0%

Oyun Dünyasına Ne Kadar Hâkimsiniz?

Hem sosyalleşmeyi hem de eğlenceyi bir arada sunan oyun sektörü günümüzde en çok rağbet gösterilen alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Pek çok farklı yol ile oynanması mümkün olan oyunlar aynı zamanda farklı amaçlara da öncülük ediyor. Kendini ifade edebilmek, stratejik gelişmeler, rekabet ve en önemlisi de eğlenirken sosyalleşebilmek gibi birçok amaç oyun dünyasında karşılık buluyor. Ne istediğinizin farkında olmak ve sevdiğiniz oyun türlerini belirleyerek oyun dünyasına hâkim olabilirsiniz. Bu konuda oyun severlere kolaylık sağlayan ve özel olarak geliştirilen tablet modellerinden yardım alabilmek mümkün. Ayrıca modern dünyanın en işlevsel cihazları arasında yer alan cep telefonu modelleri de kullanıcılarının isteklerine karşılık verebilecek tasarımları ile dikkat çekiyor. 

En Yeni Oyunlar Nelerdir?

Oyun sektörü her geçen gün kendini yenileyen ve değişen eğilimler ile oyun tutkunlarına farklı dünyaların kapılarını açıyor. En sevilen ve rağbet gösterilen oyunların farklı platformlarda da aynı heyecan ile oynanabilmesi için geliştirilen versiyonları bulunuyor. Geniş bir kategori ile oyun severlerin beğenisine sunulan seçenekler için en çok tercih edilen platform oyunlar için özel dizayn edilen tablet modelleri olsa da sektörün ve kullanıcıların artış göstermesi bu konuda da yenilikler getiriyor. Son teknoloji ile tasarlanan cep telefonu modelleri de en yeni oyunların sevenleri ile buluşmasına öncülük ediyor. Ayrıca oyun konsolları ve masaüstü bilgisayarlar da eğlenceli vakit geçirmenin diğer yolları olarak tercih ediliyor. En yeni oyunlar ve içerikleri hakkındaki detaylı bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

Fire Emblem Engage

  • İlahi ejderha uyanıyor! Farklı dünyalarda bulunan kahramanlar ile birlik olan dört ayrı krallık oluşan kötülüğü yok edebilmek için Fell Dragon’a karşı bir savaş açtı. Düşmüş ejderi uykusundan uyandıran tam bin yıl aranın ardından zayıflayan mühür! Bir İlahi Ejder olarak, zengin stratejiler ve güçlü kişiselleştirme kullanarak kaderini karşıla. 12 Amblem Yüzüğü topla ve Elyos Kıtasına barışı geri getir.
  • Takımınızı geçmiş oyunlardaki kahramanlar ile oluşturun. Daha güçlü bir savunma oluşturabilmek için amblem yüzüklerinden yardım alın. Kendi gücünüze Celica, Marth ve diğer kahramanların gücünü ekleyin. 
  • Dövüş tarzınızı yenileyin. Görünümleri birleştirmek ile yetinmeyin, becerilerden ve silahlardan daha fazlasını kullanın. Stratejik planlamalar ve savaş taktikleri ile yenilmezliğinizi ortaya koyun. 
  • Somniel’e hoş geldiniz! Elyos kıtasının yukarısındaki gökyüzünde bulunan operasyon üssünüz Somniel cennetini keşfedin. Oyuncunun yaklaşan savaşlara hazırlanması ve bağları güçlendirmesi için çeşitli olanaklara ve etkinliklere ev sahipliği yapar.

Oyundaki amblemler;

