0%

Öncelikle bu bir hata değildir, Android işletim sistemlerinde 6.0 sürümünden itibaren gelen bir güvenlik sistemidir.

Android akıllı telefonlarda özellikle Android 6 olan cihazlarda “Ekran yer paylaşımı tespit edildi” hatası alınabiliyor. Ekran yer paylaşımı tespit edildi hatasının sebebi aktif olarak o an çalışan ekranı kullanan bir uygulamanın olmasıdır. Bu sorun genelde yüklediğiniz bazı uygulamaların ekranınıza sizin izniniz dahilinde müdahale ettiğinde ortaya çıkıyor.

Parlaklık, gece modu ve el feneri gibi bazı uygulamaların ekranınıza müdahale etmesinden kaynaklı  güvenlik sorunu ortaya çıkabiliyor. Bankacılık uygulamalarını kullanırken ekranınızı farklı bir uygulamanın kaydedeceğini düşünüyor. Bankacılık bilgilerinizin 3. taraf kişilerine geçme riski doğduğundan ekran paylaşımına izin vermiyor.

Bir uygulama ön planda çalışıyorken arka planda bu izne sahip olmayan bir uygulama kendi kendine veya sizin belirlediğiniz bir komut ile ekran üzerinde beliremez. Bu nedenle aşağıdaki adımları izleyerek hangi uygulamanın bu gibi özellikleri oluşturup oluşturmaması gerektiğini belirleyebilir, bu izinleri kontrol edebilirsiniz.

 

“Ayarlar - Uygulamalar” menüsüne girerek hata veren uygulamanın izinlerini kontrol edebilirsiniz.

Uygulamalar ekranından "Uygulamaları yapılandırma - Diğer uygulamaların üzerinde belirme" yolunu izleyerek hata veren uygulamanın ayarlarını kontrol edebilirsiniz.