0%

Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?
Instagram, kullanılmaya başlandığı ilk günden bu yana sosyal medya kullanıcılarının en fazla vakit geçirdiği ve sık tercih ettiği medya araçlarından biri konumundadır. Sürekli olarak güncellenmesi ve çağa ayak uydurabilmesi, kullanım kolaylığı ve network ağı dahi oluşturma gibi faydaları nedeniyle insanların Instagram kullanım oranı giderek artmıştır. Bu platform sayesinde kullanıcılar, tanınabilir hale gelip uzak mesafedeki arkadaşlarından sürekli olarak haberdar olabilmektedir. Özellikle yeni bir meslek grubu olarak değerlendirilen Influencerların da Instagram aracılığıyla işlerini yapabilmeleri, bu platformu çok daha önemli hale getirmiştir. Tablet bilgisayar modelleri üzerinden aynı cep telefonu gibi kullanılan Instagram üzerinden birçok paylaşım yapabilirsiniz. 

Bütün bu özelliklerine karşın kimi zaman kullanıcılar çeşitli nedenlerle Instagram hesaplarını silmek isteyebilirler. Yeni bir hesap açmak, bir süre ara vermek ya da farklı bir hesapla devam etmek isteyenler Instagram hesap silme nasıl yapılır araştırmasıyla bu işlemi gerçekleştirmenin yollarını ararlar. Instagram, hesabınızı kalıcı ya da geçici olarak silmenize olanak tanır. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için nasıl yapıldığını öğrenmeniz gerekir. Instagram hesabı kapatmak, hesap açmaktan biraz daha meşakkatlidir. 

Instagram Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

Instagram hesabı silme nasıl yapılır sorusunun cevabına verilecek yanıtlar, sosyal medya kullanıcıları için büyük önem taşır. Hesap dondurma işlemi, uygulama üzerinden rahatlıkla yapılabilirken bir Instagram hesabının kalıcı olarak nasıl silineceği hakkında teferruatlı ve doğru bilgiye ulaşmak çok daha zordur. Doğru adreslerden doğru adımları izlemek, internet dünyasında kötü amaçla kullanım sağlayan kişilere hesapların verilmesi gibi tehlikelerle karşılaşmamak adına önemlidir. Instagram’ın doğru adreslerden kalıcı olarak silinmesi için en güvenli yol, Instagram Yardım Merkezi’ni kullanmaktır. Bilgisayarınızda aktif olarak kullandığınız herhangi bir tarayıcıdan “Instagram Yardım Merkezi”ni aratarak ilgili panele ulaşıp giriş yapabilmeniz mümkündür. Instagram Hesabı Silmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekir: 

1- Instagram Yardım Merkezi’ne tarayıcınızdan ulaşarak ana sayfaya giriş yapın.

2- Açılan ana panelde, sol üstte sıralanan alt sekmeler içerisinden “Hesabınızın Yönetilmesi” seçeneğine tıklayın.

3- Bu seçeneğin içerisinde alt kategorilerin sıralandığını göreceksiniz. Bu alanda “Hesabınızın Silinmesi” başlığına tıkladığınızda karşınıza çıkacak ana ekrandan “Hesabını Sil” yazısına tıklayın.

4- Eğer bilgisayarınızda Instagram adresiniz açık değilse, bu ekran sizi Instagram giriş sayfasına yönlendirir. Instagram adresinize kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın.

5- Giriş yaptıktan sonra ana ekranda size sorulan “Hesabınızı neden silmek istiyorsunuz?” sorusuna cevap verin. Seçeneklerdeki herhangi bir cevap seçebilir ya da “Diğer seçeneği ile hesabı kapatmak isteme nedeninizi belirtebilirsiniz.

6- Soruyu yanıtladıktan sonra açılan ekranda Instagram sizden yeniden şifrenizi girmenizi isteyecektir. Şifrenizi, hesabın size ait olduğunu doğrulamak ve işleminizi onaylamak için yeniden girin.

7- Son olarak “(Kullanıcı adı) adlı kişiyi sil” seçeneğine tıklayın. Bu işlemin ardından hesabınız kalıcı olarak silinecektir. 

Instagram hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde hesabı geri alamayacağınızı hatırlatmak isteriz. Bu işlemi yaptıktan sonra Instagram kullanıcı olabilmek için yeniden hesap oluşturmanız gerekecektir. Önceki hesabınızdaki bütün veriler de silinmiş olacaktır. Verilerinizi almak için Instagram uygulamasını kullanarak hesabınızı silmeden önce “Ayarlar” bölümünden “Verileri İndir” seçeneğine tıklamayı unutmayın.

Cep Telefonundan Instagram Hesabı Nasıl Silinir?
Cep telefonundan Instagram hesabı nasıl silinir sorusu, son zamanlarda en sık aratılanlar olarak karşımıza çıkar. Çeşitli nedenlerle hesap silmek isteyen kişiler, anlık olarak herhangi bir başka elektronik cihaza ihtiyaç duymadan hesaplarını silmek isterler. Bu durumda cep telefonundan hesapların nasıl silineceğini bilmek önemlidir. Instagram Yardım Merkezi, yeni nesil ve güncel telefonlarda kullandığınız tarayıcıları da destekler. Instagram Hesabı silme adımlarının her birini, cep telefonunuzdan herhangi bir tarayıcı ile de gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Reeder akıllı telefon modelleri ve tablet bilgisayar modelleri ile kendi tarayıcısı üzerinden bu işlemleri kolaylıkla sağlayabilmenizin yolunu açar. Bütün güncel teknolojileri yakından takip ederek ürettiği telefon modelleriyle Reeder, çağa ayak uydurabilmesi özelliğiyle ön plana çıkar. 

