0%

  P13 Blue Max 128 GB Cihazımda Türk Telekom Hattımda VoWiFi özelliği çalışmıyor ve Kablosuz Çağrı Yapılamıyor Ne Yapmalıyım?

Öcelikle operatörünzde 4.5G özelliğinin açık olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. Eğer değilse VoLTE ayarını Türk Telekom operatöründe SMS ile "VOLTE " yazıp 5555'e göndererek aktif edebilirsiniz.

 

Aynı zamanda bu özelliği kullanabilmeniz için SIM Kartınzın 4.5G uyumlu ve 4.5G servisinin açık olması gerekmektedir. 4.5G Servisini Türk Telekom operatöründe aktif etmek için " KABUL VOLTE " yazıp 5555 e göndererek aktif edebilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra lütfen aşağıdaki adımları izleyiniz. İlk olarak uygulamalarınızdan Ayarlar'a giriniz.

Daha sonra açılan ekrandan SIM kartlar ve trafik yönetimi kısmına basınız.

 

Açılan pencerede SIM kart bilgileri ve ayarları kısmındaki Türk Telekom seçeneğine basınız.

Açılan pencerede en alta inerek Erişim Noktası Adları kısmına tıklayınız.

 

Aşağıdaki gibi açılan APN'ler penceresinde Türk Telekom İnternet kısmı varsa üzerine basınız yoksa lütfen kırmızı ile işaretlenmiş olan + kısmına basıp yeni bir tane oluşturunuz. Oluşturduğunuz yeni APN'nin Erişim Noktası Adları ayarlarını aşağıdaki resmin altında belirtilen koşullara göre oluşturunuz.

 

Erişim Noktası Adları Ayarları

İsim = Türk Telekom İnternet
APN = internet
MMC = 286
MNC = 03
APN Türü = default
Yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra aşağıdaki gibi görünen Erişim Noktası Adları ayarlarını kaydedip, yukarıdaki resimdeki gibi oluşturduğunuz Türk Telekom İnternet alanını seçiniz. Bu ayarları yaptıktan sonra sorununuz devam ediyorsa lütfen telefonunuzu yeniden başlatınız.