden biridir. Twitter, insanların fikir alışverişinde bulunmasına ve başkalarıyla iletişim kurmasına olanak tanır. Bu nedenle ülkemizde de birçok kişi Twitter hesabı kullanmaktadır. Ancak hesabını silmek isteyen kişiler internette çok fazla araştırma yapmaktadır. Kullanıcılar Twitter web sitesine kayıt olduklarında hesaplarını kalıcı olarak silebilirler. Bir Twitter hesabını telefondan veya bilgisayardan silmek şu şekilde yapılır:

  • Öncelikle telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan Twitter hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.
  • Ardından 'Profilim' alanındaki 'Ayarlar' bölümüne gidersiniz.
  • 'Ayarlar' bölümünde en altta 'Hesabımı devre dışı bırak' sekmesini bulacaksınız. Bu sekmeye tıklayın.
  • Bu adımlardan sonra kullanıcıların hesapları 30 gün içinde silinecektir.

Bir Twitter hesabının silinmesi bu adımları takip eder. Ancak, kullanıcılar bu işlemden sonraki 30 gün içinde hesaplarına erişmemelidir. Devre dışı bırakıldıktan sonra 30 gün boyunca giriş yapılmayan hesap otomatik olarak kapatılacaktır.


Twitter Ne İçin Kullanılır?

Twitter, temel amacı insanları birbirine bağlamak ve onlara düşüncelerini geniş bir kitleyle paylaşma fırsatı vermek olan bir sosyal medya sitesidir. Twitter, kullanıcıların günümüzün en önemli haber ve olaylarıyla ilgili hikayeleri keşfetmelerine, beğendikleri içerikleri paylaşan kişi veya işletmeleri takip etmelerine veya arkadaşlarıyla bağlantı kurmalarına olanak tanır. Ayrıca, halkla ilişkiler ekipleri ve pazarlamacılar Twitter'ı marka farkındalığını artırmak ve müşterilerinin ilgisini çekmek için kullanabilir.


Twitter Nasıl Çalışır?

Twitter'ın, sizi takip etmeyi seçen herkes tarafından görülebilen ve 'tweet' olarak bilinen durum güncellemelerini yayınlayabileceğiniz bir sosyal ağ sitesi olduğundan daha önce bahsetmiştik. Tweetin içine başka makalelere veya videolara bağlantı ekleyebilirsiniz. Ayrıca Twitter ana sayfasında gezinerek takip etmeyi seçtiğiniz diğer kişilerin neler paylaştığını görebilirsiniz. Örneğin, Twitter'ı yalnızca profesyonel amaçlarla kullanabilir ve sektörünüzdeki liderleri takip etmeyi seçebilirsiniz. Ya da sadece komedyenleri takip edebilir ve Twitter'ı bir eğlence kaynağı olarak kullanabilirsiniz.


Nasıl Tweet Gönderebilirim?

Bir şey paylaşmak istiyorsanız, "N'aber?" yazan metin kutusuna basarak başlayın. Ne göndereceğinizden emin değilseniz, kısa kişisel fotoğraflarla birlikte komik bir video veya ilginç bir makalenin içeriğine bağlantı veren bir URL bırakarak ilk tweetinizi oluşturabilirsiniz.
İşiniz bittiğinde "Tweetle" demeniz yeterli. Twitter’da sadece yazı değil görsel ve video paylaşımı da yapabilirsiniz. Twitter üzerinden videoları temiz bir sesle izlemek istiyorsanız ses sistemi modellerinden birini cihazınıza bağlayabilirsiniz.


Twitter Neden Bu Kadar Popüler?

Görece yeniliğinin yanı sıra, Twitter'ın asıl cazibesi kullanım kolaylığında yatıyor. Yüzlerce ilginç kullanıcıyı takip edebilir ve içeriklerini göz açıp kapayıncaya kadar okuyabilirsiniz. Bu, günümüzün dikkat eksikliği olan dünyası için ideal. Kullanım kolaylığı sağlamak için Twitter mesajların boyutunu kasıtlı olarak sınırlamaktadır. Her mikroblog tweet'i 280 karakter ya da daha azıyla sınırlıdır. Bu boyut sınırı tweetlere göz atmayı kolaylaştırır. Ayrıca tweet yazarken odaklanmış ve akıllı bir dil kullanılmasını teşvik eder. Bu boyut sınırı Twitter'ı çok popüler bir sosyal araç haline getirmiştir.


Pazarlamacılar için Twitter

Twitter, takipçi sayınızı artırmak ve müşterilerinizle değerli ilişkiler kurmak için çok faydalı bir platform olabilir. Örneğin, karakter sınırı, takipçilerinizin ve müşterilerinizin şirketiniz tarafından düzenlenen bir web semineri veya ücretsiz bir e-kitap promosyonu gibi reklamlara hızlı ve kolay bir şekilde erişmesine yardımcı olabilir. Örnekte görüldüğü gibi, Twitter'ı ürün veya hizmetlerinizi tanıtmak için kullanabilirsiniz, ancak çok dikkatli olmanız gerekir. Tüm sosyal medya pazarlama stratejilerinde olduğu gibi, ana hedef yararlı içeriklerle müşterileri çekmek ve marka bilinirliğini artırmak olmalıdır. Twitter'ı hedef kitlenizle kişisel ve faydalı bir şekilde bağlantı kurmak için kullanabilirsiniz. Birisi ürünlerinizden veya hizmetlerinizden bahsederse, yorumlarını "beğenebilir" veya "retweet" edebilirsiniz. Ya da bir müşteri Twitter'da hizmetleriniz hakkında şikayette bulunursa, durumu gerçek zamanlı olarak çözmek için onlarla iletişime geçebilirsiniz.


Halkla İlişkiler Ekipleri için Twitter

Halkla ilişkiler alanında çalışıyorsanız, Twitter'ı müşterilerinizden biri hakkında duyurular göndermek için kullanmayı düşünebilirsiniz; örneğin bir müşterinin ürün lansman tarihini veya yaklaşan bir etkinliği tweetlemek gibi. Twitter ayrıca müşterinizin rakiplerini ve sektörünü hızlı bir şekilde anlamanıza yardımcı olabilir, onları sektör trendleri konusunda güncel tutabilir ve rakipleriyle daha etkili ve bilgili bir şekilde rekabet etmelerini sağlayabilir. Son olarak, müşterinizle çalışmak isteyebilecek profesyoneller veya etkili kişilerle iletişime geçmek için Twitter'ı kullanabilirsiniz.