0%

Bu durumla karşılaştığınızda ilk olarak usb kablonuzu ya da type-c kablonuzu değiştirerek test etmeniz gerekmektedir. Şarjdayken kullanım sonucu ya da fiziksel esnetmeye bağlı olarak kablolar iç kısımlarından zarar görmektedir. Bu zararda kablonun voltajı sağlıklı olarak telefona ulaşmamasına sebep olmaktadır.
Adaptörünüz, priz elektrik voltajlarından dolayı zarar görmüş olabilir. Adaptörünüzde yazan çıkış voltaj değerlerine göre başka adaptörler ile test edebilirsiniz. (Örnek çıkış değeri: 5 volt 2 amper )
Cihaz şarj konnektörlerinin kontrolünün sağlanması, cihazın şarj giriş portlarının fiziksel esnetmeye bağlı olarak zarar görebilmektedir. Bu zarar cihazın şarj olmamasına temassızlık yapmasına, doluyor gibi gözükmesine fakat dolmamasına sebebiyet vermektedir. Aşağıdaki örnekte sağlıklı ve arızalı usb portu görebilirsiniz.

 

Type-C Girişleri Hakkında Örnek Görseller;

Görmüş olduğunuz type-c kabloda hasar mevcuttur.

Sağlıklı çalışan type-c port, resimde görüldüğü gibi veri yolları, pinleri, sabit ve deformasyona uğramamış.

Micro USB Girişleri Hakkında Örnek Görseller;

Pinler fiziksel zorlama sonucunda hasar görmüştür.

Sağlam ve çalışan micro usb port.

 Yukarıda belirtilen durumlar dışında usb port fiziksel hasara uğradığı zaman ana kart bağlantı noktalarının hasar görüldüğü durumlarda meydana gelmektedir.

Yukarıdaki adımları izlemenize rağmen sorun devam ediyorsa son olarak cihazın yazılım güncellemelerini kontrol edebilirsiniz. Cihazınızın şarjının hızlı bitme durumu yazılım güncellemesi ile düzebilmektedir.
Tüm denemelerinize rağmen sorun çözülmemekteyse teknik servisimize ürün gönderimi yaparak destek alabilirsiniz.