0%

Microsoft’tan Xbox İçin Çevre Dostu ve Sürdürülebilir Yeni Oyun Kumandası

Oyun kumandasının bilinen bir diğer adı oyun koludur. Bilgisayar oyunları için özel olarak dizayn edilen bir kontrolcü niteliğini taşır. Bilgisayar oyunu oynamayı seven kişilerin en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan oyun kumandası; tablet bilgisayarlar için geliştirilen oyunlara özel olduğundan farklı amaçlarda kullanımı çok verimli olmayabilir. Oyuncu kumandalarının kontrolcü niteliği taşıması; Xbox konsolu ve diğer oyunlar ile etkileşim kurulabilmesine ve istenen kontrollerin sağlanabilmesine olanak tanımasından kaynaklanır. Genel olarak değerlendirildiğinde; arabirime ait olan bölümler arasında hızlı ve sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilmenizi sağlasa da oynanan oyununun türüne göre farklı işlevselleri de mevcuttur. Oyun tutkunlarının rağbet ettiği Microsoft Xbox, kullanıcıları için hem çevre dostu hem de sürdürülebilir özelliği taşıyan yeni bir oyun kumandası tasarladı. “Xbox Remix Special Edition” ismi ile kullanıcıların beğenisine sunulan oyun kumandası günün anlam ve önemine sağladığı uyumu gözler önüne sererek 22 Nisan günü kutlanan Dünya Günü’nde lanse edildi. Oyun kumandasının öne çıkan sürdürülebilir özelliği ile bağdaştırılmasının amacı üretiminde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemelerdir. 

Sürdürülebilir Xbox Oyun Kumandası Yapımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Tasarımı Microsoft tarafından gerçekleştirilen Xbox Remix Special Edition oyun kumandasının üretimi sırasında; eski oyun kumandalarının yanı sıra CD ve otomobillerde bulunan far kapakları kullanılıyor. Kullanıcılarına ek olarak bir özellik sunmasa da her oyun kumandası görünümünün kendine has olacağı belirtiliyor. Microsoft kumandaların üretimi sırasında kullandığı geri dönüştürülmüş malzemelerin geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirtirken, her ürünün imalatında yeniden zımpara edilen materyallerin haricinde geri dönüştürülen reçine kullanımına yer veriyor. Yeniden zımpara edilerek üretimde yer bulan bazı malzemelerin elde edilecek performans ya da dayanıklılık konusunda herhangi bir sorun yaratmadığı da ifade ediliyor. Microsoft; her bir Xbox Remix Special Edition oyun kumandasının kendine has bir görünüm sunması ve hissiyat oluşturmasını; yeniden zımparalanan malzemelerin geri dönüştürülen reçine ile birleşimi sonucunda meydana gelen ince varyasyonlara, toprak tonundaki renklere, oluşan kıvrımlara aynı zamanda da doku ve işaretlere sahip olmasından kaynaklandığı şeklinde tanımlıyor. Ayrıca Microsoft tarafından topografik doku desenleri ile ilgili yapılan bir başka tanımlama ise; “Dünya’nın dinamik manzarasına gönderilen bir selam” olarak ifade ediliyor. Bu desenler oyun kumandalarının tetik tuşlarında, yan kavrama alanlarında ve tamponlarında görülüyor. Merkezi Redmond’da yer alan Microsoft; bölgede sıkça görülen ve mantarlar ile fotosentetik alglerden oluşan simbiyotik birliktelikler sonucu meydana gelen likenden esinlendiği yeşil rengini kumandanın ön kısmında bulunan D – Pad ve Xbox butonunda kullanmıştır. Sürdürülebilir bir gelecek oluşturabilmek ve bu konudaki farkındalığı arttırabilmek amacı ile çevre sorunlarına dikkat çeken Microsoft, plastik atıklar ile yaptığı üretimlerde plastik sürahi ve Xbox One serisine ait olan eski kumanda parçalarına da yer veriyor. Dünyamızda her yıl oluşan ve 50 milyon tonu geçen elektronik atıkları; tablet bilgisayarlar, cep telefonları, ses sistemleri, beyaz eşyalar, televizyonlar ve oyun konsolları oluşturuyor. Bu da firmanın eskiyen oyun kumandası ve konsollarını üretimde değerlendirme fikrinin fark yaratmasına büyük katkı sağlıyor. Bu durum oyun sektöründeki donanımların hem çevresel olarak yaratmış olduğu etkinin azaltılabilmesi bakımından hem de oyun kumandasının üretimi sırasında kullanılan maden ve mineraller (çinko, bakır, altın, nikel ve benzeri) açısından son derece önem arz ediyor. Xbox Remix Special Edition oyun kumandası sadece üretiminde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemeler sayesinde fark yaratmak ile kalmayıp pil tüketiminde sunduğu avantaj ile de oldukça caziptir. Tek kullanıma sahip olan piller yerine 30 saate varan pil ömrü bulunan ve 4 saat içerisinde şarj olabilen pil takımı da ürünün sürdürülebilir oluşunu destekliyor. 

Sürdürülebilir Xbox Oyun Kumandasının Özellikleri Nelerdir?

