0%

Yeni başlayanlar için Discord kullanım kılavuzu, sunucuyu çok daha pratik şekilde kullanabilmenizi sağlar. Discord, bilgisayardaki bir web tarayıcısında veya bir telefon veya bilgisayardaki uygulama sayesinde kullanılabilir. Yalnızca Discord'u denemek istiyorsanız, tarayıcı tabanlı sürüm iyi bir seçimdir. Ancak uygulama, bir kanalda veya sohbette bulunduğunuza dair yeni bir mesaj olduğunda sizi bilgilendirir. Discord'un tarayıcı sürümüne bir mobil cihazdan erişilemez. Telefonunuzda Discord'u kullanmak için uygulamayı indirmeniz gerekiyor.

Öncelikle, çok fazla bildirim alacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle yeni başlayanlar için Discord kullanım kılavuzu yazımızda ilk adım; kullanıcıların, kanalların ve sunucuların nasıl sessize alındığını öğrenmek. Bir noktada, muhtemelen Discord'da çok fazla bildirim alacağınızdan, bunu engellemek isteyeceksiniz. Ancak, bunun için uygulamayı kapatmanız gerekmiyor. Direkt Mesaj sistemini sessize almanın henüz bir yolu olmasa da kanalların ve sunucuların yanı sıra, tek kullanıcıları sessize almanın yolları vardır.

Hesabınızı “Rahatsız Etmeyin” olarak ayarlamak, bir mesajda etiketlenmediğiniz veya doğrudan mesaj almadığınız sürece gelen tüm bildirimlerin sesini kapatacaktır. Avatarınıza tıklayın ve “Rahatsız Etmeyin” ifadesini seçin. Bir sunucuda tek bir kullanıcının sesini kapatmak için kişinin kullanıcı adına sağ tıklayın ve “Sessiz” düğmesini işaretleyin. Bunları daha sonra açmak isterseniz, aynı adımları kullanarak düğmenin işaretini kaldırmanız yeterlidir.

Bir sunucudaki bir kanalı sessize almak için, sessize almak istediğiniz kanala sağ tıklayın ve Mute butonunu işaretleyin. Ayrıca ekranın üst kısmındaki alarm zilini de tıklayabilirsiniz. Kanalın sesini açmak için aynı adımları izleyin. Bir sunucunun sesini kapatmak için sunucu simgesine sağ tıklayın ve “Sunucu Sessiz” düğmesini işaretleyin.

Discord Nedir? Ne İşe Yarar?

Discord; birkaç sohbet uygulamasını birleştiren, daha detaylı bir sohbet uygulamasıdır. Ücretsiz oluşu ve yazılı, sesli sohbet hizmetleri sunması sayesinde oldukça popülerdir. Discord, video oyunu tutkunları tarafından çok sevilmektedir. Oyunlarda kullanıcıların birbirlerini bularak komut vermesi, oyun koordinesi ve oyun sırasında sürekli konuşma imkanları sunar.

Bilgisayar oyunlarında Discord, oyunculara sorunsuz ve pratik bir bağlantı sağlar. Çoklu bir platform olması ve her işletim sisteminde çalışması da diğer avantajıdır. Tarayıcıdan ulaşabileceğiniz gibi uygulamasını indirerek telefondan da erişim sağlayabilirsiniz. Bunların dışında, Discord ayarlarında yapabileceğiniz değişiklikler ise şu şekildedir:

· Sesli Sohbet ayarlarınızı düzenleyin ve mikrofonunuzun sesli sohbetlerde etkinleştirilmesi için bir düğmeye basıp basmadığınızı veya Discord'un görüntülü aramalar için eriştiği kamerayı değiştirip değiştirmeyeceğinizi düzenleyin. (Ses ve Video ayarına erişin.)

· Bildirim ayarlarını düzenleyin. (Bildirimler ayarına erişin.)

· Tuş ekleyin veya silin. (Tuş Bağlantıları ayarına erişin.)

· Cihazınızda oyun oynadığınızı gösterin ve Discord hesabınıza oyun ekleyin. (Oyun Etkinliği ayarına erişin.)

· Sohbette resimlerin, GIF'lerin, bağlantıların ve ifadelerin nasıl görüneceğini değiştirin. (Metin ve Görüntüler ayarına erişin.)

Discord Nasıl Kullanılır?

