0%

Rehberdeki Kişiye Özel Zil Sesi Ataması Nasıl Yapılır?
Akıllı telefonlar sayesinde, sevdiğiniz kişiye özel zil sesi ataması yapılabiliyor. Zil sesleri sayesinde telefonunuz çaldığı anda kimin aradığını bilebilirsiniz. Her biri için, birer farklı melodi telefonunuz çaldığında arayanın kim olduğunu bilmek birçok durumda işinizi kolaylaştırabilir. Android sürümlerde küçük farklılıklar olsa dahi hemen hemen hepsinde bu özellik mevcut olduğu söylenebilir. Tek fark ise ayarların farklı bir yerde yapılması oluyor. Bu yazı içeriği ile “rehberdeki kişiyi özel zil sesi ataması nasıl yapılır?” sorusuna yanıt bulabilirsiniz.


İlk olarak telefonunuzun ana ekranında “Kişiler” uygulamasını açın.
Daha sonra zil zil ses atayacağınız kişiyi bulun ve üzerine dokunun.
Kişinin profil ekranında sağ üst üst köşede bulunan “Düzenle” simgesine dokunun.
Açılan ekranda “Zil Sesi” seçeneğini dokunun.
Dilediğiniz zil sesini seçip “Tamam“ simgesine dokunun.

Bu işlemden sonra, zil sesi atadığınız kişi sizi aradığında seçtiğiniz zil sesiyle çalacaktır. Böylece sevdikleriniz aradığında farklı bir zil sesi duymak sizi daha da mutlu edebilir. Bu durum, sevdiklerinize olan sevginizi ve bağlılığınızı göstermenin güzel bir yolu olabilir. Elbette sadece sevdikleriniz için değil, bulunduğunuz çalışma ortamındaki kişiler için de zil sesi atayabilirsiniz.


Bu sayede kimin aradığını bildiğiniz için ona göre cevap verme durumu meydana gelir. Çok önemli biri değil ise ve müsait bir ortamda değil iseniz bu özellik sayesinde telefona cevap vermeyebilirsiniz. Teknolojinin sizlere sunduğu bu güzellikler sayesinde hayatınız daha da kolaylaşabilir. Android cihazların sunduğu birçok kolaylık ile daha birçok özellik sizleri bekliyor.

Android Telefonlarda Kişiye Özel Zil Sesi Nasıl Ayarlanır?
Telefonunuzun zil sesi, yalnızca belirli kişilerden bir arama aldığınızda çalmasını sağlamak için, telefonunuzun “Kişiler” uygulamasını kullanın. Android telefonunuzda bulunan “Kişiler” menüsüne girerek başlayabilirsiniz. Ardından, özel zil sesi atmak istediğiniz kişiyi bulun ve üzerine dokunun. Kişi bilgilerin açıldığı sayfada, sağ üst köşede üç noktaya dokunun. Üç noktalı menüde “ Zil Sesini Ayarla”yı seçin. Daha sonra “Zil Sesleri“ menüsünü aşağıya kaydırın. Orada, “ Zil Sesi Ekle” seçeneğini dokunun. Daha sonra karşınıza telefonunuzun dosya yöneticisi gelecek.


Burada seçtiğiniz kişi için zil sesi olarak kullanmak istediğiniz zil sesini ya da şarkıyı seçebilirsiniz. Ardından “Zil Sesleri“ menüsüne dönün, yeni seçtiğiniz zil sesini dokunun ve “tamam“ı tıklayın. Böylece seçtiğiniz kişiden biri arama geldiğinde, telefonunuz artık seçtiğiniz zil sesiyle çalacaktır. Sevdiklerinize özel yapacağınız zil sesleri ile onları mutlu edebilirsiniz. Sadece sevdikleriniz için değil, eğer çalışıyorsanız işyeriniz ve çalıştığınız kişiler için de zil sesi ayarlayabilirsiniz. Böylece herhangi bir acil durum söz konusu olduğunda, kimin aradığını bilebilir ve hemen telefona cevap verebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde hayatınızı daha da kolaylaştırabilirsiniz.


