0%

Arama Sırasında Gelen Çağrıları Göremiyorum Ne Yapmalıyım?
Çok sık karşılaşılan durumlarda biri olan arama sırasında görememe sorunu için birkaç yöntem ile çözüm bulunabilir. İsterseniz “arama sırasında gelen çağrıları göremiyorum ne yapmalıyım?” Sorusuna çözümleri sunalım:


İlk olarak bildirim ayarlarını kontrol edin. Telefonunuzda “Ayarlar” menüsüne girerek “Bildirimler”e gidin. Daha sonra “Uygulamalar“ ve “Telefon“ adımlarını takip edin. Bu menüden, “Gelen Çağrılar“ seçeneğinin altında “Bildirimleri Göster” ve “Ses ve Titreşim” seçeneklerini kontrol ederek ilerleyebilirsiniz.
Diğer sorun çağrı bekletme özelliğinin kapalı olması olabilir. Telefonunuzun “Ayarlar“ menüsüne gidin. Ardından, “Telefon“ ve “Çağrı Bekletme“ adımlarını takip ilerleyebilirsiniz. Bu menüden “Çağrı Bekletme“ özelliğinin açık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Telefonunuzun yazılım güncellemesinin son sürüm olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Çünkü yazılım güncellemeleri yoluyla bu sorunu çözmek mümkün olabilir. Bunu kontrol etmek için,” Ayarlar” menüsüne gidin. Ardından, “Sistem“ tıklayın. Bir diğer adın olarak “Yazılım Güncellemesi“ takip edebilirsiniz.
Yukarıda belirtilen tüm adımları denediniz ve sorun hala devam ediyorsa telefonunuzun fabrika ayarlarına geri dönmesi sorunu çözebilir. Fabrika ayarları sıfırlama işlemi, telefonunuzun tüm verilerini sileceğini bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle, işlemi gerçekleştirmeden önce yedekleme yapmanız önemli bir konu oluyor. Telefonunuzun fabrika ayarlarına geri dönmesi için “Ayarlar“ menüsünden, “Genel Yönetim“ daha sonra “ Sıfırla“ ve son olarak “Fabrika Ayarları Sıfırla“ adımlarını takip ederek, fabrika ayarlarına geri dönebilirsiniz.

Bu çözümlerden de sonuç alamadıysanız telefonunuzun teknik servisiyle iletişime geçebilirsiniz.

Telefonla Konuşurken Gelen Aramayı Görme
Cep telefonu, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmeyi başarıyor. Her an yanımızda taşıdığımız telefonlar, arama yapmak ve almak için sıkça kullandığımız bir cihaz oluyor. Ancak, bazen telefonla konuşurken başka kişiden gelen aramayı fark etmediğiniz için cevapsız bırakabilirsiniz. Bu durum, önemli bir aramayı kaçırmaya neden olabilir. Peki telefonla konuşurken gelen aramayı görme yöntemleri neler olabilir?


Bazı telefonlarda, arama sırasında gelen çağrı otomatik olarak reddedilebilir ya da sessize alınabilir. Bu nedenle, ilk olarak telefon ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekiyor. “Ayarlar” menüsünden “Arama“ seçeneğini seçerek “Çağrı Bekletme“ ayarının açık olup olmadığını bakabilirsiniz. Eğer bu açıksa telefonla konuşurken gelen aramaları, ekranın üst tarafında, küçük bir bildirim olarak görebilirsiniz. Böylelikle gelen aramayı hemen fark edebilirsiniz.


Telefonla konuşurken, gelen aramayı görebilmeniz için, kullanılan telefonun markasına ve modeline göre değişkenlik gösterebilir. Bazı telefonlarda, ekranın üst kısmında küçük bir bildirim olarak görünürken, bazı telefonlarda ise büyük bir ekran olarak karşımıza çıkabilir. Ayrıca, bazı telefonlar “Çağrı Bekletme“ ayarını otomatik olarak açık tutarken, bazı bazı telefonlar da bu ayar kapalı olabilir.


Bu yüzden, telefonunuzun kullanıcı arayüzünü iyice inceleyerek hangi ayarların olduğunu inceleyebilirsiniz. Bazı uygulamalar, telefonla konuşurken gelen aramaları kontrol etmenize yardımcı olabilir. Birçok uygulama sayesinde bu işlemi daha kolay hale getirebilirler. Bu sayede “arama sırasında gelen çağrıları göremiyorum ne yapmalıyım?” sorusuna kolay çözümler bulabilirsiniz.