Discord'da bir hesap oluşturun. Kullanmaya başladığınızda, genellikle sadece bir kullanıcı adı oluşturarak başlarsınız. Ancak, bir hesap oluşturursanız, Discord uygulamasını (yalnızca tarayıcı sürümünü değil) kullanabileceksiniz. Discord kullanıcı adınıza bir e-posta adresi bağlarsanız, Discord'u mobil uygulama veya bilgisayar programı ile düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Discord'un düzenini öğrenin. Discord'u daha önce hiç kullanmadıysanız veya genel olarak anlık mesajlaşma uygulamalarına pek aşina değilseniz, nasıl kullanılacağı konusunda biraz kafanız karışmış olabilir. Temel bilgileri de öğrenmek oldukça kolaydır. Bunun için şu birkaç önemli noktayı okumak isteyebilirsiniz:

· Ekranın en sol tarafı, Direkt Mesajların görüneceği ve katıldığınız tüm sunucuların görüneceği yerdir.

· Ekranın sol tarafı, sırasıyla Direkt Mesaj ekranında veya Discord sunucusunda olmasına bağlı olarak, Arkadaş Listeniz veya bir sunucudaki kanalların listesi olacaktır.

· Bu listelerin altında kullanıcı adınız ve profil resminiz, "çevrimiçi" durumunuz, mikrofonunuzun sessiz olup olmadığı, kulaklığınızın "sağır" olup olmadığı ve ayarlarınız bulunur. Evet, kulaklığı sağırlaştırma ifadesi Discord’da sıklıkla kullanılmaktadır.

· Ekranın ortası sohbet mesajlarıdır. Sohbet açık değilken Direkt Mesaj ekranındaysanız, bu ya aktivite sayfası ya da arkadaşlar listeniz olacaktır.

· Ekranın sağ tarafında, bir sunucuda veya grup Dm’sindeyseniz, sunucudaki üyelerin listesi olacaktır. Direkt mesajlardaysanız, bu görünmez.

· Sağ üstteki arama çubuğunda bir şey ararsanız, arama sonuçları sağ tarafta görünecek ve üye listesini gizleyecektir.

Ayarlara erişin. Hesap ayarlarınızı özelleştirmek için kullanıcı adınızın yanındaki simgeyi tıklayın. Ayarları aşağıdakiler için kullanabilirsiniz:

· Kullanıcı adınızı, e-postanızı, avatarınızı ve şifrenizi değiştirin, hesabınızı devre dışı bırakın veya silin ya da iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. (Hesabım ayarına erişin.)

· Kimlerin size Dm gönderebileceğini, Dm’lerinin güvenlik için Discord tarafından taranacağını, sizi kimlerin arkadaş olarak ekleyebileceğini ve Discord’da hangi verileri göndereceğinizi değiştirin. (Gizlilik ve Güvenlik ayarına erişin.)

· Hesabınıza yetki verdiğiniz uygulamaları düzenleyin. (Yetkili Uygulamalar ayarına erişin.)

· Hesapları (Twitch, Skype, Steam ve Spotify gibi) Discord hesabınıza bağlayın ve uygulamalara Discord hesabınızı kullanma yetkisi verin. (Bağlantılar ayarına erişin.)

Discord Kanalları Nelerdir?

Discord, günümüzde iletişim sağlamakta kullanılan bir uygulamadır. Özellikle oyun severler için inanılmaz özelliklere sahiptir. Tercih edebileceğiniz bazı Discord kanalları şunlardır;

· Among Us

· Atlantis

· Simurg

· GIF Line

· CSGO

· PUBG Mobile Türkiye

Discord Simgeleri Ne Anlama Geliyor?

Discord kullanımı için simgeler de büyük bir öneme sahip. Uygulamanın tüm detaylarını öğrenmek, daha bilinçli bir kullanım sağlıyor. Bu nedenle sunucu, simgeler, kullanım özellikleri gibi her unsur anlam ifade ediyor. Peki, Discord simgeleri ne anlama geliyor? Bu ve daha birçok detaya ulaşmak, yeni başlayanlar için Discord kullanım kılavuzu yazımız ile oldukça kolaylaşıyor. Discord simgelerinde renkli noktalar oldukça sık araştırılmaktadır.

· Yeşil olan renk çevrimiçi anlamına geliyor.

· Sarı olan renk boşta anlamına geliyor.

· Kırmızı olan renk ise rahatsız etmeyin anlamı taşıyor.

Bilgisayar belli bir süre kullanılmadığında da sarı renk otomatik olarak beliriyor. Bunların dışında gri ve mor renk de bulunmaktadır.  Mor renk, yayında olduğunuzu ifade ediyor. Gri renk de söz konusu kullanıcı için çevrimdışı anlamına geliyor. Bu renkte bir gri nokta görünmüyor. Kullanıcı adı ve profil fotoğrafı griye dönüyor.

