0%

Rehberimdeki İsimler Neden Çift Görünüyor?

‘’Rehber’’ seçeneğine tıklayınız.

 

Sol üst köşede bulunan 3 çizgili ikona tıklayınız.

 

‘’Ayarlar’’ seçeneğine giriniz.

‘’Görüntülenecek Kişiler’’ seçeneğine giriş yapınız.

 

‘’Özelleştir’’ butonunu seçerek kendi isteğinize bağlı olarak ayarlayabilir veya ‘’Tüm kişiler’’ butonunu seçerek görüntülenecek kişileri değiştirebilirsiniz.

 

Tüm kişiler dediğinizde hem mail hem de telefonunuzda kayıtlı kişiler görüntülenmektedir. “Özelleştir” dediğinizde ise mail ya da telefon kişileriniz görünür.

 

Rehberimdeki İsimler Neden Çift Görünüyor
Akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırdığı gibi bazı dezavantajları da olabilir. Bunlardan biri ise rehberde çift görünen isimler oluyor. Can sıkıcı bir durum olarak görülebilir. Ancak bu sorunun sizi korkutmasına gerek kalmadan basit yöntemlerle çözebilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde, çift görünen isimleri tek bir isim haline getirebilir ve telefonunuzu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Şimdi “Rehberimdeki isimler neden çift görünüyor?” sorusuna, kolay ve etkili yöntemler ile cevaplar verelim:

Yinelenen Kişilerden Nasıl Kurtulurum?
Özellikle yeni alınan telefonlarda yinelenen kişilerden nasıl kurtulurum sorusuna birkaç çözüm yöntemi yazalım:


Çoğu android akıllı telefonlarda, yeni kişileri otomatik olarak tanımlayan ve birleştiren, kişi birleştirme özelliği bulunuyor. Bu özelliği kullanmak için ilk olarak “kişiler” uygulamasını açın. Menü düğmesinde bulunan “üç nokta” seçeneğine dokunun, daha sonra “birleştir ve düzelt”i seçip ardından “yinelenenleri birleştir” seçeneğini seçin. Yinelenen kişi listesini inceleyin ve her birini birleştirebilmek için “birleştir” seçeneğini seçerek yinelenen kişilerinizden kurtulabilirsiniz, her birini tek kişi ve numara olarak kullanabilirsiniz.


Bir diğer yöntem ise üçüncü bir uygulama kullanabilirsiniz. Bazı popüler uygulamalar ile yinelenen kişileri, bu uygulamalar sayesinde rahatlıkla düzenleyebilirsiniz.Yinelenen kişileri, manuel olarak da birleştirebilirsiniz. Eğer birkaç tane yinelenen kişi varsa “kişiler” uygulamasını açın, birleştirmek istediğiniz kişileri bulun. Bulduktan sonra kişi bilgilerini açmak için dokunun. Menü düğmesinde “üç nokta” seçeneğine dokunun, daha sonra “düzenle”yi seçerek tekrar menü düğmesi dokunun, ardından “ kişileri bağla”yı seçin, birleştirmek istediğiniz diğer yinelenen kişiyi de seçtikten sonra “bağla”ya dokunun. 


Böylece tüm yinelenen kişileri birleştirebilir ve daha sonra diğer yinelenen kişileri kolaylıkla silebilirsiniz. Diğer bir ipucu ise yeni bir kişiyi kaydetmeden önce, yinelenen kişileri kontrol edebilirsiniz. Telefonunuzun, Google hesabından kişileri senkronize ettiğini kontrol edip sim kartınızdan, kişileri sadece bir kez içe aktardığınızı da kontrol edin, belirli aralıklarla yinelenen kişileri tarayıp ve birleştirmek için, senkronize özelliğini kullanabilirsiniz.


“Rehberimdeki isimler neden çift görünüyor?” başlıklı yazımız ile kolay yöntemlerle yinelenen kişilerinizden kurtulabilirsiniz.

Rehberimdeki İsimler Neden Çift Görünüyor Sorunu Nasıl Çözülür?
“Rehberimdeki isimler neden çift görünüyor sorunu nasıl çözülür?” Birçok kişinin karşılaştığı problemler arasında yer alıyor. Fakat yinelenen kişi sorununu çözmek için bir çok kolay yöntemi bulunuyor. Yinelenen kişiler sorunu, listenizi karıştırabilir ve aradığınız kişiyi bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu sorunla karşılaşmanın birkaç nedeni olabilir.


Ancak, bu sorununu düzeltmenin kolay yolları da bulunuyor. En kolay yöntem ise yinelenen kişi birleştirme özelliğini kullanmak oluyor. Çoğu android akıllı telefonun bu özelliğe sahip olduğu biliniyor. Yinelenen kişileri otomatik olarak tanımlayabilir ve birleştirebilir. Şimdi sizlere yinelenen kişi birleştirme özelliğini kullanarak izleyeceğiniz adımları yazalım:


“Kişiler” uygulamasını açın.
Menü düğmesine dokunun.
Daha sonra” birleştir ve düzelt” seçeneğe dokunun.
“Yinelenenleri birleştir”e dokunun.
Yinelenen kişi listesini gözden geçirin. Her biri yanında bulunan “ birleştir”e dokunarak hepsini birleştirin.

