0%

Fortnite Nasıl Daha Hızlı Yapı Yapılır?

Fortnite oyunu için hızlı hareket etmek oyunculara büyük avantaj sağlar. Son yılların en popüler oyunlarından biri olan Fortnite ile eğlenmenin yanı sıra başarı elde etmek istiyorsanız bilmeniz gereken bazı önemli detaylar var. 

Fortnite'ta profesyonelleri daha sıradan oyunculardan ayıran şey, hızlı inşa etme yeteneğidir. Battle royale oyunu uzun zamandır türün en zoru olarak görülüyor çünkü karmaşık yapı mekaniği, savaş etkileşimlerinde çok merkezi bir rol oynuyor. Bu, yeni oyuncuların oynamayı öğrenmekte zorlandığı, tecrübeli oyuncuların ise sürekli olarak katlanarak güçlendiği bir büyüme eğrisi yarattı.

Fortnite'ın inşa mekaniğinin öğrenme eğrisi oldukça zorludur ancak yeni oyuncular yine de hızla büyümenin yollarını bulabilir. Yeni oyuncular, profesyonellerin hangi bina modellerini kullandığına bakmak veya tercih ettikleri ayarları kontrol etmek arasında zirveye giden yolculuklarını hızlandırabilirler. Ancak Fortnite'ta hızlı inşaatçı olmanın en iyi yolu pratik olmak ve basitleştirmektir. Dizüstü bilgisayar fiyatları için hemen araştırmalara başlayın. Harika bir oyun bilgisayarı ile Fortnite’ı kusursuz bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Fortnite Hızlı Build Yapma Rehberi

Fortnite profesyonellerinin bu kadar hızlı inşaatçılar haline gelmesinin en büyük nedeni, edindikleri deneyimlerdir. Oyunu oynamak ve iyi oynamak genellikle onların işidir (ya da işin bir parçasıdır), Fortnite'ın piyasaya sürülmesinden bu yana binlerce saat pratik yaptılar. Yeni oyuncular, Fornite'ın profesyonellerinin inşaatı ve savaşmayı çok daha kolay hale getirmek için belirli modelleri, kontrol cihazı ayarlarını ve tuş bağlantılarını nasıl kullandığını öğrenerek usta inşaatçılar olma yolculuklarını yine de hızlandırabilirler. 

Fortnite profesyonellerinin yapıları yeni başlayanlara göre daha hızlı inşa etmesinin bir yolu,   hızı ve güvenliği optimize eden belirli inşa kalıplarını uygulamaktır. Dört duvarı, bir rampayı ve bir tavanı aynı anda yerleştirerek kaleler inşa etmek sağlam bir yapı yaratabilir, ancak hızlı inşa etmeyi sağlamaz. Bunun yerine, yeni oyuncuların yapabileceği şey "çift 90" veya "çift rampa" gibi kalıplar oluşturmayı öğrenmektir. "Çift 90"da oyuncular, inşa edilen kat başına 90 derece dönerek iki duvarı, bir zemini ve bir rampayı yerleştirir. Bu, daha az malzeme gerektiren ve yapımı normal 4'e 4'ten daha hızlı olan spiral benzeri bir yapıyla sonuçlanır. Çift katmanlı bir rampa inşa etme süreci aynı anda ileri ve yukarı doğru hareket eden güvenli bir yapı oluşturduğundan, "Çift rampalama" dikey ve yatay olarak inşaatı hızlandırır. Bu kalıplar kendi başlarına öğrenmeye yardımcı olsa da bunları kullanmanın en iyi yanı oyuncuların kas hafızasını geliştirmesidir. Hızlı inşa etme kalıpları için kas hafızasına sahip olmak, usta bir inşaatçı olmanın belki de en önemli yönüdür, çünkü bu, inşaat sürecini basitleştirir ve kale inşa etmeyi ve neredeyse zahmetsiz bir çabayı kolaylaştırır.

Fortnite Tuş Atama – Değiştirme

Doğru denetleyici ayarları veya tuş atamaları olmadan öğrenme modelleri yine de yavaş oluşturmayla sonuçlanabilir. Fortnite'ı ister fare ve klavyede ister oyun kolu ile oynuyor olsunlar, birçok profesyonelin giriş özelleştirmelerini kapsayan videolar hazırlanmasının bir nedeni var: Hangi seçeneklerin kendileri için en hızlı olduğunu bulmak için farklı ayarlar ve tuş atamaları ile denemeler yapıyorlar. Ancak bu sürecin en önemli kısmı, kendileri için en rahat olanı düşünmeleridir. Bu nedenle, yeni oyuncuların, inşaat sırasında kendilerini en rahat hissetmelerini sağlayacak şeyin ne olduğunu görmek için giriş ayarlarıyla uğraşmaları gerekir. Tablet modelleri üzerinden de oynayabilirsiniz.

Nişangah Yerleşimi

Hedefinizi geliştirmenin hiçbir kısayolu yoktur; zaman ve çaba gerektirir. Başka bir oyuncudan çok fazla hasar alsanız bile sonunda sizi öldürebilirler. Nişangah yerleşimi, bir kez öğrenildiğinde nişan alma ve silahlı çatışma becerilerinizi benzeri görülmemiş boyutlara çıkaracak çok katmanlı bir yaklaşımdır.

Mükemmel artı işareti yerleşiminin en basit açıklamalarından biri, harita üzerinde yürürken artı işaretinin ekranınızda hareket etmesini önlemektir. Attığınız her adım, rakibin köşeden gözetleme ihtimaline göre planlanmalıdır. Haritada gezinirken bir köşe, bir açı veya bilinen bir saklanma noktası arayın. Nişangahınızı tam olarak hedeflediğinizde, ekranınızda göründüğü anda birisine temiz bir kazma veya parça isabet ettirme şansınız yüksektir.