Discord Sunucusu Nedir? Ne İşe Yarar?

Discord sunucusu; geniş imkanları olan mesajlaşma grupları olarak açıklanabilir. Davet ile katılım sağlanan sunucularda küçük ve büyük topluluklar, farklı kitlelere hitap edilmesi amaçlanır. İlgi alanları göz önünde bulundurularak, bunlara yönelik sunuculara katılım sağlanabilmektedir. Katılmak istediğiniz sunucuları bulun. Discord'da bir sunucuya katılmak için bir davete sahip olmanız gerekir. Arkadaşlarınız sizi doğrudan Discord üzerinden bir sunucuya davet edebilir.

Bir Discord sunucusuna bağlantınız varsa, bağlantıya tıklayın ve sunucuya katılacaksınız. Herhangi bir kanal yönergesini okuyun. Kanal yönergelerini veya kurallarını okumazsanız, sessize alınabilir, atılabilir veya sunucudan yasaklanabilirsiniz.

Sunuculara katılabilmek için ortak ilgi alanlarına sahip arkadaşlar edinebilirsiniz. Kişileri Arkadaş listenize ekleyin. Arkadaşlar listenize birisini eklediğinizde, onu özel olarak arayabilirsiniz ve bu kişi doğrudan mesajlarınız (özel mesajlar, Dm’ler olarak da adlandırılır) için bir kişi listenize eklenir ve onlara ulaşmayı kolaylaştırır. Birini arkadaş olarak eklemek için;

Bir Discord kullanıcısının adına sağ tıklayın veya katıldığınız kanallardaki kullanıcıların listesini aramak için arama işlevini kullanın. “Arkadaş Ekle” ‘ye tıklayın. Ayrıca birini doğrudan Discord etiketi aracılığıyla da ekleyebilirsiniz. Arkadaşlar listenize gidin, “Arkadaş Ekle” 'yi tıklayın ve Discord etiketlerini girin (Username#1234 seçildiğinde olarak görünür). Kişinin arkadaşlık isteğinizi kabul etmesini veya reddetmesini bekleyin. Kabul ederlerse, arkadaş listenizde görünürler.

İsterseniz kullanıcılarla sesli sohbet edin. Discord, öncelikle oyunculara yönelik olup, size insanlarla sesli sohbet etme imkânı da verir. İsterseniz, mikrofonunuzun ve kulaklığınızın etkin olduğundan emin olun ve bir arama başlatın.

Tek bir kişiyi Direkt Mesaj yoluyla aramak için onun arkadaş listesinde olmanız gerekir. Telefona (veya görüntülü arama yapmak istiyorsanız kameraya) benzeyen düğmeyi tıklayın veya adlarına sağ tıklayın ve “Ara” öğesini tıklayın.

Grup Dm’de birden fazla kişiyi aramak için grup DM’e girin ve telefona (sesli arama yapmak istiyorsanız) veya kameraya (görüntülü arama yapmak istiyorsanız) tıklayın.

Bir sunucudaki kullanıcılarla sesli sohbet etmek için, katılmak istediğiniz ses kanalına tıklayın ve sunucuya bağlanacaksınız.

Discord Kullanımında Diğer Ayarlar Nelerdir?

· Discord penceresinin görünümünü değiştirin veya Geliştirici Modu ‘nu açın. (Görünüm ayarına erişin.)

· YouTube veya Twitch gibi bir site için video oyunları oynuyorsanız kullanışlı olan "Yayıncı Modu"nu etkinleştirin. (Yayıncı Modu ayarına erişin.)

· Dili seçin. (Dil ayarına erişin.)

Bir mesaj göndermek.

Discord'u kullandığınızda, mesaj çubuğu ekranın altındadır ve "Mesaj [kişi veya kanal]" olarak etiketlenir. Sadece mesajınızı yazıp göndermek için Enter tuşuna basabilirsiniz.

Mesajlarınızı nasıl düzenleyeceğinizi ve sileceğinizi öğrenmek.

Bir noktada, bir yazım hatası yapacak veya göndermek istemediğiniz bir mesaj gönderebilirsiniz. Ama neyse ki Discord'da bunu düzeltmenin yolları var. Gönderdiğiniz bir mesajı düzenlemek için mesajı sağ tıklayın ve “Düzenle” 'yi tıklayın. (Klavyenizdeki yukarı oka basarsanız, otomatik olarak en son mesajınızın düzenleme penceresini açacaksınız.) Gönderdiğiniz bir mesajı silmek için, mesajı sağ tıklayın ve “Mesajı sil” öğesini tıklayın.