“Rehberdeki kişiyi özel zil sesi ataması nasıl yapılır?” yazımız ile “Android telefonlarda kişiye özel zil sesi nasıl ayarlanır?” içeriği ile cihazınızda, kişiye özel zil sesini kolayca ayarlayabilirsiniz.

Rehberdeki Kişiye Özel Zil Sesi Ataması İçin İzlenecek Yollar Nelerdir?
Rehberdeki kişi özel ses ataması için izlenecek yollar nelerdir? Akıllı telefonların kullanışlı özelliklerinden biri olan zil sesi ataması, oldukça sevilen bir özellik oluyor. Ancak bazı durumlarda bu özellik, telefon modeline ya da işletim sistemine göre parlaklık gösterebilir. Bu tür durumlarda özel zil sesi atmak için farklı yollar deneyebilirsiniz.


Birinci yol, üçüncü bir zil sesi yönetici uygulaması kullanmaktır. Google Play Store'dan indirebileceğiniz birçok ücretsiz ya da ücretli uygulamalar ile rehberdeki kişilere özel zil sesleri atmanıza olanak sağlar. Bu uygulamalar, genellikle kullanıcı dostu arayüzler ile öne çıkar. Kişiye özel sesler atamak için adım adım yönlendirmeler sunar.


İkinci yol ise belirli bir çağrıya atamak yerine, belirli bir kişiden gelen çağrıları bildirmeyi tercih edebilirsiniz. Bu şekilde bir kişinin çaresi geldiğinde size sadece bir bildirim gelecektir. Bu seçenekleri genellikle “öncelikli bildirimler“ ya da “acil bildirimler“ gibi terimler altında bulunuyor. Bu özelliği kullanarak, belirli kişilerin çağrılarına hızlıca cevap verebilirsiniz.


Son olarak, telefonunuzun modelini işletim sistemine özgü kullanım kılavuzlarını inceleyebilirsiniz. Telefon üretici firma ya da operatörün müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz. Onlar, size telefonunuzda özellikle atama konusunda özel yönlendirmeler sağlayabilirler. Bu yolları deneyerek kişilere özel atama ihtiyacınıza uygun çözüm yöntemi bulabilirsiniz.


“Rehberdeki kişiyi özel zil sesi ataması nasıl yapılır?” başlığı altında, kişiye özel zil sesi için, izlenecek yolları takip edip kolayca ayarlayabilirsiniz.

Reeder Cihazınızda Rehberdeki Kişilere Özel Zil Sesi Nasıl Atanır?
Reeder, son dönemlerde oldukça sevilen bir telefon markası haline geliyor. Android işletim sistemine sahip bu telefon, tüm kullanıcıların isteklerini karşılıyor. Bütün uygulamaları rahatlıkla indirip kullanabileceğiniz bu telefon markası, size birçok kolaylık da sağlıyor. Bu kolaylıklar içerisinde rehberdeki kişiye özel zil sesi ataması da sunuyor. Sevdiklerinize özel zil sesleri ile aradıklarını rahatlıkla anlayabilirsiniz. İster telefondaki zil sesi isterseniz bir şarkıyı kolaylıkla zil sesi olarak atayabilirsiniz. Peki “Reeder cihazınızda rehberdeki kişilere özel zil sesi nasıl atanır?” İşte pratik ve kolay yöntemi:

 

İlk olarak, “Kişiler” menüsünden zil sesi atayacağınız kişiyi seçin.
Daha sonra sağ üst köşede çıkan kalem ikonuna tıklayın.
Ardından açılan ekranda “Zil Sesi Ayarla” seçeneğini tıklayın. Dilediğiniz zil sesini seçerek “tamam” seçeneğini tıklayarak zil sesini atayabilirsiniz.

Reeder cihazları ile Android işletim sisteminin tüm kolaylıklarından faydalanabilirsiniz. “Rehberdeki kişiyi özel zil sesi ataması nasıl yapılır?” başlığı altında, Reeder cihazınıza kişiye özel zil sesi atayabilirsiniz.

 

Sağ üst köşede çıkan kalem ikonuna tıklanır.

 

Açılan ekranda “Zil sesi ayarla” seçeneğine tıklanır.

 

Dilediğiniz zil sesini seçerek “Tamam” seçeneğine tıklanır.