0%

SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız.
Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.Çıkan SD kart bildirimine tıkladığınızda aşağıdaki görsel karşınıza çıkacaktır.

 

SD kartınızı ister Ek telefon depolama alanı olarak kullanabilir veya taşınabilir depolama alanı olarak kullanabilirsiniz.

’Ek telefon depolama alanı oluştur’’ seçeneğine tıklayarak devam ediniz.

Ek telefon depolama alanında kayıtlı veriler (uygulamalar, oyunlar, resimler, videolar, müzikler) SD kartı çıkarma durumunda erişilemez halde olacaktır.SD kartı cihazınızla uyumlu formata getirmek için biçimlendirmeniz gerekmektedir. Bu işlem 1-2 dakika almaktadır. SD kartınızı biçimlendirirken çıkarmayınız.

SD kartı biçimlendirdiğinizde SD kart içinde yer alan tüm bilgiler silinecektir. Bu işlem geri alınamayacağını dikkate alınız.

Başarılı bir şekilde biçimlendirme işlemi yapıldıktan sonra telefonunuzun dahili depolama alanında bulunan verileri (uygulamalar, oyunlar, resimler, videolar, müzikler) SD karta hemen aktarabilir veya sonraya erteleyebilirsiniz.
Taşıma işlemi sonucunda açılacak depolama alanını da ekranda görebilirsiniz. Verilerinizi taşıdıktan sonra SD kart biriminiz kullanıma hazır hale gelecektir.

“Ayarlar - Depolama” bölümünden genişletilen depolama alanınızı görebilir, aynı zamanda tüm depolama alanınızı yönetebilirsiniz.

Chrome gibi önyüklemeli gelen uygulamalardan indirdiğiniz uygulama ve uygulama apk kurulum dosyaları telefonunuzun dahili depolama alanında yer alacaktır (indirilecektir).

Uygulama marketi Google Play Store’dan uygulama yüklediğinizde veya apk dosyasından uygulama kurulduğunda ayarlamış olduğunuz SD karta yüklenmektedir.

Taşınabilir depolama birimi olan SD kartı Ek telefon depolama alanına çevirmek;
Eğer SD kartınız cihazınızda “Taşınabilir depolama alanı” olarak tanımlı ise bunu kolayca Ek telefon depolama alanına çevirebilirsiniz.
Öncelikle “Ayarlar - Depolama” sekmesine giriniz.
Taşınabilir depolama birimi seçeneği altında görünen SD kartınıza tıklayınız.
SD kart birimi açıldıktan sonra sağ üstteki 3 noktaya tıklayınız.


Açılan seçeneklerden ‘Depolama ayarları’ seçeneğini tıklayınız.

SD kart ‘Depolama ayarları’ bölümünden ‘Dahili olarak biçimlendir’ seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.