0%

En İyi Bağımsız Oyunlar: Bağımsız Oyun Önerileri

Bağımsız yapımlar video oyun dünyasının bel kemiğidir, adeta birer mücevher gibidirler. Zorlu aksiyondan akıl almaz bulmacalara ve duygu yüklü anlatımlara kadar bu oyunlar, bağımsız geliştiricilerin yaratıcılığını ve tutkusunu sergiliyor. Bağımsız oyunlar, büyüleyici anlatılar, sürükleyici oyun mekaniği ve sanatsal zeka ile gişe rekorları kıran lansmanlar sırasında genellikle fark edilmeyen benzersiz deneyimler sunar. Bu oyunların çoğunu akıllı telefon modelleri üzerinden de oynayabilirsiniz. Dilerseniz telefon aksesuarları çeşitlerinden size uygun olanları satın alarak oyun oynama keyfini iki katına çıkarabilirsiniz. 


Bağımsız oyunlar, gişe rekorları kıran lansmanlar sırasında çoğu zaman fark edilmeyen benzersiz deneyimler sunarak oyun endüstrisinde devrim yarattı. İlgiyi hak eden bu gizli mücevherleri araştırırken bir keşif yolculuğuna çıkmaya hazırlanın. Bu bağımsız oyunlar, büyüleyici anlatımları, sürükleyici oyun mekaniği ve sanatsal zekasıyla sizi büyüleyecek.

En İyi Bağımsız Oyunlar

  • Viridi
  • Against the Storm
  • Streets of Rogue
  • ENDER LILIES: Quietus of the Knights
  • Tails of Iron
  • CrossCode
  • Carto
  • Virgo Versus The Zodiac
  • Mutazione
  • No One Lives Under the Lighthouse
  • Braid
  • Papers, Please
  • Limbo
  • Inside

1. Viridi

Viridi beklenmedik derecede rahatlatıcı ve sakinleştirici bir oyundur. Genellikle heyecan ve hırs duygularını açığa çıkaran oyunların dışında kalan Viridi, bitki yetiştirme oyunudur. Verilen tohumları ekerek bitki ve bonsai ağaçları yetiştirdiğiniz Viridi, gerçek zamanlı çalışan bir oyun. Yani ektiğiniz tohum birkaç dakika içinde büyümüyor ve her saat sulamak zorunda kalmıyorsunuz. Günde 1-2 kez gidip bitkileri sulayabilir ve ne kadar yavaş büyüdüklerini görebilirsiniz. 

2. Against of the Storm

Karanlık-fantezi türündeki Against the Storm'da, meydana gelen felaketlerden kurtulmak için şehirler inşa ediyorsunuz. Against the Storm, kalıcı şehirler inşa etmenizi gerektirmediği için alışılagelmiş şehir planlama ve inşa etme oyunlarından çok farklıdır. Eğer alışılagelmiş şehir kurma oyunlarından bıktıysanız ve bu türe yeni bir bakış açısı arıyorsanız, Against the Storm denemeniz gereken bir oyun.

3. Streets of Rogue

Piksel grafiklere sahip Streets of Rogue, listemizdeki en özgür oyunlardan biri. Görevlerin üstesinden gelmek için çeşitli farklı seçenekler sunan Streets of Rogue, bu yönüyle Deux-Ex'i anımsatıyor. Oyunda istediğiniz kişi olabilir ve dilediğiniz gibi ilerleyebilir, size en uygun olanı bulmak için onlarca oyun stilinden birini seçebilirsiniz. 

4. ENDER LILIES: Quietus of the Knights

ENDER LILIES hem oynanışı hem de görsel çekiciliğiyle öne çıkıyor. Hollow Knight'ı andıran ve büyük ölçüde Dark Souls serisinden esinlenen oynanışıyla, hafızasını kaybetmiş bir çocuk rolünü üstleniyoruz. Savaştığımız düşmanların ruhlarını arındırıp koruyarak yavaş yavaş hafızamızı geri kazanmaya ve sırlarla dolu geçmişimize ışık tutmaya çalışıyoruz. 

5. Tails of Iron

Tails of Iron, hafif RPG unsurları içeren destansı ve acımasız bir aksiyon-macera oyunudur. Tails of Iron'da tahtın varisi Redgi rolünü üstleniyorsunuz. Kurbağa Klanının lideri Greenwart'ın Kızıl Kale'yi ve çevredeki krallığı yok ettiği korkunç olayların ardından Redgi, krallığını ve Fare tahtını geri almak için şimdi silaha sarılmak zorundadır. Tails of Iron sadece olağanüstü derecede karanlık bir hikaye anlatmakla kalmıyor , aynı zamanda son derece keyifli ve derin bir oynanışa da sahip.

6. CrossCode

CrossCode, bulmacalarla dolu zindanlar, hem gerçek hem de sahte çeşitli özelleştirilebilir sevimli dövüş karakterleri ve zamanla daha önemli hale gelen temel bir mesaj içeren bir MMO'da geçen, suç açısından gözden kaçan bir başyapıt. CrossCode, oyunseverler arasında oldukça popüler bir yapım. Retro tarzıyla gözleri büyüleyen 2D CrossCode oyunu, grafikleriyle geçmiş yılların 16-bit SNES'ini anımsatıyor.