  • Amblem Marth: Başlangıçların amblemi olarak bilinir. asalet ve karizma ile dolup taşan, kahramanlar arasında bir kahraman. Savaşta düşmanın niyetini okur ve bir dizi saldırıya karşılık verir. 
  • Celica Amblemi: Yankı amblemi olarak bilinir. Canlı bir ülkenin prensesi ve aynı zamanda bir savaşçı rahibe! Kutsal büyüsü, canavarların belasıdır. 
  • Amblem Sigurd: Kutsal savaş amblemi olarak bilinir. Güçlü bir soydan gelen bir şövalye! Yüksek hareket kabiliyetine ve güçlü mızrak saldırılarına sahiptir. 
  • Leif Amblemi: Şecere amblemi olarak bilinir. Damarlarında iki haçlı askerinin kanının aktığı cesur bir prens! Balta, kılıç ve mızrak konusunda uzman, çok yönlü bir şövalye…
  • Roy Amblemi: Bağlama amblemi olarak bilinir. Bir general olarak öne çıkan, cesur ve zeki bir asilzade! Düşman saldırılarına dayanır ve kılıcıyla bir yol açar. 
  • Lyn Amblemi: Blazing amblemi olarak bilinir. Doğada yaşayan göçebe bir kabileden virtüöz bir kılıç ustası! Yakından gelen düşmanları kılıcıyla, uzaktakileri ise yayı ile yener. 
  • Amblem Eirika: Kutsal amblem olarak bilinir. Barış uğruna kılıcını eline alan şefkatli bir prenses! Parlayan kılıcı, düşmanının savunmasını paramparça eder. 
  • Amblem Ike: Parlaklık amblemi olarak bilinir. Savaşta benzersiz beceriye sahip ünlü bir paralı asker lideri! Güçlü kılıcı ve baltasıyla engelleri yok eder. 
  • Amblem Mikaya: Şafak amblemi olarak bilinir. Garip iyileştirici güçlerin yanı sıra gelecek vizyonlarının taşıyıcısı! Aydınlatıcı büyü ve iyileştirici bir asa ile müttefikleri destekler. 
  • Amblem Lucina: Uyanış amblemi olarak bilinir. Her şeyin değişebileceğini bilen ve umutsuzluğa kapılmayacak bir kraliyet varisi! Müttefiklerle bağlar kurar ve düşmanlara saldırmak için güçlerini birleştirir. 
  • Amblem Corrin: Kader amblemi olarak bilinir. Demir iradesine ve ilk ejderhaların kanına sahip biri! Toprakta uyuyan bir sihir olan ejderha damarlarına dokunabilir.
  • Amblem Byleth: Akademi amblemi olarak bilinir. Öğretmen olan bir paralı asker! Çeşitli kahraman kalıntılarını kullanır ve çeşitli taktikler bilir. 
    Forspoken

Hem Athia’yı hem de sakinlerini geliştirilmiş dövüş tarzınız ve parkur deneyimleriniz ile kurtarın. Oyun içeriğinde yer alan argo konuşmalar, uyuşturucu betimlemesi ya da şiddet içeriği herkese hitap etmeyebilir. 

Ana özellikler; 

İsteksiz Bir Kahramanın Destanı: Nefes kesici, fantastik bir diyara gizemli bir şekilde götürüldükten sonra eve dönüş yolunu arayan Frey'e unutulmaz bir yolculukta liderlik edin. Frey felaketlerle dolu Break'te seyahat ederken ve muazzam bir gücü nasıl kullanacağını keşfederken Athia'nın gizemlerini çözün.
Güzel ve Zalim Bir Açık Dünya: Çarpıcı grafikler ve en son teknolojiyle hayata geçirilen olağanüstü manzaralar ve dünya dışı yaratıkların çarpıcı bir ülkesi olan Athia'nın geniş diyarlarını keşfedin. Gizemli bir karanlığın dokunduğu her şeyi kirlettiği yozlaşmış bölgelerin derinliklerine dalın.
Özelleştirilebilir Büyü Cephaneliği: Hızlı tempolu ve canlandırıcıdan stratejik ve metodik olana kadar çeşitli oyun tarzlarına hitap eden çok çeşitli güçlü yeteneklerle büyülü savaşta çarpık canavarları ele alın.
Sezgisel, Sihirle Geliştirilmiş Parkur: Duvarlara tırmanın, kanyonların üzerinden atlayın, baş döndürücü yüksekliklerden atlayın ve uçsuz bucaksız arazilerde koşun. Frey'in benzersiz yetenekleri, açık dünyada akıcı bir şekilde kolaylıkla dolaşmasına olanak tanır.


