0%

Instagrama Giriş Hareketleri Hakkında Her Şey 
Popüler sosyal medya hesaplarından olan instagram, yediden yetmişe herkesin kullanımında bulunuyor. Fotoğraf paylaşımı, video, etkinlik ve akım gibi aktiviteler her kullanıcının ilgisini çekiyor. Instagram giriş hareketleri ve hareket durumu gibi detaylar ise, kişilerin merak ettiği konular arasında bulunuyor. Instagram kullanıcıları, hesaplarını bu sayede kontrol altına alabiliyor. Hareket durumu ve giriş hareketleri gibi özellikler ile insanların nereden, ne zaman hesaba giriş yaptığıyla ilgili detayları sunuyor. Böylece bireyler, hesaplarına başka insanların girip girmediği konusunda bilgi sahibi olabiliyor. Instagram kullanıcıları bazı anlarda ise, platformdaki hareket durumlarını kapatma özelliğini kullanmayı yeğliyor. Instagram hareket durumu sayısız insanın sevdiği özellikler arasında yer alıyor. Bu durum sohbet edilen insanların aktif olup olmadığı konusunda bilgi veriyor. Ancak kullanıcıların bir kısmı, bu özelliği kullanmayı istemezken kimisi açmayı istiyor. Söz konusu işlemler için yapılması gereken hususlar ise son derece basit.  Aynı şekilde instagram giriş hareketlerini silmek de oldukça kolay oluyor. Basit birkaç adımla instagram giriş hareketleri hakkında her şey!

Instagram Giriş Hareketlerine Nasıl Bakılır?
Instagram kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı problemlerin arasında konum ayarlarının yanlış olması yer alıyor. Giriş hareketlerini her kullanıcının kontrol ediyor olması, hesap güvenliği bakımından oldukça önemli oluyor. Giriş konumu, birey hesabına her giriş yaptığında otomatik biçimde kaydediliyor. Instagram giriş hareketlerinde farklı bir konum yer alıyorsa eğer, bilinmeli ki, kullanıcıların hesapları başkalarının kullanımında. Yani hesaba giriş yapılan kullanıcı adı ve şifre başka insanların elinde olabiliyor. 


Giriş konumlarına bakıldığında farklı bir konum görülüyorsa, girişi gösteren başlığa dokunularak, “bunu ben yapmadım” butonuna basmalısınız. Daha sonra eski şifreden tamamen bağımsız olan bir şifre belirlemeniz tavsiye ediliyor. Aynı zamanda hesap güvenliğinin sağlanabilmesi açısından iki faktörlü kimlik doğrulamasının aktif edilmesi tavsiye ediliyor. Kullanıcıların büyük bir bölümü, konum bilgilerine nereden girildiği hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. 

Instagram giriş hareketlerine girilmesi için izlenmesi gereken adımlar son derece basit oluyor. Bunlar arasında aşağıdakiler yer alıyor: 

  • Instagram
  • Profil
  • Ayarlar
  • Gizlilik
  • Giriş Hareketleri

Sekmeleri takip edildiğinde tüm konumları görüntüleyebilmek mümkün oluyor. Bu sayede instagram hesabınıza kimin girip girmediği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Instagram Giriş Hareketleri Farklı Şehir Gösteriyor 
Instagram giriş hareketleri bir kişi tarafından kullanıldığı takdirde tek bir şehri gösteriyor. Ancak hesaba birden fazla insan giriyorsa, o hesabın ele geçirildiği anlamını taşıyor. Instagram giriş hareketlerine bakılmadı için mutlaka aşağıdaki hususların izlenmesi ve güvenliğin sağlanması öneriliyor. 

  • Öncelikle uygulama veya tarayıcı üzerinden sosyal medya hesabına girilmesi gerekiyor.
  • Giriş hareketlerine bakılacak olan hesabın bilgileri, giriş sayfasında uygun bir biçimde yazılmalı.
  • Açılan ana sayfanın alt bölümünde bulunan profil sekmesine tıklanmalı.
  • Profil sekmesinin hemen üst bölümünde yer alan 3 çizgiye tıklanmalı.
  • Üç çizginin ardından açılan menüde ayarlar seçeneğine gidilmesi gerekiyor.
  • Ayarlar bölümünde sıralanan başlıkların arasında bulunan güvenlik sekmesine tıklanması öneriliyor.
  • Güvenlik ayarlarında bulunan seçeneklerin arasında ise, şifrenin altında bulunan giriş hareketlerine tıklanmalı.
  • Giriş hareketlerinin bulunduğu sayfa yüklendiğinde ise, o güne kadar instagram uygulamasının açıldığı tüm konumlar sıralanıyor.