7. Carto

Carto'da bir kaza sonrası büyük annesinden ayrı düşen küçük bir kız rolünü üstleniyor ve haritamızdaki bilgileri kullanarak evinin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Basit ama eğlenceli bulmacaları ve keşfedilecek farklı alanlarıyla Carto bir göz atmaya değer.

8. Virgo Versus The Zodiac

Virgo Versus The Zodiac, JRPG türünde, her şeyden önce güzel grafikleri ve sunduğu savaşlarla öne çıkan bir yapım. Eve yorgun geldiğiniz bir iş veya okul gününde dinlenmek için bir şeyler arıyorsanız, Virgo Versus The Zodiac'a göz atmanızı öneririz. 

9. Mutazione

Mutazione, film tarzında çok sakin ve rahatlatıcı bir oyundur. Mutazione, 100 yıl önce bir meteor çarpmasının bölge sakinlerini mutasyona uğrattığı ve değiştirdiği bir zamanda geçiyor ve esas olarak karakterlere ve hikayeye odaklanıyor. Oyun boyunca seyahat ederken yeni karakterlerle tanışacak ve hikayelerini, kişiliklerini ve geçmişlerini keşfetmek için onlarla konuşacaksınız. Mutazione, çok fazla oynanışa sahip olmadığı ve bir yürüyüş simülasyonu olduğu için bazı oyuncular için sıkıcı olsa da, türün hayranları için bir zorunluluktur.

10. No One Lives Under the Lighthouse

Nobody Lives Under the Lighthouse, oyunculara korkunun temel unsurlarından biri olan 'bilinmeyen dehşet' üzerine kurulu unutulmaz bir deneyim sunuyor.

11. Braid

Braid, bağımsız oyun dünyasının gelişimine büyük katkı sağlayan Braid Jonathan Blow tarafından geliştirildi. Aldığı övgüler sayesinde geniş bir kitleye ulaşan oyunun diğer küçük ekiplere de ilham verdiğini söyleyebiliriz. Mario'ya benzerliği oyuncuların oyunu denemesinin ilk nedenlerinden biriydi. Ancak Braid, Mario'nun platform yapısını bu kadar detaylı ve özgün bir şekilde temsil ettiği için bu kadar başarılı oldu. Mario'ya benzerlik platform oyunu ile bitmiyor, benzer bir hikaye ile karşılıyor bizi. Klişeleşmiş prenses kurtarma, oyun mekanikleri karşısında arka planda kalıyor. Oldukça basit görünen bu oyunun böyle düşünenleri yanıltacağına eminiz. 

12. Papers, Please

Lucas Pope ve 3909 LLC tarafından geliştirilen Papers, Please, ilgi çekici bir hikayeye sahip bağımsız bir yapım. Bir bulmaca oyunu olarak da bilinen Papers, Please, sizi soluksuz bırakacak bir simülasyon oyunu. Oyun distopik bir evrende geçiyor. Bu evrende son derece ağır şartlar altında yönetilen bir ülkenin sınırında çalışan bir devlet memuruna hayat veriyoruz. Ülkeye giriş için gereken izni veren kişi olduğumuzu da söyleyebiliriz. Ancak ülkeye giriş koşulları günden güne değişiyor. Bu nedenle oyun bir bulmaca oyununa çok benziyor. 


Sistem gereksinimleri düşük olduğu için hemen her bilgisayar bu çok başarılı oyunu oynayabilir. Papers, Please, akıcı hikayesi nedeniyle en iyi bağımsız oyunlardan biri olmayı hak ediyor. Oyuna bir göz atmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

13. Limbo

Playdead tarafından geliştirilen Limbo, piyasaya çıktığında yüksek satış rakamlarına ulaşmıştı. Siyah-beyaz temalı bu oyun, küçük bulmacalar ve oldukça keyifli bir anlatımla bizlere eşlik ediyor. Oyunda yapılan eylemler koşmak ve zıplamaktan ibaret. Bu sınırlı mekaniğe rağmen oyun eksiksiz bir oyun deneyimi sunuyor. Oyun sırasında görme ve duyma da çok önemli. En ufak bir hata yaptığınızda kendinizi bir ölüm tuzağının içinde bulabilirsiniz. Limbo sadece bir oyun değil, aynı zamanda bir deneyim ve sanat eseri olarak da değerlendirilebilir. Sunduğu oyun akışı oynanabilir bir çizgi film gibi. Oynamanızı şiddetle tavsiye ederiz.

14. Inside

George Orwell'in 1984 kitabına ayna tutan Inside, Playdead'in bir oyunu. Limbo'nun başarısından sonra şirket harika bir oyun yaptı ve daha iyisini yaptı. Oyun mükemmel oyun mekaniklerine sahip ve interaktif bulmacaları ile hikayeye başka bir boyut katıyor. Oyun harika sonu ile hikayenin yorumunu biz oyunculara bırakıyor. Eğer derin bir hikâyesi olan bağımsız bir oyun arıyorsanız Inside tam size göre. Oynanma süresi açısından da oldukça başarılı. Şiddetle tavsiye ettiğimiz Inside'ı listenize aldığınıza pişman olmayacaksınız.