0%

P13 Blue Max Pro Güncel Yazılım Sonrası Pubg Oyununda FPS Ayarları Düştü Ne Yapmalıyım?

P13 Blue Max Pro Cihazınızda FPS ayarlarında düşme yaşıyorsanız öncelikle cihazınız ile oyun oynarken lütfen cihazınızın şarjının az olmadığından emin olunuz. Şarjınız az olduğunda, kare hızı düşebileceğinden gecikme ve FPS düşüşü meydana gelecektir. Lütfen telefonunuzu şarj edin ve tekrar deneyin.

Cihazınız aşırı ısındığında soğuyana kadar lütfen oyunu oynamaktan kaçının. Oynamaya devam ettiğiniz sürece arka planda gerçekleştirilmeye çalışılan işlem sayısı artacağından oyun oynarken takılma ve donma problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda lütfen cihazınızdaki tüm işlemleri kapatıp telefonu yeniden başlatınız.

Lütfen oyunu oynarken oyunun grafik ayarlarını cihazınıza uygun biçimde seçiniz. Cihazınızın donanım kapasitesinden daha yüksek bir ayar yaparsanız yine takılma ve donma problemleri ile karşılaşabilirsiniz.

Ek olarak lütfen Play store üzerinden PUBG uygulamasının güncel olup olmadığını kontrol ediniz. Uygulama güncel değil ise OYNA yerine GÜNCELLE butonu yer alacaktır. GÜNCELLE butonuna basarak uygulamayı güncelleyiniz.


 Not: PUBG MOBILE oyunununu stabil oynayabilmek için cihazınızda bulunan Android sürümünün 8 ve üzeri olması gerekmektedir. Cihaz RAM'ının ise 6 GB veya 8 GB RAM'lı olması gerekmektedir.

 

 Başlangıçta 10MB internet veya 4G bağlantı oyunu oynamak için yeterlidir. Bu özelliklere sahip cihazlarda oyunun performansı tam olarak alınmaktadır.  4GB RAM'e sahip cihazlarda sistem gereksinimleri oyunu yüklemek ve açmak için yeterli olacaktır. Fakat oyun içerisindeki performans için yeterli olmayabilir. Oyun için gerekli minimum ram kapasitesi cihazın donanım özelliği değil kullanılabilir boş RAM alanı olmalıdır. Cihaz içerisinde ne kadar az veri var ise bu oyun için performansı o kadar iyileştirilebilir bir faktördür. Daha fazla performans alabilmek için oyun hızlandırıcı uygulamalar mevcut. Bunları da kullanabilirsiniz.

 

1. Uygulamanın güncel olmasına ve yukarda belirtilenlere dikkat etmenize rağmen sorununuz devam ediyor ise aşağıda da gösterildiği gibi PUBG uygulamasının ayarlarını temizleyiniz.

İlk olarak oyuna girdiğinizde ana sayfada sağ tarafta bulunan Tamir Et seçeneğine basınız.

Daha sonra açılan pencerede aşağıda gösterilen şıkları işaretleyerek Tamam butonuna basınız.

 

2. Sorununuz uygulama ayarlarınızı sıfırlamanıza rağmen devam ediyor ise lütfen uygulama ayarlarından ayarlarını sıfırlayınız. Bunun için lutfen aşağıdaki adımları takip ediniz.

 

Uygulamalar kısmından Ayarlar'ı açınız.

 

Ayarlar'dan Uygulama ve Bildirimler kısmına basınız.

Açılan Uygulama ve Bildirimler ekranındaki TÜM UYGULAMALARI GÖSTER kısmına basınız.

Tüm uygulamaları göster kısmından uygulamalarınız arasından PubG uygulamasını bulup bastıktan sonra açılan ekrandan Depolama alanı ve önbellek seçeneğine basınız.

 

Son olarak açılan Depolama ekranından aşağıda işaretli olan DEPOLAMA ALANINI TEMİZLE ve ÖNBELLEĞİ TEMİZLE seçeneklerine basıp depolama alanı ve önbellek temizleme işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

3. Son olarak sorununuz yukarıda belirtilen adımları izlemenize rağmen devam ediyor ise lütfen telefonunuzu sıfırlayınız.

 

Ardından Gelişmiş seçeneğine basınız

 

 

Sıfırlama seçeneklerinden Tüm verileri sil seçeneğine basınız.

 

Cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra yeniden deneme sağlayınız.