0%

Telefon Strateji Oyunları Nelerdir?
Strateji oyunları, günümüz teknoloji çağında en sık oynanan ve kişisel gelişime de katkısı bulunan oyun türleridir. Her oyun, insana bir şey katar ve strateji oyunları beyin jimnastiği, zekayı aktif kullanma gibi nitelikleri ile daima ön plana çıkar. İlk zamanlarda tamamen boş vakitlerini doldurmak için oyun oynayan insanlar, giderek bu oyunların daha ciddi bir amacı olduğunu düşünerek yoğun bir çaba içerisine girerler. Günlük hayatın rutinlerinin dışına çıkarak beyin fonksiyonlarını çeşitlendirir, böylece kendilerini zinde tutabilirler. Bilgisayardan oyun oynamak, ekran kalitesi, büyüklüğü ve tuş takımı kolaylığı gibi nedenlerle daha çok sevilse de cep telefonlarında oynanan oyunlardan alınan keyif çok daha başkadır. Cep telefonu ve tablet modelleri, her an her yerde taşınması kolay olduğu için bilgisayar oyunlarına oranla günlük hayatın içinde vakit geçirebilme olanağı daha geniş bir yelpazededir.

Oyun severleri telefondan oynayabilecekleri oyunları araştırırken sıklıkla telefon strateji oyunları nelerdir sorusu ile karşılaşırlar. Bunun en önemli nedeni ise strateji oyunlarına olan yoğun ilgi ve meraktır. Kkendilerine en uygun oyunu bularak günlük rutinlerinin dışına çıkıp küçük bir mola vererek kendilerini ödüllendirirler. Telefonlar ve tabletlerde oyunların oynanabilmesi için güncelleme almaları ve yeni nesil teknolojiye uygun olarak üretilmeleri gerekir. Ayrıca birçok oyun ses ve efekt desteklidir. Telefonların ses kalitesinin de öncelenmesi gerekir. İstendiği takdirde tabletlere ses sistemi harici olarak bağlanarak ev ortamında oyunun tadı çıkarılabilir. Bütün bunların sorunsuz olarak gerçekleşmesini destekleyen Reeder, ses sistemi modelleri ve tablet modelleri ile oyuncuların ihtiyacı olan bütün ekipmanları sağlayabilir. Böylece oyunların tadını çıkarmak çok daha kolay bir hale gelir.

En İyi Mobil Strateji Oyunları
Oyun üreticileri tarafından hemen her gün sınırsız sayıda fikir ve oyun üretilerek piyasaya sunulur. Bu oyunlar arasından en kalitelisini ve oyuncuya en çok hitap edenini bulmak büyük sorunlardan biridir. Bilgisayar oyuncuları, telefonların her an yanlarında olması ve dış mekanlarda da oynayabilmeleri gibi nedenlerle cep telefonlarına indirebilecekleri oyunlara da merak salmışlardır. Gencinden yaşlısına hemen herkesin ilgisini çeken oyun türü de strateji oyunlarıdır. Her an her yerde diledikleri zaman oyun oynamak isteyen oyuncular, en iyi mobil strateji oyunları hakkında bilgi sahibi olarak kendilerine en uygun oyunu seçmek isterler. Bunun sonucunda yapılan araştırmalarda nihai olarak son zamanların en sık tercih edilen ve enler listesinden hiç inmeyen oyunlar aşağıda listelenerek içerikleri hakkında da bilgi verilmiştir.

Plague Inc.
İnsan nüfusunu yok etmenin amaçlandığı, gerçek zamanlı bir tür simülasyondur. Ortaya çıkarıldığı 2012 yılından bu yana ilgiyle oynanan Plague Inc, covid-19 salgını sırasında tekrar gündeme gelerek oynanma rekorları kırmıştır. Çünkü oyunun temelinde, farklı hastalık türleri geliştirerek insanlığı yok etmek söz konusudur ve başarı da bu şekilde elde edilecektir.

Oyun içerisinde patojen üretmeyi hedeflerken 12 farklı hastalık türüyle karşılaşmak oyuncuyu, seçeneklendirmesi ve gerçek zamanlı olmasıyla kendine çekerken distopik yapısıyla da beğenilmiştir. Stratejik yaklaşarak kısa sürede başarılı olmanın hedeflenmesi nedeniyle temelde strateji becerisini geliştirmesi bakımından da faydalı olabilecek bir telefon oyunu olarak nitelendirilir.