İşte bu aşamadan sonra konum farklı şehri gösteriyorsa, hesabınız için izlemeniz gereken birkaç yol bulunuyor. Bunlar: 

  • Giriş hareketlerine girildiği zaman o güne kadar instagramın açıldığı tüm konumlar görülebiliyor. Sıralanan tüm konumlar kontrol edilebiliyor.
  • Konumlara bakıldığında ve herhangi birinin hesap sahibine ait olmadığı görüldüğünde, güvenlik problemi var demek oluyor. Yani başka bir konumdan giriş yapıldığı anlamını taşıyor.
  • Söz konusu problemi ortadan kaldırmak ve diğer konumu sıfırlamak için hatalı konumun üzerine tıklanması gerekiyor.
  • Yanlış konumun üstüne tıkladıktan sonra, bunu ben yapmadım butonuna basılması gerekiyor.
  • Yanlış konumun düzeltilmesinden sonra şifrenin de değiştirilmesi gerekiyor.
  • Eski şifreden tamamen bağımsız olan bir şifre belirlemeniz tavsiye ediliyor.
  • Aynı zamanda hesap güvenliğinin sağlanabilmesi açısından iki faktörlü kimlik doğrulamasının aktif edilmesi tavsiye ediliyor.

Instagram Giriş Hareketlerinde Konum Değiştirme
Instagram’a gelen yeni güncelleme ile hesap giriş hareketlerini kontrol etmek mümkün oluyor. Giriş hareketlerinde en fazla karşılaşılan problemlerden biri, instagram uygulamasında başka bir ilin ve ülkenin görülmesi oluyor. Yani farklı bir kullanıcı tarafından başka bir konumdan giriş yapıldığı görülebiliyor. Giriş hareketlerinde bulunan konum ise, her zaman doğru rotayı göstermeyebiliyor. Esas kullanıcının konumu doğru ve başka bir cihazdan daha giriş hareketinin olduğu görünüyorsa, mutlaka şifrenin değiştirilmesi tavsiye ediliyor. Eğer yan uygulamalar kullanılıyorsa, hesap açık durumuna getirilebiliyor. Bu durum ise, instagram giriş hareketlerinin problemi sayılmıyor. 

Farklı cihazlardan instagram hesabını açan insanların giriş hareketliliği hakkında endişe duymaması gerekiyor. Farklı konum ve başka bir cihaz görüldüğünde, hesabın büyük bir tehlike altında olduğu anlaşılabiliyor. Özellikle farklı şehir görüldüğünde, hemen güçlü bir şifre almalısınız. Hatta çift faktörlü doğrulama alınması tavsiye ediliyor. “Takipten çıkanları görme” veya “profile bakanları görme” gibi uygulamaların kullanılması hesabı büyük ölçüde riske atıyor. Giriş hareketlerinde problem olarak görülen bu durumlar büyük tehlikeler yaratabilir.

Sosyal medya hesapları her geçen gün daha da risk altına giriyor. Özellikle instagram hesabını güvende tutmak adına giriş hareketlerini kontrol altına almak mühim oluyor. Giriş hareketleri kontrol altına alındığında aslında güvenlik adına büyük bir adım atılmış oluyor. Farklı bir cihazdan hesabınıza girildiği zaman size herhangi bir bildirim gelmiyor. Bunun için sürekli giriş hareketlerine girilerek kontrol edilmesi gerekiyor. Instagram giriş hareketlerinde eğer konum yanlış görünüyorsa, üzerine tıklayarak “bunu ben yapmadım” butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu sayede konumunuzun doğru görünmesini mümkün kılabilirsiniz. Instagram uygulamasında herhangi bir konum kapatma gibi özellik yer almıyor. Kullanıcıya bildirim gitmesi, asla rahatsız eden bir olay olmuyor. Özellikle güvenlik bakımından giriş hareketlerine bakılması son derece önemli oluyor. O yüzden instagram konum kapatma gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Instagram Giriş Hareketlerini Silme 
Instagram kullanıcıların sağlıklı ve güvenli bir hesap yönetebilmeleri için birçok özellik sunuyor. Ancak bu özelliklerin arasında yalnızca giriş hareketlerini silme özelliği yer almıyor. Söz konusu özelliğin bulunmaması ise, kullanıcıların hesaplarını daha güvende tutuyor. Eğer silme özelliği bulunsaydı, başka kullanıcılar tarafından hesaba giriş yapıldığında bu durumu hesap sahibinin öğrenmesi güç olurdu! Hesabı güvende tutabilmek adına uygulamanın sunduğu bütün güvenlik önlemlerini aktif etmek gerekiyor. 

İnstagram hesabına bir başkasının girip girmediği ise kolay bir biçimde öğrenilebiliyor. Genelde hesaba bir başkasının girmeye çalıştığı anda bir uyarı gelebiliyor. Bu uyarı, hesaba başka bir cihaz ya da konumdan giriş yapıldı şeklinde oluyor. Ayrıca bu uyarı hem maile hem de instagram hesabına gelebiliyor. Güvenlik bakımından yapılması gereken ilk şey ise, şifre değiştirmek ve bütün cihazlardan çıkış yap butonuna basmak oluyor. Bu sayede, hesaba bir başkası giriş yapsa bile uygulama o insanı otomatik bir biçimde hesaptan atıyor. 

Hesap güvenliğinin sağlanabilmesi açısından iki faktörlü kimlik doğrulamasının aktif edilmesi tavsiye ediliyor.