Instagram Kapatma İşlemi Geri Alınabilir Mi?
Birçok Instagram kullanıcısı, Instagram hesabını sildikten sonra çeşitli nedenlerle tekrar hesabı aktif hale getirerek kullanmak ister. Instagram kapatma işlemi geri alınabilir mi soruları araştırma konusu olur. Instagram hesap silme işlemi, kalıcı olarak gerçekleştirilir ve sonrasında bu işlemin geri alınması mümkün değildir. Son aşamaya kadar karar değiştirilirse geri dönüş söz konusu olabilir fakat son adımdaki “Hesabını sil” butonuna tıklanmasının ardından hesap tamamen silinecektir. 

Instagram adresini kapatmak isteyen fakat geri dönmek istediğinde takipçilerini, gönderilerini ve kaydetmelerini kaybetmek istemeyen kullanıcılara ise bu noktada hesap silme yerine “Hesap Dondurma” işlemi tavsiye edilebilir. İstendiği zaman aynı hesabı kullanmaya devam edebilme olanağı sağlanmış olur.

Instagram Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır?
Instagram kalıcı hesap silme nasıl yapılır sorusunun detaylı olarak cevaplandırılması, kullanıcıların adımları doğru bir şekilde gerçekleştirebilmesi için önemlidir. Instagram kalıcı hesap silme işleminin Instagram uygulaması içerisindeki “Ayarlar” menüsünden gerçekleştirilmesi söz konusu değildir. Uygulama üzerinden gerçekleştirilebilecek olan işlem yalnızca “Hesap Dondurma” işlemidir. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce hesabınızı dondurmak mı istiyorsunuz yoksa tamamen kalıcı olarak kapatmak mı istiyorsunuz buna karar vermeniz gerekir. Aksi halde istemediğiniz sonuçlar sizi hüsrana uğratabilir. Eğer Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmeye karar verdiyseniz bu durumda, yukarıda belirtilen Instagram Yardım Merkezi’ni kullanmak en güvenli yöntemdir. Instagram Yardım Merkezi’ne bilgisayar, telefon ve tabletlerden ulaşılabilir. Bunun için herhangi bir tarayıcınızın olması yeterlidir. İşlemler gerçekleştirilirken hesabınızın şifresi sorulacağı için şifrenizi bilmiyorsanız öncelikli olarak yeni şifre oluşturmanız, işlemi sorunsuz olarak gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.

Instagram Hesabı Geçici Olarak Nasıl Kapatılır?
Instagram hesabının kalıcı olarak silinmesi kadar Instagram hesabı geçici olarak nasıl kapatılır sorusu da kullanıcıların merak ettiklerinden bir tanesidir. Hesapların bir süre kapatılarak istendiğinde tekrar açılabilmesine olanak tanıyan Instagram, bu işleme “Hesap Dondurma” adını verir. Bu işlemi gerçekleştirmek için tarayıcıdan giriş yapmak gerekmez. Instagram uygulaması aracılığıyla hesabı geçici olarak kapatabilmek mümkündür. Hesabı dondurma işlemi yapıldığında geri dönmek için belirli bir süre tanınır. Bu süre dolmadan hesabı tekrar açabilmeniz söz konusu değildir. Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmak için izlemeniz gereken adımlar şunlardır; 

1- İlk olarak Instagram uygulaması üzerinden hesabınıza giriş yapın.

2- Ardından “Profil” sekmenize giriş yaptıktan sonra “Profili Düzenle” seçeneğine tıklayın.

3- Karşınıza çıkan sekmede en altta yer alan “Hesabımı dondur” veya “Hesabımı geçici olarak kapat” yazısına tıklayın.

4- Sonrasında ekranda “Hesabını neden kapatıyorsun?” sorusuna seçeneklerden birini tercih ederek cevap verin. Herhangi bir cevap vermek istemiyor ya da aradığınız cevabı seçenekler arasında bulamıyorsanız “Ara vermek istiyorum” seçeneğini tercih edebilirsiniz.

5- Tercihinizi yaptıktan sonra Instagram, siz olup olmadığınızı doğrulamak adına sizden şifre isteyecektir. Şifrenizi, panelde belirtilen ekrana girin.

6- Son olarak karşınıza çıkan “Hesabımı geçici olarak kapat.” seçeneğine tıklayarak işlemi sonlandırın.

Instagram hesabı geçici olarak kapatma işlemini, hesabınızı açtıktan sonra tekrarlamak istediğinizde 7 gün beklemeniz gerekir. Dondurulan hesapların tekrar açılması için ise 3 saat beklenmesi söz konusudur. Hesap dondurma işleminin herhangi bir sınırı yoktur. Belirtilen kurallar dahilinde işlem istendiği kadar tekrarlanabilir.