Telefonla Konuşurken Çağrı Bekletme
Bir telefon görüşmesi esnasında gelen çağrıyı bekletme özelliği oldukça kullanışlı oluyor. Telefonunuz çağrı bekletme özelliğine sahipse bu özellik sayesinde bir görüşme yaparken diğer çağrıları da rahatlıkla görebilirsiniz. Örneğin, önemli bir görüşme yaparken, başka önemli bir çağrının geldiğini görünce, çağrı bekletme özelliğini kullanarak ilk görüşmeyi sürdürülebilir ve ardından ikinci çağrıya geçiş yapabilirsiniz. Böylece iki görüşmeyi de aynı anda ve çok bekletmeden yapmış olursunuz.


Telefonla konuşurken çağrı bekletme özelliğini kullanmak için, ilk görüşmeyi yaparken, gelen ikinci çağrıyı kabul etmek için “ beklet“ ya da “yanıtla“ seçeneklerini kullanabilirsiniz. Böylece ilk görüşmeyi geçici olarak askıya alabilir ve ikinci çare geçiş yapmanızı sağlayabilirsiniz.


İkinci görüşme sona erdiğinde ise ilk görüşmeye de devam edebilirsiniz. Çağrı bekletme özelliği, telefon görüşmelerinizde daha rahat ve esnek olmanıza yardımcı olabilir. Ancak, bu özelliği kullanmak için telefonun telefonunuzun “çağrı bekletme” hizmetini desteklemesi ve özelliği etkinleştirilmiş hale getirmeniz gerektiğini unutmayın.

Biriyle Konuşurken Başkasının Aradığını Görme (Android)
Eğer android bir telefonunuz varsa ve biriyle konuşurken başkasının çağrısını görmek istiyorsanız “Çağrı Bekletme” özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Bu özellik ile halihazırda bir aramada olduğunuzda, gelen yeni aramaları beklemeye alır ve size bildiriyor. Böylelikle, mevcut aramayı cevaplandırabilir ya da mevcut aramayı sonlandırarak yeni aramanızı cevaplandırabilirsiniz.


Çağrı bekletme özelliğini aktif hale getirmek için;


Telefonunuzun ayarlar uygulamasını açın.
Telefon ya da çağrılar seçeneğini dokunun.
Çağrı bekletme seçeneğini dokunun.
Çağrı bekletme özelliğini aktif hale getirmek için açık seçeneğini işaretleyin.

Çağrı bekletme özelliğini aktif hale getirdikten sonra, biriyle konuşurken başkasının aradığını şu şekilde görebilirsiniz:


Telefonunuzun ekranının üst kısmında yeni aramayı gösteren bir bildirim görebilirsiniz.
Bildirime dokunarak yeni aramayı cevaplayabilir ya da mevcut aramayı bekletebilirsiniz.
Telefonunuzun yan tuşuna iki kez basarak yeni aramayı cevaplayabilir ya da mevcut aramayı bekletebilirsiniz.

“Arama sırasında gelen çağrıları göremiyorum ne yapmalıyım?” başlığı altında, “biriyle konuşurken başkasının aradığını görme (Android)” içeriği ile başkasının aradığını görebilmeniz için gerekli adımları takip edebilirsiniz.

Çağrı Bekletme Nedir? Ne İşe Yarar?
Özellikle gün içinde çok fazla telefon görüşmesi yapan biriyseniz sizin için çağrı bekletme oldukça faydalı bir özellik olabilir. Çünkü bu özellik ile sürekli meşgul olan telefonunuza yapılan aramanın kimden geldiğini görebilme şansınız oluyor. Bu sayede, hem sizi kimin aradığını öğrenebilir hem de arayan arayan kişiyi geri çevirmemiş olursunuz.


Bunu işlemi yapmanız için gereken ise telefonunuzu “çağrı bekletme” özelliğini aktif hale getirmek oluyor. Çağrı bekletme özelliğini aktif hale getirdiğinizde, siz telefonla konuşurken başka birisi tarafından arandığınızda, karşı tarafa “şuan başka biriyle görüşüyor, lütfen hattan ayrılmayın!“ şeklinde bir sesli mesaj dinler. Aynı anda size de başka birisi tarafından çağrı geldiğine dair sinyal sesi ile bir bilgilendirme yapılır. Sesini duyduktan sonra isterseniz konuşmakta olduğunuz kişiyi beklemeye alarak yeni arayan kişinin çaresine cevap verebilirsiniz.


“Arama sırasında gelen çağrıları göremiyorum ne yapmalıyım?” başlığı altında, “çağrı bekletme nedir? ne işe yarar?” içeriği ile çağrı bekletme özelliğini kolayca aktif hale getirebilirsiniz.