Clash Royale
Hem Android hem iOS destekli olması nedeniyle 2016 yılından bu yana ilgiyle oynanan Clash Royale, bugün bile en iyi mobil strateji oyunları içerisinde yer almayı başarmıştır. Savaş stratejileri söz konusu olduğunda ilk akla gelen oyun olmasına ek olarak hemen her yaş grubundan her cinsiyetten insanı kendine bağlayabilmesi de başarısını gösteren özelliklerinden biridir. Clash Royal’de çevrimiçi olarak yakın arkadaşlarla klan oluşturarak keyifli vakit geçirmek, ganimetler elde ederek klanınızı geliştirmek mümkündür. Savaşlar için belirli bir süre vardır ve bu süre, oyunun akışının sağlanması adına kısa tutulur. Oyunun temel amacı ise yapılan her savaş yani karşılaştırma sonucunda rakipten daha fazla kule yıkmak ve daha fazla hasar oluşturmaktır. Eğer herhangi bir nedenle beraberlik söz konusu olursa savaş için ek süre verilir. Yine beraberlik söz konusu olursa bu kez de can seviyesi en yüksek olan kişi galip olarak gösterilir.

Final Fantasy Tactics
Final Fantasy Tactics, stratejik bir rol alma oyunu olması nedeniyle çoğu mobil strateji oyunundan farklı bir ortam sunar. Bu sayede oyuncuların ilgisini çeker. Bu oyun da bir savaş kurgusu üzerine kuruludur fakat rol verilmesi, senaryoda seçimler yaparak değişikliğe gidebilmenize olanak tanır. Böylece her oyuncunun amacı, seçimlerine göre değişerek oyunun sonu da değişkenlik gösterecektir. Dokunmatik ekran kontrolleri, oyuncunun işini kolaylaştırdığı için en beğenilen özellikleri arasında değerlendirilir. Son zamanların en iyi mobil strateji oyunları içerisinde yer alan Final Fantasy Tactics, uzun süre akıllarda ve telefonlarda yer edecek gibi görünüyor.

Rusted Warfare
Rusted Warfare, gerçek zamanlı bir yönet- fethet mantığıyla ilerleyen savaş strateji oyunudur. Savaşları, birlikleri yönetirken aynı zamanda fetihler gerçekleştirerek oyuncu, büyüme sağlayarak ilerleme kaydeder. Çok oyunculu olarak oynanması nedeniyle sevilen oyunda, yapay zekaya karşı çarpışma modu da bulunuyor. Bu sayede internet bağlantısı olmadan da oyunu oynayabilmek mümkün. Üstelik alt yapısı buna müsait olan her marka ve model telefonlara kolaylıkla indirilebiliyor. Reeder, bu konuda son güncellemeleri alabilen bir yapı kullandığı için, Rusted Warfare oynamak Reeder telefonlarda çok daha keyifli!

The Battle for Wesnoth
The Battle for Wesnoth, fantastik temaya sahip yeni nesil bir strateji oyunudur. Savaş stratejilerini kullanarak kendinizi geliştirebileceğiniz bu oyunda düşük ücretlerle kalenizi ve yapılarınızı güçlendirmeniz de mümkündür. Harita tasarımları, çok oyunculu yapısı, 16 farklı ana senaryosuyla son zamanların en fazla tercih edilen mobil oyunları arasındaki yerini korumayı başarmıştır. Android ve iOs telefonlarda kolaylıkla oynanabilir olması da oyuncuları cezbeden önemli özelliklerinden biridir. Age Of Empires ve Red Alert oyunlarını ilgiyle oynayan oyuncular için, bu oyundaki benzerlikler de ilgi çekici olacaktır.

The Battle of Polytopia
Civilization serisi hayranlarının çok seveceği ve ilgiyle oynayacağı bir oyundur The Battle of Polytopia. Civilization’ın daha basite indirgenmiş farklı bir versiyonu olarak düşünülebilir. Oyunun temel amacı, imparatorluklarını olabildiğince genişletmektir. Şehirlerden toplanan puanlarla savaş yeteneklerinizi geliştirebilir, topraklarınızı geliştirmek için asker sayınızı artırabilirsiniz. Görüntü kalitesinin canlılığı ve itemlerin eğlenceli havası, her yaştan oyuncuyu kendine çekmeyi başarır. Savaş stratejisi oyunları arasında en iyi mobil oyunlardan biri olan bu oyunu keyifle oynayabilmek için Android ya da iOs telefonlarınıza uygulama olarak indirmeniz yeterlidir.

Into the Breach
Into the Breach, mobil strateji oyunları arasında zirveyi korumasıyla bilinir. Subset Games tarafından geliştirilen oyunda, yenilgi sonucunda her seferinde farklı bir evrene gönderilen oyuncu, bu şekilde oyuna alışabilecek ve oyuna olan merakı artacaktır. Bu özelliği sayesinde her yaştan oyuncuyu telefonların başına kitlemeyi başarmıştır. Oyun taktik tabanlı olup Faster Than Light’a olan benzerliği ile de dikkatleri çeker. Fire Emblem Advence Wars’tan esinlenilmiş olması da bu gibi oyunları güncel olarak telefonlarında oynamak isteyen kişiler için büyük bir avantaj olarak görülür.