Eğer telefonunuzun yinelenen kişi, birleştirme özelliğinden memnun değilseniz ya da telefonunuzda bu özellik yoksa kişi birleştirmeye uygun bir uygulama kullanabilirsiniz böylelikle “rehberimdeki isimler neden çift görünüyor?” sorununa bu yöntemle çözüm bulabilirsiniz:


Telefonunuza, Google hesabından kişileri senkronize etmesi için gerekli komutları verin.
Ardından sim kartınızdan kişileri sadece bir kez içe aktarın.
Yinelenen kişilerinizi düzenli olarak tarayıp birleştirmek için kişi birleştirme uygulamasını kullanın.
Telefon Rehberinde İsimler Neden İkili Olarak Listeleniyor?
Telefon rehberinde isimler neden ikili olarak listeleniyor? Bu durumun birkaç nedeni olabilir:


Bunlardan bir tanesi, yinelenen kişilerin birkaç şekilde oluşabilmesi oluyor. Örneğin, birden fazla kaynaktan kişileri içe aktardığınızda ve aynı kişiyi manuel olarak da iki kez girdiğinizde bu sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bazı telefonlardaki rehberler, farklı iletişim türlerine sahip kişileri birden fazla listeleyebilir.


Örneğin, mobil numarası ya da bir ev numarası şeklinde listeleyebiliyor. Bu yüzden telefon numarası ve kişi ikili görünebiliyor. Kişi grupları da telefon numaralarının ikili görünmesinde sorun yaşatabilir. Aynı kişileri birden fazla kişi grubuna dahil ettiğinizde, bu kişileri birden fazla kaydedebilir.


Bazı yazılım hataları da bu duruma sebebiyet verebilir. Rehberdeki isimlerin yazılım hataları tarafından oluşturabilir. “Rehberimdeki isimler neden çift görünüyor?” sorusunun nedenleri yukarıda yazılanlardan biri olabilir. Eğer sorun bunlardan biriyse çözümü kolay olabilir.

Rehberinizdeki İsimlerin Otomatik Çift Görünmesi Nasıl Engellenir?
Bazı sebeplerden dolayı rehberinizdeki isimlerin çift görünme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumu engellemek için birkaç yöntem bulunuyor. Şimdi rehberinizdeki isimlerin otomatik çift görünmesi nasıl engellenir? Sorunu için birkaç yöntem yazalım:


İlk olarak, yeni bir kişiyi kaydetmeden daha önce, kaydedilip edilmediğini kontrol edebilirsiniz. Bunun için kişi listenizde kişinin adını aratarak yapabilirsiniz. Eğer yinelenen bir kişi bulursanız bu iki numarayı birleştirebilir ve yinelenen kişiyi silebilirsiniz.


Eğer birden fazla Google hesabından, kişi senkronize ediyorsanız yinelenen kişileriniz olabilir. Telefonunuzda yalnızca bir tane Google hesabından kişileri senkronize ettiğinizden emin olmak için birkaç adım ile bunu öğrenebilirsiniz. İlk olarak “ayarlar” menüsüne gidin, “hesaplar” menüsünden “Google”a gidin ve sadece kişilerinizi içeren Google hesabının seçili olduğundan emin olun.


SIM kartınızdan dolayı kişileri birden fazla iç içe aktardıysa yinelenen kişilerin ortaya çıktığını görebilirsiniz. Bu durumla karşılaştığınız zaman SIM kartınızdan kişileri yalnızca bir kez içe aktardığınızdan emin olabilmek için, ilk olarak “ayarlar” menüsüne gidin, ardından “ hesaplar” kısmından, SIM kartından “kişileri içe aktar” kısmına gidin ve “yalnızca bir kez içe aktar” seçeneğini seçin. Böylece numaraların çift görünmesini engelleyebilirsiniz. 


Akıllı telefonlar için birçok yinelenen kişi birleştirme uygulaması mevcut bulunuyor. Bu uygulamalar ile kişilerinizden çift olarak kaydedilenleri tarayabilir ve bunları otomatik olarak birleştirebilir. Bir diğer konu ise yazılım güncellemesinin, güncel olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Çünkü yazılım güncellemeleri genellikle hata düzeltmeleri içeriyor. Yazılımı güncel tutarak bu tür sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz düşebilir.


“Rehberimdeki isimler neden çift görünüyor?” başlıklı yazımız, telefonunuzdaki sorunu kolaylıkla ortadan kaldırmanıza yardımcı oluyor.