  • Kablosuz özellikli oyun kumandasında yapılan iyileştirmeler kullanıcılara performans ve konfor anlamında avantaj sağlarken ayrıca anında paylaşım yapabilmeleri konusunda da olanak tanır. 
  • Xbox One haricinde bulut oyun cihazları ve Windows 10 / 11 ile de kusursuz bir uyum içinde çalışır. 
  • Kauçuk özellikli mor renkli dalgalı yüzeylere sahip olan oyun kumandası ile benzersiz bir deneyim yaşayın.
  • Rakiplerinize karşı bir adım önde olabilmeniz için tasarlanan yassı ve tetik düğmelerinin yanı sıra arka gövdesi kaymaz yüzey özelliği ile elde edeceğiniz performansa katkı sağlar. 
  • Yön düğmeleri hibrit özelliğine sahiptir.
  • Düğme eşleşmesinin yanı sıra Bluetooth teknolojisi de kullanıcılarına sunduğu avantajlar arasında yer alır. 
  • Xbox Remix Special Edition oyun kumandası ile gerçeküstü bir deneyime hazır olun.
  • Kullanabileceğiniz Xbox donatı uygulamaları sayesinde oyun kumandanızda özel profiller oluşturabilir ya da düğmelere farklı işlevsellikler ekleyebilirsiniz. 
  • Oyun konsolunun yanı sıra mobil cihazlar ve bilgisayarlar ile de eşleştirme yapabilirsiniz. 
  • Oyun kumandasının yardımı ile sadece oyun oynarken değil geçiş yaparken de hız elde edebilirsiniz. 
  • Kumanda da yer alan “özel paylaş düğmesi” ile ekran görüntüsü ve kayıtların yanı sıra daha fazla içeriği hem sorunsuz hem de hızlı bir biçimde yakalayabilir ve paylaşabilirsiniz. 
  • Hedefe kilitlenmek için kullanacağınız hibrit yön düğmeleri; yassı ve tetik düğmeler ile kaymaz yüzeye sahip arka gövde ile desteklenir. 
  • Kolay bir şekilde eşleştirme ve geçiş yapabileceğiniz cihazlar;
    - Xbox Series X
    - Xbox Series S
    - Windows bilgisayar
    - Android ve iOS özellikli cihazlar
  • Xbox kablosuz ve Bluetooth teknolojisini içeren oyun kumandası; Windows 10 / 11 bilgisayar, konsol, tablet ve cep telefonları ile uyumludur. Aynı zamanda sahip olduğu 3,5 mm stereo mikrofonlu kulaklık jakını da uyum gösteren bütün mikrofonlu kulaklıklar ile kullanabilmeniz mümkündür. 


Sürdürülebilir Xbox Oyun Kumandası Diğer Oyun Kumandalarından Farkı Nedir?

Xbox oyun kumandalarının kullanıcılarını memnun eden yönlerinden biri uyumluluk konusunda geriye dönük olmasıdır. Microsoft tarafından tasarlanan kumandalar arasındaki farklar oldukça küçük ancak sağladığı avantaj büyüktür. Xbox One serisinin önceki nesil oyun kumandaları; yeni nesil S ve X serisi ile sağladığı uyum ile oyun severleri memnun ediyor. Bu sayede eski kumandaların yeni nesil için de rahatlıkla kullanılabilmesi mümkün oluyor. Microsoft 8 yıl içerisinde çıkardığı birkaç farklı model ile dikkat çekiyor. Önceki nesilde yer alan Xbox One serisi ikiye ayrılıyor. Bunun nedeni ise orijinal kumandada Bluetooth özelliği dâhili olarak yer almaz iken Xbox One S serisinde bu özellik mevcuttur. Bu özellik Apple ya da PC kullanıcılarına avantaj sağlıyor. Orijinal oyun kumandalarının PC’de kullanılabilmesi için ek olarak uyum sağlayan bir adaptör ihtiyacı doğarken S serisinde bağlantı Bluetooth kulaklık ile yapılabiliyor. Kulaklık girişi de iki kumanda arasında bulunan bir diğer farklılık olarak öne çıkıyor. Kablolu kulaklık girişi Xbox S serisinde bulunuyor. Profesyonel oyuncuların beklentilerine karşılık verebilmek için Microsoft elite kumandayı tasarladı. Uzun süreli bir kullanım sağlanabilmesi için oyun kumandasının üretiminde kauçuk malzeme kullanılıyor. 360 gr ağırlığı ile diğer modellere göre daha ağır bir tasarımı bulunsa da eldeki sağlamlığı beğeni kazanır. Oyuncuların D – Pad ile ilgili yaptığı yorumları göz önünde bulunduran Microsoft; yüksek hassasiyet ve analog hissiyatı sunan D – Pad’i geliştirdi. Elite kumandanın kişiselleştirilebilir olması da avantaj sağlayan bir başka yönüdür. Özellikle hem hassas hareket etmeniz hem de seri olmanız gereken oyunlar için eşsiz bir deneyim sunuyor. Firma tasarımlarında yer alan Elite Series 2 modeli ise pil ile değil şarjlı sistem ile kullanılabilir olması ile öne çıkıyor. 

Çevre Dostu Xbox Oyun Kumandaları İle Yeniliği Keşfedin!

Microsoft bugüne kadar tasarlamış olduğu farklı oyun kumandalarında devrim yaratacak farklılıklar yerine ufak değişiklikleri tercih etmiştir. Bu durum aslında kullanıcılar açısından avantaj sağlayan durumlardan biri olarak öne çıkar. Son tasarım ürünü olan Xbox Remix Special Edition oyun kumandası “sürdürülebilir” özelliği ile pek çok kişinin beğenisini kazandı. Özellik anlamında diğer kumandalardan pek bir farkı bulunmasa çevre dostu olması ve üretiminde geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılması kumandanın en önemli ayırt edici farkıdır.