Temel Tünel

Bir diğer etkili seçenek ise tünel açma adı verilen yüksek bir konumda tüneller inşa etmektir . Burada havada bir kutudan diğerine geçersiniz. Her kutu bir zemin ve etrafınızdaki üç duvardan oluşur. Bir kutu oluşturduktan sonra ön duvarı düzenleyin ve arkasında bir sonraki kutuyu oluşturun. Bu sayede her zaman her taraftan korunursunuz.

Temel Yapıları Öğrenin

Fortnite'ta inşa etmenin iki temel kullanımı vardır: Tahkimat ve hareket. İnşa etmenin ilk ve en önemli yönü, savaşlar sırasında tahkimat oluşturmaktır. Bir düşman size açıkta saldırdığında, kaynaklarınız olduğu sürece her zaman korunma imkanınız vardır. Neredeyse her dövüşün başlangıcında yapmanız gereken ilk şey, sizi güvende tutacak duvarlar örmeye başlamaktır. Kutunun üstüne göz atmana olanak tanıyan rampalı basit bir 1 × 1 kutuyla başlayabilirsiniz. Bazı kavgalar için merdivenli bir duvar bile işe yarar. Sadece düşman ateşini engellemeye yardımcı olabilecek bir tür tahkimat istiyorsunuz.

Düşmanlar yapılarınızı vurursa, yapı menünüzü çıkarıp yer düğmesini basılı tutarak bunları anında değiştirebilirsiniz. Yeterli kaynağınız varsa, yok edilen herhangi bir yapıyı anında değiştirebilirsiniz. Fortnite bir battle royale oyunu olduğu için oyuncuların cephane ve silahlarını yağmalaması gerekiyor, dolayısıyla karşılaştığınız düşmanların çoğu ideal donanıma sahip olmayabilir. Yapıları sakince değiştirerek bir mermi fırtınasını atlatarak, onların imkanlarını tüketebilir ve savaşta kendinize büyük bir üstünlük sağlayabilirsiniz ya da hep birlikte pes edip yollarına devam edebilirler. İnatla 1x1 sığınağa tutunmak, Fortnite'ta hayatta kalmak için şaşırtıcı derecede etkili bir stratejidir - bazı profesyonel oyunlarda bile.

Pratik Yapın
Ağaçlar, kayalar, terk edilmiş arabalar ve hatta mevcut binalar, kısaca Fortnite üzerinden gördüğünüz her şey yok edilebilir. Temel olarak, kazmanızla yer dışındaki her şey parçalara ayrılabilir. Ve inşa etmek için onu kullanmalısın. Hareket halinde olduğunuzda, etrafınızdaki şeyleri kesmelisiniz. Bir şeyi parçalara ayırdığınızda, inşa etmek için kullanabileceğiniz üç kaynaktan biri haline gelir:

  • Ahşap: Ağaçlar, kutular, birçok bina; etrafınızda ahşap var, bulunması en kolay kaynak.
  • Taş: Kayalar, esas olarak bazı ağaçların yakınında ve haritanın daha az yoğun kısımlarında bulabilirsiniz.
  • Metal: Arabalar, makineler — Parlak metalin fark edilmesi kolaydır çünkü çoğunlukla araba gibi büyük nesnelerden gelir.

Her biriyle aynı yapıları oluşturabilseniz de, bunlar aynı oranlarda bir araya gelmez. Ahşap yapılar en hızlı şekilde inşa edilir, bunu taş ve metal yapılar takip eder.

Mouse Hassasiyetinizi Arttırın

Her fare ve klavye oyuncusu, Fortnite'ta 0-100 arasında bir yüzdeyle temsil edilen bir oyun içi hassasiyet seçmelidir. Bu değeri oyun içinde görmek için Fortnite menüsündeki Ayarlar sekmesine gidin ve Fare ve Klavye ayarlarına gidin. Oyun fareleri ayrıca DPI veya inç başına nokta adı verilen hassasiyeti etkileyen başka bir değere sahiptir.

İleri Seviye Stratejileri Öğrenin

Fortnite 2017'de ilk kez piyasaya sürüldüğünde oyuncular bir şeyler yapma yeteneğinden heyecan duyuyordu ama aynı zamanda bunu yapmanın en iyi yöntemlerini de öğreniyorlardı. Örneğin, Meta, çift pompalı tüfeğin hakim olduğu bir hareketti. Nasıl yararlanılacağını öğrenmeye odaklanırken inşa etmeyi yalnızca siper almanın hızlı bir yolu olarak kullandılar. Sezon 0'da oynayan Ninja ve Myth'in klipleri, oyunun iki efsanesinin kendilerini savunmak için bir rampa ve duvar oluşturmaya çalıştıklarını gösteriyor. Zamanla tecrübeli dövüşçüler, binaların yüksek zemin elde etmek ve rakipler arasında yakın mesafe elde etmek için optimize edilebileceğini fark etti. Fortnite'ın 3.0 Yaması'ndaki turbo bina güncellemesiyle birlikte, oyuncuların hızlı bir şekilde nasıl inşa edileceğini öğrenerek hızlı bir şekilde büyümesine yol açtı. Günümüzde üç katlı bir yapıyı bir saniyeden kısa sürede inşa edebilmek Fortnite'ın normu haline geldi. Ve etraflarında inşa edilmiş tüm kaleleri tek bir duvarı inşa etmeye çalışırken izleyen yeni oyuncular için, bu hızı bırakın uygulamayı anlamak bile neredeyse imkansız görünüyor.