Dead Space

  • Bilim kurgunun ve hayatta kalma mücadelesinin korku klasiklerinden biri olan bu oyun; deneyimin daha sürükleyici ve derin olabilmesi için baştan sona yenilendi. Etkileyici atmosferik sesler, görsel derinlik ve oynayış geliştirmelerinde yapılan düzenlemeler orijinal oyunun heyecanına sadık kalınarak yapıldı. 
  • Isaac Clarke sıradan bir mühendis iken büyük maden gemilerinden biri olan USG Ishimura’nın tamir edilebilmesi çıktığı görevi sırasında korkunç şeylerin yaşanmış olduğunu keşfeder.
  • Katledilen gemi mürettebatının yanı sıra çok sevdiği ortağı Nicole’ün gemide kaybolduğunu fark eder. 
  • Tek amacı; partnerini bulabilmek için Ishimura’nın çevresinde yaşananların arkasındaki korkunç sırrı ve gerçeği ortaya çıkarabilmek isteyen Isaac Clarke’ın elinde sadece sahip olduğu beceriler ve mühendislik araçları vardır. 
  • Necromorph isimli düşman yaratıklarının arasında sıkışıp kalan Clarke, maden gemisinde yaşanan dehşeti araştırırken bir yandan da altüst olan akıl sağlığı ile hayatta kalabilme mücadelesi verir. 
  • Katledilen mürettebatın odalarındaki detayların korkutucu gerçekliği, çalışma alanlarından ıssız geminin tüylerinizi ürpertecek atmosferik sesleri sizleri gergin ve beklenmedik anların içinde sürükleyerek büyüleyici bilim kurgu ortamını kesintisiz bir şekilde keşfedebilmenizi sağlayacak. 
  • Gemide ortaya çıkan korkunç şeylerle mücadele edin. Talihsiz olaylar yaşayan mürettebata ait son kayıtları değerlendirin ve hayatta kalmayı başaran birkaç ile karşılaşarak Ishimura’da yaşananların arkasındaki karanlık sırrı ortaya çıkarın. 
  • Gemideki kâbus ile yüzleşirken Isaac’in sahip olduğu mühendislik malzemelerini farklı amaçlar için geliştirin. Düşmanlarınızı keskin ve yaratıcı bir şekilde yok edin.

Hogwarts Legacy 

  • Hogwarts Legacy, ilk olarak Harry Potter kitaplarında tanıtılan dünyada geçen sürükleyici, açık dünya bir aksiyon RPG'sidir. İlk kez 1800'lerde Hogwarts'ı deneyimleyin. Karakteriniz, büyücülük dünyasını parçalamakla tehdit eden kadim bir sırrın anahtarını elinde tutan bir öğrenci. Artık aksiyonun kontrolünü elinize alabilir ve büyücülük dünyasında kendi maceranızın merkezinde olabilirsiniz. 
  • Açık bir dünyayı keşfedin: Büyücülük dünyası sizi bekliyor. Hogwarts, Hogsmeade, yasak orman ve çevredeki Overland bölgesinde özgürce dolaşın.
  • Seçtiğiniz bir büyücü ya da cadı olun: Yolculuğunuz sırasında farklı büyüleri keşfedin ve iksirleri öğrenin. Efsanevi canavarlar ile ilgilenmeyi ve büyüleri bitkileri yetiştirmeyi ihmal etmeyin. Evinize yerleştikten sonra tüm öğrendiklerinizi pekiştirin. 
  • Deneyimlediğiniz maceraların keyfini sihir dünyasına taşıyın: Henüz keşfedilmeyen bir çağ! Gizli kalan gerçekleri ve sırları açığa çıkarmak için büyücülük dünyasının ayrıcalıklarından yararlanın. Bu eşsiz dünyayı büyük tehlikelere sürükleyecek tehlikeli biri ile savaşın. Yalnız goblinlere, kara büyülere ve trollere karşı da gardınızı alın. 

Atomic Heart

  • Çılgın ve yüce bir hayalî dünyada patlayıcı karşılaşmalara katılın. Rakiplerinize göre belirleyeceğiniz dövüş stilinizi çevrenizi kullanarak bir üst seviyeye yükseltin. Yerine getirmeniz gereken görevler sırasında donanımlarınızı yükseltmek size avantaj sağlar. Gerçeği istiyorsanız kan dökmeye hazır olun. 
  • İnsanların yaşadığı harikalar diyarına hoş geldiniz. Hayali kahramanlar ve ateşli robotlar bu dünyadaki insanlara büyük bir uyum ile eşlik ediyor. Ancak durum şimdi hiç de öyle değil! Robotların yeni kontrol sistemini ne bozdu? Küresel bir komplo mu yoksa sadece feci bir kaza mı? 
  • Bir anda ortaya çıkan süper güce sahip robotlar, ürkütücü makineler ve mutasyona uğrayan yaratıklar! Gerçek olamayan bu dünyanın gizli gerçeklerini ortaya çıkarmak sizin elinizde!